Avto

Finalist PAL 2014: Citroën grand C4 picasso

Poslovni avto ponuja uporabnih sedem sedežev po francosko

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

07.05.2014 11:11
Čas branja: 1 min

Citroën grand C4 picasso je eden izmed najbolj vročih enoprostorcev ta hip, saj na še obvladljivi dolžini ponuja prostor za sedem ljudi, veliko sodobne tehnike in razumno ceno 20.310 evrov.

Veliki picasso je tako najcenejši med vsemi finalisti v kategoriji poslovni avto leta, z dobrimi 800 evri pa je najnižji tudi skupni mesečni strošek. Novi grand C4 picasso z drzno obliko nadaljuje hišno tradicijo, na pogled pa je takšen, kot bi se pripeljal z drugega planeta. Da privlači poglede, ni dvoma, marsikdo do njega čuti tudi simpatijo, nikakor pa zanj ne moremo reči, da je dolgočasen.

Vabljeni h glasovanju PAL 2014

Oblika kljub napisanemu ni francozova glavna odlika, saj se ta pohvali predvsem z zasnovo. Dolg je 4,6 metra, vendar zaradi lahke gradnje tehta manj kot 1.400 kilogramov. Kabina prinaša novo dobo digitalizacije ter preproste in velike površine. Francoz ima dva velika zaslona, na obeh si lahko prilagajate podatke, ki jih želite spremljati, spodnji sedempalčni deluje na dotik in prikazuje tudi sliko, ki jo posname kamera. Zgornjega 12-palčnega lahko obarvate tudi s panoramsko sliko, upravljajo pa ga stikala.

citroen-grand-c4-picasso1-xx.1397762863.jpg.o.600px.jpg
Citroën grand C4 picasso na še obvladljivi dolžini ponuja prostor za sedem ljudi, veliko sodobne tehnike in razumno ceno.

Picasso je prostoren v vseh smereh in izjemno zračen. Razvaja z udobjem, kar mu uspeva z mehkim šeststopenjskim menjalnikom, tihim, prožnim in zmogljivim 1,6-litrskim turbomotorjem. Ta ob moči 85 kilovatov (115 konjskih moči) prijetno preseneti tudi z majhno porabo, ki znaša štiri litre na sto prevoženih kilometrov.

Podvozje je udobno, sedeži mehki, prednja vzglavnika sta razkošna, zmotita pa pretirana mehkoba in slabotna bočna opora prednjih sedežev, na treh posamičnih in pomičnih sedežih druge vrste pa bi bilo zaželeno višje sedenje. Mehkoba podvozja in lahkoten volanski mehanizem ne bosta všeč športnim voznikom, a kdor potrebuje prostor, ga to ne bo motilo. Cenil bo od 645- do 705-litrski prtljažnik ravnih oblik za drugo sedežno vrsto, ob uporabi vseh sedmih sedežev pa se skrči na 130 litrov.

citroen-grand-c4-picasso2-xx.1397762864.jpg.o.600px.jpg

citroen-grand-c4-picasso3-xx.1397762865.jpg.o.600px.jpg

20.310 evrov je tržna cena citroëna grand C4 picassoja HDi 115 attraction.

800,86 evra je mesečni najem grand C4 picassoja z vsemi vključenimi storitvami za tri leta in 90 tisoč kilometrov. Vir: ALD Automotive

4 litre na sto kilometrov je uradno izmerjena povprečna poraba citroëna grand C4 picassoja HDi 115 attraction.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

Preberite tudi:

17.04.2014
FINANCE
Pomoč ali past na cesti? Na to pri avtovlekah pazite, da ne boste plačali preveč
Finance
PRED POLETNO SEZONO
Tanja Smrekar Pomoč ali past na cesti? Na to pri avtovlekah pazite, da ne boste plačali preveč

Pri avtovleki preverite tudi, ali gre za podjetje, kjer stroške krije vaša zavarovalnica, ali gre morda za naključnega ponudnika pomoči, ki "patruljira" oziroma išče nesrečnike s pokvarjenimi vozili ob cesti.

FINANCE
Subvencije
Prihajajo novi naložbeni skladi: kdo jih bo upravljal in kdo financiral
Subvencije
VLAGANJE V PODJETJA
SubvencijeTeja Grapulin Prihajajo novi naložbeni skladi: kdo jih bo upravljal in kdo financiral

SID banka je napovedala štiri nove sklade, slovenski podjetniški sklad dva; upravljavce so oziroma bodo iskali prek razpisov.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 23. del): Zima z električnim avtom, kakšna sta bila poraba in doseg?
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 23. del): Zima z električnim avtom, kakšna sta bila poraba in doseg? 2

V zimskih razmerah in z zimskimi gumami je cupra born dosegla povprečen doseg 324 kilometrov. Avtocestni kilometri so ga spustili nekaj pod 300 kilometrov, bolj umirjena vožnja po mestu in podeželskih cestah pa ga je povečala na več kot 350 kilometrov.

FINANCE
Avto
V Bosni bodo izdelovali majhen električni avto
Avto
AvtoMiloš Milač V Bosni bodo izdelovali majhen električni avto 3

Dostavnik s 300-kilogramsko nosilnostjo in dosegom sto kilometrov med polnjenji, namenjen pa bo predvsem mestni dostavi. Iz GS-TMT ga bodo izvažali v Nemčijo in v nekatere druge države EU.

FINANCE
Manager
Kako humanoidni roboti v Amazonu že kažejo prihodnost delovnega okolja
Manager
Robotika
ManagerBloomberg Kako humanoidni roboti v Amazonu že kažejo prihodnost delovnega okolja 2

Družba Agility Robotics se je z dvonožnimi roboti usmerila v industrijo skladiščenja, sčasoma pa naj bi ti tudi polnili trgovske police in delali v bolnišnicah.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)