Avto

Vroče ženevske novosti - Mercedes S coupe

Ko se na istem mestu srečajo Renault, Slovenec Robert Lešnik, mini trojček, prednji pogon in ekologija

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

05.03.2014 12:47
Čas branja: 1 min

Ženevski avtosalon bo vrata za obiskovalce odprl jutri, v areni Palexpo pa bo na kar 110 tisoč kvadratnih metrih možno videti okrog 900 razstavljenih modelov, svoje izdelke pa predstavlja kar 250 različnih znamk in predelovalcev.

salon_zeneva.20140305112652.jpg.s.600px.jpg

Če se boste okrog nekaterih zadržali le po nekaj sekund, posamezni modeli gotovo pritegnejo veliko več pozornosti. Jasno je, da je v Ženevi veliko zvezd in da je vsaka posebna po svoje, vseeno pa smo za začetek izluščili morda pet najbolj vročih. Po zaslugi twinga v Novo mesto na nek način prihaja tudi Mercedes.

Mercedes-Benz S coupe

Tam pa je že dlje časa Slovenec Robert Lešnik, ki se je podpisal pod novi razred S in manjši razred C. Tudi ta je na ogled v Ženevi, ogromno pogledov pa bo nase privabil dramatični Mercedes-benz S coupe.

mercedes_S_coupe.20140305113323.jpg.s.600px.jpg

Ta po mnenju mnogih spada med estetsko najbolj dovršene in privlačne avtomobile letošnjega salona, ob tem je opremljen z vrhunsko tehniko. Novi kupejevski lepotec ima v osnovi podobne poteze kot limuzinski razred S, a je v podrobnostih močno prilagojen kupejevski zasnovi in še dodatno ozaljšan z različnimi prijemi. Oblikovalska ekipa Roberta Lešnika je dejansko naredila pravo mojstrovino. Avtomobil bo sprva poganjal 4,6-litrski osemvaljni motor z močjo 335 kW (455 KM) ter 700 Nm navora.

Novi S coupe je sicer razkošen in razsipen v vse smeri - morda se ne zdi primeren za trde čase evropskega okolja, a je vsekakor zelo primeren za bolj obetavna okolja Kitajske, ZDA in bližnjega vzhoda. Novi S coupe namreč ne skriva radodarnih mer karoserije, med obema skrajnima robovoma karoserije namreč meri 5,03 metra, v širino ga je za več kot dva metra.

Prednji del zaznamuje širša maska posuta s kromiranimi delčki. Odbijači so ostreje oblikovani in imajo večje odprtine, v v LED žarometih pa si lahko izberete tudi okras v obliki 47 kristalov znamke Swarowsky. Motorni pokrov in bočna linija sta bolj drzno urezani kot pri klasičnem razredu S, zadek pa z limuzinskim bratom skorajda nima nič skupnega. Je kupejevsko nizek, mišičast, na njem pa so široki in nizki žarometi, ki se zajedajo globoko v blatnike. Prtljažna vrata imajo majhen zavihek, podobno kot pri precej manjšem štirivratnem kupeju CLA.

Novi Mercedes S coupe pooseblja izraz sodobnega razkošja, napolnjen pa je s kopico novih tehnologij, med drugimi bo omogočal aktivno nagibanje v ovinkih.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Preberite tudi:

05.03.2014
05.03.2014
05.03.2014
05.03.2014
30.05.2015
FINANCE
Manager
Znanilci pomladi tudi v Nemčiji
Manager
Bojan Ivanc
ManagerBojan Ivanc, CFA, CAIA Znanilci pomladi tudi v Nemčiji

Verjetnost gospodarske rasti za Nemčijo se je marca povečala na 80 odstotkov.

FINANCE
Topjob
Kateri poklici v javnem sektorju zaslužijo več kot v zasebnem
Topjob
PLAČE
TopjobLana Dakić Kateri poklici v javnem sektorju zaslužijo več kot v zasebnem

V gospodarstvu slabi dve tretjini zaposlenih prejemata plačo, nižjo od povprečne plače tega sektorja, medtem ko je v javnem sektorju takšnih dobra polovica.

FINANCE
Manager
Anatomija vnovičnega spopada med Bidnom in Trumpom
Manager
Michael J. Boskin
ManagerMichael J. Boskin Anatomija vnovičnega spopada med Bidnom in Trumpom

Pri bližajočem se spopadu med nekdanjim predsednikom Donaldom Trumpom in trenutnim predsednikom Joejem Bidnom bo za volivce najpomembnejša tema gospodarstvo, pred nezakonitim priseljevanjem in splavom.

FINANCE
Avto
Zakaj je superb (lahko) boljši od passata
Avto
AVTOPORTRET
AvtoJure Šujica Zakaj je superb (lahko) boljši od passata

Vozili smo škodo superb, četrto generacijo največjega Škodinega modela. Je tehnično enak Volkswagnovemu passatu, a ohranja pravi Škodin karakter.

FINANCE
Manager
Evganejski griči – vulkanska pokrajina sredi Padske nižine
Manager
Reportaža
ManagerIgor Fabjan Evganejski griči – vulkanska pokrajina sredi Padske nižine

O vulkanski preteklosti te gričevnate pokrajine, prepredene z vinogradi in sadovnjaki, pričajo številni termalni vrelci, ob katerih so že stari Rimljani uredili kopališča.

FINANCE
Manager
Prenosni projektorji za večerne zabave na prostem
Manager
Tehnologija
ManagerMatjaž Ropret Prenosni projektorji za večerne zabave na prostem

Z višjimi temperaturami prihaja sezona druženj na terasah, ki si jih lahko s prenosnim projektorjem popestrimo tudi z ogledom filma ali tekme. Pogledali smo, kakšni so ti projektorji, kako jih namestiti in kateri so primerni za različne postavitve.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)