Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Na pol poti do golfa

Čas branja: 1 min
01.06.2014  06:09  Dopolnjeno: 01.06.2014 06:27
Volkswagen polo je oblikovno le skromno osvežen, tehnične novosti pod kožo in v kabini pa ga postavljajo na vrh nižjega razreda

Volkswagen polo je s skoraj 14 milijoni izdelanih vozil na pol poti do uspeha brata golfa, v poletje pa vozi s skromno osveženim zunanjim videzom in korenitimi spremembami pod pločevino. Novinca smo spoznali že na prvi predstavitvi v nemškem Taggernsee, pretekli teden pa je zapeljal še na naš trg.

P4280285.1401595706.JPG.c.600px.jpg
Spredaj ima polo nove žaromete, odbijač in kromirano letev v spodnjem delu maske, zadaj so novi odbijač in luči. Polo BlueGT na fotografiji poganja 1,4 litrski turbobencinar s 110 kilovati in porabo pod petimi litri. Na našem trgu bo šele konec leta.

P4280260.1401596235.JPG.n.600px.jpg
Klasična in urejena armaturna plošča z novim elektromehaničnim volanom in 6,5-palčnim zaslonom, ki se razume le s telefoni Android.

Ključne novosti in podatki volkswagna polaCena osnovnega modela 1.0 MPI trendline (z odštetim popustom) je 10.718 evrov, polo 1.2 TSI comfortline s 66 kilovati in petimi vrati stane 13.012 evrov, trenutno najdražji je polo 1.4 TDI DSG highline s ceno 17.522 evrov.

Nov motor 1,0 MPI iz modela up! s 44 in 55 kilovati in porabo 4,7 do 4,8 litra.

Najvarčnejši bencinski motor je 1.0 TSI s 70 kilovati v polu TSI BlueMotion, poraba 4,1 litra na 100 kilometrov (emisija CO2 94 gramov na kilometer).

Najvarčnejši dizelski motor je 1.4 TDI s 55 kilovati v polu TDI BlueMotion, poraba 3,1 litra na 100 kilometrov (emisija CO2

82 gramova na kilometer).

Funkcija MirrorLink omogoča prikaz in upravljanje aplikacij, naloženih na pametnem telefonu android, preko multimedijskega sistema.

Polo je v svojem razredu avtomobil z največ asistenčnimi sistemi. Mednje na primer sodi serijska funkcija večnaletnega zaviranja, radarski tempomat ACC je moč doplačati.

Podvozje Sport Select (nastavljivi blažilniki) in elektromehansko servokrmiljenje.

Nova oblika prednjega in zadnjega dela vozila.

Bogatejša serijska oprema.

Konec leta v prodaji modeli GTI in bluemotion.

Foto: Miloš Milač

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...