Avto

Dvojna cena za dvojno vsebino

Kompaktna limuzina za dvojno ceno!? To je audi A3 sedan za zahtevne kupce, ki avto merijo z drugačnim metrom

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

26.06.2014 14:42
Dopolnjeno: 26.06.2014 14:43
Čas branja: 2 min

V časih, ko gredo v prodajo predvsem nizkocenovne komaktne limuzine, se je nemški Audi v ta razred spustil s prestižno limuzino - modelom A3 sedan in zanj na našem trgu zaračunal vsaj 24 tisoč evrov.

P1070802.1403785450.JPG.c.600px.jpg
Audi A3 sedan stane najmanj slabih 25, v različici 2.0 TDI ambition pa prek 30 tisoč evrov. To je dvakrat toliko kot podobno veliki kompaktni tekmeci, ki pa so po vsebini neprimerljivi.

To je približno dvakrat toliko kot ste lahko v bližnji preteklosti odšteli za dobro opremljeni chevrolet cruze s podobno zasnovo in dvakrat toliko kot lahko še danes odštejete za citrën C-elysee in peugeot 301 in nekaj več kot polovico cene renaulta fluenca. Takšen audi je precej dražji tudi od sorodnega volkswagna jette, ki sedi še na stari osnovi. Ko A3 opremiš še z odličnim dvolitrskim turbodizom 2.0 TDI s 110 kilovati in vanj naložiš še nekaj opreme, cena zraste prek 30 tisočakov. Veliko denarja za kompaktni avto, res je!

P1070827.1403785687.JPG.o.600px.jpg
Spredaj in pod kožo je A3 sedan kot tri in petvratni A3. To pomeni lahko in prilagodljivo platformo MQB, prostorno potniško kabino, veliko serijske varnosti in do zadnjega stebrička že znane poteze.

Res pa je tudi, da o A3 sedanu ne razmišljajo tisti, ki avtomobile merijo le z metrom, ampak tisti, ki bi radi znotraj skromnih zunanjih mer, A3 sedan je dolg 4,45 metra, imeli najboljše kar ponuja trg. Torej se ozirajo za prestižnimi znamkami med katere sodi tudi audi. O A3 sedanu bodo denimo razmišljali tisti, ki jim je A4 prevelik, v tej generaciji morda že nekoliko preveč pogost gost naših cest. Vsekakor pa se bodo za njim ozrli vsi tisti, ki jih je premamil seksi zadek zelo kupejevskega kompaktnega audija, ki jim je sicer še bolj prelesten mercedes-benz CLA premalo uporaben in preveč postavljaški.

P1070826.1403786178.JPG.n.600px.jpg
Preprosta in čista armaturna plošča z odlično ergonomijo in izdelavo.

Za okroglih 30 tisočakov kolikor stane preizkusni A3 sedan 2.0 TDI ambition pa zahteven kupec, ki bo A3 meril z metrom zahtevnosti, ne centimetrov, dobi veliko avtomobila. Denimo sodobno zasnovo karoserije, ki mu prinaša čvrstost in lahko gradnjo izraženo v masi dobrih 1.300 kilogramov, odlično izdelano potniško kabino s serijsko všito aktivno in pasivno varnostjo, brezhibne sedeže in položaj za volanom, razmeroma veliko prostora tuid na zadnji klopi, enostaven informacijski vmesnik med sedežema, velik zaslon nad sredinsko konzolo im vozne lastnosti vredne pohvale.

Takšen audi A3 sedan se pelje tako dobro kot petvratni im trivratni A3, v zavojih odlično drži smer, ponuja natančen in lahkoten volan, ki vozniku sporoča prave informacije s ceste. Natančen in hiter je tudi šeststopenjski ročni menjalnik, nastavitev podvozja pa je razmeroma športno čvrsta s še dovolj vljudnosti pri blaženju cestnih lukenj. V A3 sedanu, še posebej če ga poganja dvolitrski TDI s 110 kilovati, hitro pozabite, da je A3 v osnovi le limuzina, saj močan motor obogaten s prožnostjo iz globin motornih vrtljajev in odzivnostjo tudi nad štirimi tisočaki, kar vabi med zavoje in prehitevalni pas. Ob tem vsakič znova razveselili poraba, ki varčneže nagradi s številkami med 4,5 in petimi litri, tudi vozniki s težko nogo pa bodo težko presegli sedmico.

P1070832.1403786275.JPG.c.600px.jpg
V primerjavi s tri ali petvratnim A3 ima sedan 45 litrov večji, a slabše dostopen zadek, ki sprejme 425 prtljage.

Z audijem A3 sedan boste torej predvsem uživali, najraje v dvoje, dovolj dobro pa tudi s štirimi potniki v avtu, ki bodo lahko prtljago pospravili v soliden 425 litrski prtljažnik, ki je za 45 litrov večji, a zaradi manjše luknje (zadnja vrata se odpirajo brez stekla) težje dostopen prtljažnik.

Foto: Miloš Milač

P1070828.1403786669.JPG.n.600px.jpg

P1070834.1403786729.JPG.n.600px.jpg

P1070823.1403786780.JPG.o.600px.jpg

P1070824.1403786827.JPG.c.600px.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
TOP Gradbeništvo
Kakšno rast gradbenih aktivnosti napoveduje GZS za letos in prihodnje leto
TOP Gradbeništvo
Napovedi gradbenih aktivnosti
TOP GradbeništvoVasilij Krivec Kakšno rast gradbenih aktivnosti napoveduje GZS za letos in prihodnje leto

Po lanski veliki, 24-odstotni rasti gradbenih aktivnosti se bodo te v Sloveniji letos zelo upočasnile, v EU se bodo zmanjšale. Lani so bile investicije v zgradbe vredne 7,1, letos bodo 7,6, prihodnje leto pa 7,9 milijarde evrov.

FINANCE
Marčni podatek: Inflacija v Sloveniji se ne znižuje, nasprotno
Finance
inflacija
Albina Kenda Marčni podatek: Inflacija v Sloveniji se ne znižuje, nasprotno 3

Če gledamo nacionalno specifično košarico, se je inflacija v Sloveniji marca celo povišala - s februarskih 3,4 odstotka na marčnih 3,6 odstotka. Tudi če gledamo vseevropsko primerljivo košarico dobrin, slovenska inflacija ne popušča. Dodajamo hiter pogled na inflacijo v Italiji

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Triglav: kaj je udarilo po njihovem dobičku v letih 2022 in 2023
Finance
ZAVAROVALNICA
Tanja Smrekar Triglav: kaj je udarilo po njihovem dobičku v letih 2022 in 2023 2

Iz letnega poročila: zakaj je predlanski rezultat po novem izguba namesto stomilijonski dobiček? Tudi zaradi davkov.

FINANCE
Kamniški podjetnik: Javni uslužbenci bi morali tekmovati v spodbujanju gospodarstva
Finance
KAMNIŠKI RAZVOJNI FORUM
Jana Petkovšek Štakul Kamniški podjetnik: Javni uslužbenci bi morali tekmovati v spodbujanju gospodarstva 1

Na Kamniškem razvojnem forumu bomo govorili o nujni podpori gospodarstvu ter iskanju razlikovalnih prednosti, ki jih ima kamniška občina veliko.

FINANCE
IKT
Poslovanje v segmentu B2B je vse bolj digitalno - kako daleč smo v Sloveniji?
IKT
SPLETNO POSLOVANJE
IKTKlemen Koncilja Poslovanje v segmentu B2B je vse bolj digitalno - kako daleč smo v Sloveniji?

Slovenija je ob pospešku digitalizacije posla ostala zadaj, vsaj kar zadeva spletno poslovanje B2B. Še vedno se namreč ukvarjamo predvsem s CRM.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)