Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Skupina Volkswagen Evropejcem prodala vsak četrti novi avto

Čas branja: 1 min
19.03.2014  08:09
V EU je bilo februarja prodanih osem odstotkov več novih avtomobilov, a krize še ni konec. Najvišjo rast je dosegla Španija, prodaja je nazadovala v Franciji, skupina Volkswagen pa je imela 24,6-odstotni tržni delež

V EU je bilo februarja prvič registriranih 861.058 avtomobilov, kar na letni ravni predstavlja osemodstotno rast, je objavilo Združenje evropskih avtomobilskih proizvajalcev (ACEA). Gre za šesto zaporedno mesečno rast, a je število prvič registriranih avtomobilov drugo najslabše za februar, odkar je začela ACEA v 2003 zbirati podatke za EU.

avtosalon-ss.1394887769.jpg.n.600px.jpg

Prodaja novih avtomobilov se je februarja zmanjšala samo v Franciji (-1,4 odstotka) in na Cipru (-1,1 odstotka), vsi ostali trgi pa so pozitivno prispevali k rasti. Med pomembnejšimi trgi se je prodaja v Veliki Britaniji povečala za tri odstotke, v Nemčiji za 4,3 odstotke, v Italiji za 8,6 odstotka, v Španiji pa za 17,8 odstotka.

Januarja in februarja je bilo prvič registriranih skoraj 1,797 milijona avtomobilov, kar je 6,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani. V prvih dveh mesecih je večina pomembnejših trgov beležila rast. V Nemčiji je bila rast 5,7-odstotna, v Italiji šestodstotna, v Veliki Britaniji 6,1-odstotna, v Španiji pa 13,1-odstotna. Med pomembnejšimi trgi se je prodaja zmanjšala le v Franciji (-0,5 odstotka).

avtosalon-th.1378321700.jpg.c.600px.jpg

V Sloveniji je bilo februarja prodanih 4.047 novih avtomobilov, kar je 6,3 odstotka več kot v enakem mesecu lani, v prvih dveh mesecih pa je bilo skupaj prvič registriranih 8693 avtomobilov, kar na letni ravni predstavlja 6,1-odstotno rast.

Volkswagen-Logo-by-ColdF.1385231524.jpg.c.600px.jpg

Največji tržni delež na evropskem trgu je februarja obdržala skupina Volkswagen, ki ima 24,6-odstotni tržni delež, februarja pa je bilo prodanih 211.979 novih avtomobilov njenih proizvajalcev. To na letni ravni predstavlja osemodstotno rast. Po tržnih deležih ji sledita skupini PSA Peugeot Citroen (12,1-odstotni tržni delež) in Renault (desetodstotni tržni delež).

Preberite tudi:

06.03.2014

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...