Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Volkswagen vstopa med male športne terence

Čas branja: 1 min
28.02.2014  11:33
Študija kompaktnega štirikolesno gnanega vozila T-roc napoveduje Volkswagnov vstop med male športne terence, ki naj bi na ceste zapeljal čez tri leta

Razred malih športnih terencev se pridno polni z novimi in novimi modeli, hkrati pa je tudi eden izmed najhitreje rastočih. Tako ne čudi, da se bo v boj za kupce podal tudi Volkswagen, ki bo v Ženevo pripeljal študijo T-roc, ki sloni na platofrmi MQB. T-roc napoveduje malega SUV s štirikolesnim pogonom in motorjem iz golfa GTD. Meter mu pokaže manj kot tiguanu, na ceste pa naj bi predvidoma prišel leta 2017.

vw_t-roc_studija.20140228112954.jpg.s.600px.jpg

Prvi Volkswagnov mali športni terenec bo tako tekmec Oplovi mokki, Peugeotu 2008 in Renault capturju. V dolžino študija meri 4,17 metra in je od tiguana krajša za skoraj četrt metra, je tudi za 20 centimetrov nižja in širša za 2,3 centimetra. Pri Volkswagnu so razkrili tudi maso vozila, ta naj bi se vrtela okoli 1.400 kilogramov, kar je podobno kot pri konkurenci. Študija ima pod motornim pokrovom motor iz golfa GTD, torej zmore 135 kW (184 KM) in 340 Nm navora, na vsa štiri kolesa pa bo moč prenašal sedemstopenjski DSG menjalnik. Stotico naj bi terenček dosegel v manj kot sedmih sekundah, najvišja hitrost naj bi znašala 210 km/h.

vw_t-roc_studija1.20140228113032.jpg.s.600px.jpg

Za različne razmere in podlage bodo na voljo trije programi, street, snow in off-road, posebnost pa je tudi snemljiva mehka streha. Slednjo bo moč spraviti v prtljažnik, IT navdušence pa bo razveselil 12,3-palčni zaslon na dotik. Najmanjši v ponudbi VW SUV bo sicer taigun, ki bo narejen na osnovi malčka up!

vw t-roc studija2

vw t-roc studija3

vw t-roc studija4

vw t-roc studija5

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...