Avto

Prihodnja petletka prinaša krepitev Jeepa in Alfe Romeo

Fiat Chrysler, sedma največja avtomobilska skupina na svetu želi do leta 2018 okrepiti prodajo vozil znamk Jeep in Alfa Romeo

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

11.05.2014 16:33
Čas branja: 2 min

Italijansko-ameriški avtomobilski velikan Fiat Chrysler želi v prihodnjih petih letih okrepiti prodajo vozil znamk Jeep in Alfa Romeo. V petletnem poslovnem načrtu so predvideli, da bi na letni ravni več kot podvojili prodajo vozil Jeep - dosegla naj bi 1,9 milijona vozil - in 400.000 vozil Alfa Romeo. Sergio Marchionne, šef Fiata in Chryslerja, s tem tudi Jeepa, želi iz te klene ameriške znamke narediti svetovno uspešnico, Alfa Romeo pa bo do naslednjega leta podvojil število zaposlenih v inženirskem sektorju na 600. Cilj je ustvariti najboljšo tehnologijo pogona na zadnja kolesa na svetu.

jeep_renegade.20140511163107.jpg.s.600px.jpg

Jeep naj bi več kot podvojil prodajo

Koncern Fiat Chrysler je lani sicer prodal 723.000 vozil znamke Jeep. Do leta 2018 pričakujejo, da se bo prodaja povečala na 1,9 milijona vozil letno, je dejal predsednik in glavni izvršni direktor Jeepa Mike Manley. Prodajo bodo poskušali razširiti na tujih trgih v Južni Ameriki, Evropi in na azijsko-pacifiškem območju. Jeep je ena najhitreje rastočih tujih znamk na Kitajskem, je še dodal Manley.

Alfa Romeo bo imela najboljši pogon na zadnja kolesa

V petletnem poslovnem načrtu so si v Fiat Chryslerju zastavili tudi, da bodo skušali petkratno povečati prodajo avtomobilov znamke Alfa Romeo, in sicer na 400.000 do leta 2018. V obdobju petih let želijo tudi razširiti proizvodnjo Jeepa. Podjetje načrtuje odprtje novih tovarn v Italiji, Braziliji, Indiji in na Kitajskem.

alfa_romeo_4c.20140511163048.jpg.o.600px.jpg

Fiat Chrysler bo vložil pet milijard dolarjev v Alfa Romeo in med koncem leta 2015 in letom 2018 predstavil osem novih modelov te italijanske znamke. Alfa Romeo trenutno na tržišču ponuja tri modele - Mito, Giulietta in Roadster 4C. Lansko leto so prodali 74.000 vozil, kar je za to nekdaj prestižno znamko najmanj od 60. let prejšnjega stoletja.

V podjetju se bodo osredotočili na znamko Alfa Romeo, ker je prodaja športnih modelov te znamke na evropskem in ameriškem trgu upadla, medtem ko se je prodaja njegovih tekmecev Mercedes Benz, Audi in BMW močno okrepila. Alfa Romeo bo do naslednjega leta podvojil število zaposlenih v inženirskem sektorju na 600. Cilj je ustvariti najboljšo tehnologijo pogona na zadnja kolesa na svetu, je dejal Fiatov izvršni direktor Harald Wester, ki je zadolžen za avtomobilsko znamko Alfa Romeo.

Fiat Chrysler - sedmi na svetu

Fiat je v partnerstvo s Chryslerjem vstopil že leta 2009, ko je v njem pridobil 20-odstotni lastniški delež, nato pa ga je postopno povečeval. Prevzem je zaključil januarja letos. Nastal je nov globalni avtomobilski velikan - Fiat in Chrysler skupaj tvorita sedmo največjo avtomobilsko skupino na svetu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Preberite tudi:

05.05.2014
FINANCE
Manager
Znanilci pomladi tudi v Nemčiji
Manager
Bojan Ivanc
ManagerBojan Ivanc, CFA, CAIA Znanilci pomladi tudi v Nemčiji

Verjetnost gospodarske rasti za Nemčijo se je marca povečala na 80 odstotkov.

FINANCE
Topjob
Kateri poklici v javnem sektorju zaslužijo več kot v zasebnem
Topjob
PLAČE
TopjobLana Dakić Kateri poklici v javnem sektorju zaslužijo več kot v zasebnem

V gospodarstvu slabi dve tretjini zaposlenih prejemata plačo, nižjo od povprečne plače tega sektorja, medtem ko je v javnem sektorju takšnih dobra polovica.

FINANCE
Manager
Anatomija vnovičnega spopada med Bidnom in Trumpom
Manager
Michael J. Boskin
ManagerMichael J. Boskin Anatomija vnovičnega spopada med Bidnom in Trumpom

Pri bližajočem se spopadu med nekdanjim predsednikom Donaldom Trumpom in trenutnim predsednikom Joejem Bidnom bo za volivce najpomembnejša tema gospodarstvo, pred nezakonitim priseljevanjem in splavom.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Zakaj je superb (lahko) boljši od passata
Avto
AVTOPORTRET
AvtoJure Šujica Zakaj je superb (lahko) boljši od passata

Vozili smo škodo superb, četrto generacijo največjega Škodinega modela. Je tehnično enak Volkswagnovemu passatu, a ohranja pravi Škodin karakter.

FINANCE
Manager
Evganejski griči – vulkanska pokrajina sredi Padske nižine
Manager
Reportaža
ManagerIgor Fabjan Evganejski griči – vulkanska pokrajina sredi Padske nižine

O vulkanski preteklosti te gričevnate pokrajine, prepredene z vinogradi in sadovnjaki, pričajo številni termalni vrelci, ob katerih so že stari Rimljani uredili kopališča.

FINANCE
Manager
Prenosni projektorji za večerne zabave na prostem
Manager
Tehnologija
ManagerMatjaž Ropret Prenosni projektorji za večerne zabave na prostem

Z višjimi temperaturami prihaja sezona druženj na terasah, ki si jih lahko s prenosnim projektorjem popestrimo tudi z ogledom filma ali tekme. Pogledali smo, kakšni so ti projektorji, kako jih namestiti in kateri so primerni za različne postavitve.