Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Megane s tremi, sportsvan s petimi zvezdicami

Čas branja: 1 min
26.06.2014  08:59
Pri EuroNCAP so opravili šest preizkusnih trkov po novi in bolj zaostreni standardizaciji. Med drugim je Renault megane prejel tri zvezdice, Volkswagen golf sportsvan pa pet

Nova standardizacija pri EuroNCAP je zaostrila varnostna merila, posledica pa so slabši rezultati preizkusnih trkov pri nekaterih modelih. Pri EuroNCAP so tako na novo razbili in ocenili šest avtomobilov, štirje so dobili tri zvezdice, dva novejša pa štiri oziroma pet. Na oceno po novem vpliva aktivna varnost, kjer pa so starejši avtomobili bolj goli in bosi. Med njimi so tudi Renault megane, Citroen C-elysee in Peugeot 301, odlikoval pa se je novi golf sportsvan.

megane_euroncap.20140626085741.jpg.s.600px.jpg

Renault megane je tokrat prejel tri zvezdice, poglavitne težave so pomanjkanje aktivne varnosti, slab vzglavnik in zaščita pešcev.

Tri zvezdice je prejel tudi kitajski MG3, ob podobnih pomanjkljivostih je prišlo tudi do poškodbe voznikove leve noge. S tremi zvezdicami se je odrezal tudi Citroenov C-Elysee, kjer aktivne varnosti skorajda ni, največ težav pa predstavlja ranljivost na voznikovem in sovoznikovem mestu. Ob tem avto ponuja nezadostno zaščito v primeru bočnega trka v steber ali drevo, enako oceno pa je zaradi razumljivo enakih pomanjkljivosti prejel tudi brat dvojček Peugeot 301.

Nekaj težav z vzglavniki in delno pomanjkanje aktivne varnosti sta odbili zvezdico pri novem Fordu tourneo courier, prejel je štiri.

Pet zvezdic je dobil novi VW golf sportsvan. Tam sta stroga merila EuroNCAP zadovoljila tudi aktivna varnost in zaščita pešcev.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...