Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Akrapovič z revolucionarnima izpuhoma okrepil golfa GTI

Čas branja: 1 min
26.05.2014  11:46
Pri slovenskem izdelovalcu izpušnih sistemov Akrapovič so predstavili dva izpuha iz titana za Volkswagnovega športnika. Golf GTI je z njima močnejši in glasnejši ter pomeni uvod v revolucijo izpušnih sistemov iz titana

Slovenski izdelovalec izpušnih sistemov Akrapovič je predstavil nova izpuha za Volskwagen golf GTI, ki sta v celoti izdelan iz titana. V močnejši različici Evolution mu dvigne moč za dobrih osem kilovatov (12 "konjev") pri 4.750 vrtljajih v minuti ter navor za 16 Nm pri 4.350 vrtljajih v minuti, kar zagotavlja izboljšano odzivnost prek celotnega področja motornih vrtljajev. Šibkejši paket Slip-On moč dvigne za štiri konje, navor pa za sedem Nm. Športnik z Akrapovičem pomeni uvod v revolucijo izpušnih sistemov iz visokokakovostnih materialov ter napoveduje novost v zelo konkurenčnem razredu športnih kombilimuzin.

akrapovic-golf-gti2.1401097533.jpg.s.600px.jpg

Titan ni običajen material za izpušne sisteme v tem avtomobilskem segmentu. Celoten sistem s povezovalnimi cevmi večjega premera, izdelanimi iz nerjavnega jekla, je razvit tako, da sta tok plinov in povratni tlak optimirana v najboljši možni meri. Športen katalizator zagotavlja dodatno moč ter izboljšuje navor in odzivnost GTI-jevega štirivaljnika, vse skupaj pa sestavlja sistem z možnostmi nadaljnjega tuninga.

akrapovic-golf-gti.1401097552.jpg.c.600px.jpg

Pri Akrapoviču za golfa GTI nudijo tudi zadnji difuzor iz ogljikovih vlaken. Ročno izdelan poudarja videz dvojnih zaključkov izpušnih cevi in dodaja še več ekskluzivnosti izpušnim sistemom. Izpušne sisteme bo moč v živo videti in slišati od srede do petka na Volkswagnovem srečanju ob Vrbskem jezeru, kjer bodo pokazali tudi izdelke za audije RS4 avant, RS 5 in R8.

akrapovic-golf-gti.1401097552.jpg.c.600px.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...