Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Volkswagen cilja na magičnih deset milijonov

Čas branja: 1 min
13.03.2014  16:04
Skupina Volkswagen želi letos prodati deset milijnonov vozil, kar naj bi jim uspelo s širitvijo modelske palete

Pri Volkswagnu menijo, da bi letos lahko prodali deset milijnonov vozil, ta cilj pa bi dosegli štiri leta pred prvotnim rokom. VW tako pospešeno snuje in uveljavlja nove modele v silni želji na prvem mestu prehiteti Toyoto.

Volkswagen-Logo-by-ColdF.1385231524.jpg.s.600px.jpg

"Obstaja dobra možnost, da še letos naredimo deset milijonov vozil," je povedal številka ena Martin Winterkorn. "Rast prodaje in novi modeli bodo blagodejno vplivali tudi na finančne rezultate", je še dodal Winterkorn. Za zdaj še noben avtomobilski proizvajalec ni presegel letne proizvodnje deset milijonov vozil. Toyota je sicer januarja napovedala, da jim bo to uspelo še letos, saj načrtujejo prodajo 10,32 milijona vozil do konca leta - štiri odstotke več kot lani. Skupina Volkswagen je lani sicer prodala 9,72 milijona vozil in za las prehitela General Motors, ki je zmogel 9,71 milijona.

volkswagen

Naskok na prvo mesto naj bi VW zmogel tudi zahvaljujoč milijardnim investicijam, ki naj bi do leta 2018 znašale vrtoglavih 84,2 milijarde evrov. V prihodnjih dveh letih naj bi predstavili kar sto različnih modelov oziroma prenov - v to so razumljivo všteti vsi člani skupine Volkswagen, kot sta Audi in Porsche.

Pri VW si drugo leto veliko obetajo od novega passata, prihaja zamenjava za Audi A4, prenovljeni Q7, resneje bo stekla prodaja Porschejevega macana, prihaja tudi cayenne kot priključni hibrid. VW je sicer lani dosegel 21-odstotni padec dobička na 2,89 milijarde, Porsche pa ga je potrojil na 2,58 milijarde evrov. Dobiček iz poslovanja je upadel tudi Audiju, in sicer za šest odstotkov na dobrih pet milijard evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...