Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Jetta bo imela kar štiri različice

Čas branja: 1 min
28.05.2014  08:19
Pri Volkswagnu se počasi pripravljajo na novo generacijo jette, ki naj bi kupce nagovarjala s kar štirimi karoserijskimi oblikami. Kot doslej bo na voljo klasična limuzina ter karavan, robustni Alltrack in kupe

Pri Volkswagnu so pred dnevi predstavili golfa sportsvan, veliki družini sedme generacije pa manjka še kabriolet. Ob tem niso pozabili na ljubitelje klasične limuzine jetta, ki pa pri nas nima večjega prodajnega uspeha. V drugi polovici leta 2016 bo tako na trg začela prihajati nova generacija limuzine na osnovi golfa, na voljo pa bo v štirih karoserijskih različicah. Na slikah je študija NMC, ki je nakazala smernice za novo jetto.

vw_nmc1.20140528081824.jpg.s.600px.jpg

Jetta, ki jo je Volkswagen sicer prvič predstavil leta 1979, bo na ceste zapeljala v obliki limuzine, družbo pa ji bodo neuradno delali karavan, Alltrack in kupe. Po pisanju angleške revije Car so v tovarni odobrili tri tipe karoserije, o enem pa še razmišljajo. Jetta bo narejena na koncernski prilagodljivi platofrmi MQB in bo nekoliko večja od sedanje različice.

vw_nmc.20140528081749.jpg.c.600px.jpg

Inženirji naj bi tako podaljšali medosno razdaljo, kar bo prineslo več prostora na zadnjo klop. Pod motornim pokrovom bo že znana paleta agregatov, na voljo bo tudi kot priključni hibrid. Jetta bo po novem tudi varčnejša z gorivom in okolju prijazna.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...