Avto

V Volkswagnih 10-stopenjski DSG in 236-konjski dizel

Najnovejši samodejni menjalnik je eden izmed najbolj pomembnih razvojnih korakov pri Volkswagnu, podobno težo pa nosi tudi z novim passatom napovedani 2,0-litrski biturbo dizel

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

12.05.2014 15:13
Čas branja: 1 min

Volkswagnovi DSG avtomatski menjalniki z dvojno sklopko ter dizelski motorji slovijo po tehnični dovršenosti in vzdržljivosti, temu primerno so zelo priljubljeni pri kupcih. A v Wolfsburgu ne spijo na lovorikah, tudi slavni rek "Zmagovalnega konja se ne menja" bodo v prihodnje potisnili v ozadje. Šef razvoja Hans-Jakob Neusser je namreč na simpoziju o prihodnosti avtomobilske industrije na Dunaju predstavil nekaj podatkov o najnovejšem samodejnem menjalniku DSG z desetimi prestavami ter prihajajočem turbodizlu z dvema turbinama. Slednji naj bi prvič zarohnel v novem passatu, ki med kupce prihaja ob koncu leta.

vw_dsg.20140512151115.jpg.s.600px.jpg

Neusser je bil s podatki o novem DSG precej skop, razkril je le, da bo imel kar deset prestav. Že pred dobrim letom je na enakem dogodku izvršni direktor VW Martin Winterkorn namignil, da pripravljajo takšen menjalnik, ki ga bodo lahko uporabili v prečno ali vzdolžno nameščenih motorjih. Takšna namestitev bo omogočala uporabo v številnih različnih modelih.

Glasujte za najbolje avtomobile izbora PAL 2014 in zadenite tablico Samsung, vikend paket v hotelu Balnea, sledilno kartico ali sledilno napravo Garmin

Najnovejši DSG samodejni menjalnik je eden izmed najbolj pomembnih razvojnih korakov pri Nemcih. Z njim bodo do konca leta 2020 vsem prihajajočim modelom povprečno porabo znižali za 15 odstotkov. Novi 10-stopenjski samodejni menjalnik razvijajo iz obstoječega 6-stopenjskega, ki ga trenutno uporabljajo v močnejših verzijah vozil, za zdaj pa še ni znano, kdaj bo nared za proizvodnjo. Novi DSG naj bi sicer prenesel do 500 Nm navora.

hans-jakob-neusser-volkswagen.1399900389.jpg.s.600px.jpg

Inženirji pa trdo delajo tudi na novem turbodizlu, ki naj bi s pomočjo dveh turbin iz sebe iztisnil kar 175 kW oziroma 236 konjev. Dvolitrski štirivaljnik bo vgrajen v številne modele, ledino pa naj bi z njim zaorali z osmo generacijo VW passata, ki med kupce prihaja proti koncu tega leta.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Citroën razkriva sedemsedežni SUV C3 aircross
Avto
AvtoMiloš Milač Citroën razkriva sedemsedežni SUV C3 aircross

Novi C3 aircross je krepko zrasel, dolg je 4,39 metra in ponuja tri sedežne vrste. Poleg bencinskega bo na voljo tudi elektropogon.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Manager
Nova uredba, še en papirnati tiger
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik Nova uredba, še en papirnati tiger

Lobisti so poskrbeli, da se bomo še bolj dušili v odpadni embalaži, le plastiko bo zamenjal papir.

FINANCE
Manager
Kako so zminirali reševanje krize z embalažo in odpadki
Manager
Zakonodaja EU
ManagerGorazd Suhadolnik Kako so zminirali reševanje krize z embalažo in odpadki 3

Zaradi interesov industrije se je izjalovil poskus, da EU z novo uredbo ukroti nenasitno porabo plastične in papirnate embalaže.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.