Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Tudi Slovenec oblikoval drzno vozilo za virtualni svet

Čas branja: 1 min
30.05.2014  11:58
Pri Volkswagnu so za novo generacijo igre Gran Turismo 6 izvedli interni razpis za oblikovanje lastnega drznega vozila. Študijo GTI roadster je pomagal oblikovati tudi Slovenec Domen Ručigaj

Atraktivni Volkswagen GTI roadster je vse prej kot ljudski avto in čeprav ga tudi v serijski proizvodnji ne bomo videli, je po svoje pritegnil pozornost in poskrbel za promocijo Slovenije. Volkswagen je med svojimi oblikovalci namreč izpeljal natečaj za oblikovanje lastnega drznega vozila, ki bo svojo vidno vlogo dobil v novi generaciji igre Gran Turismo 6. Med prejeteimi idejami so izbrali Malteja Hammerbecka, Guillerma Mignota in slovenskega oblikovalca Domna Ručigaja.

vw_gti_roadster.20140530115440.jpg.c.600px.jpg

Svet računalniških iger in avtomobilskih simulacij na igralnih konzolah je sicer vse pomembnejše marketinško orodje avtomobilskih proizvajalcev. Virtualni svet bo z junijem bogatejši za širokega in nizkega športnika. GTI roadster ima za približno 14 centimetrov krajšo medosno razdaljo kot golf GTI, dolg je 4,15 metra, v višino pa doseže zgolj meter. Ob tem je toliko bolj opazna njegova širina, ki znaša 1,89 metra.

vw_gti_roadster2.20140530115746.jpg.c.600px.jpg

V virtualnem svetu bo GTI roadsterja gnal trilitrski V6 motor z dvema turbinama, kar zagotavlja moč 503 "konjev". Kar 500 njutonmetrov navora bo na voljo že pri 2.000 vrtljajih v minuti, prek sedemstopenjskega DSG menjalnika pa se moč prenaša na vsa štiri kolesa.

vw_gti_roadster1.20140530115457.jpg.c.600px.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...