Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Volkswagni in Renaulti najbolj pogoste tarče tatov

Čas branja: 1 min
30.12.2013  11:26
Na praznični večer so tatovi ukradli Renault megana in VW golfa, tudi sicer sta francoska in nemška znamka najbolj pogosti tarči tatov v Sloveniji; letos so odtujili 132 golfov, deset odstotkov vseh ukradenih vozil

Na spletnih straneh policije se je tudi letos seznam ukradenih vozil dodobra napolnil, število kraj se je glede na lani povečalo za petino in preseglo 1.200 primerkov. Med tatovi najbolj priljubljeni so Volkswagni in Renaulti, prvih so ukradli 225, drugih pa 179. Znamki sta sicer v vrhu tudi po letni prodaji vozil in po številu registriranih vozil v Sloveniji.

IMG_5059

Glede na model avta po številu kraj je letos v vrhu VW golf, svoje vozilo je na parkirišču ali v garaži zaman iskalo 132 lastnikov - od tega je bilo 10 večjih golf plusov in pet karavanskih. Zadnji golf je bil ukraden 24. decembra, ko je noge dobil tudi Renault megane. Teh so skupaj letos ukradli 73, kar je več kot lani, ko je bilo zabeležnih 63 kraj raznih izpeljank megana. Letos se je sicer znižalo število ukradenih modelov clio (37, lani 49), ukradli pa so enako število VW passatov (20). Po ukradenih znamkah sicer Audi, BMW, Fiat, Opel in Peugeot.

Renault-megane-grandtour.1379524681.jpg.c.600px.jpg

Kot pravijo na policiji večji del ukradenih vozil po tatvini (doma ali v tujini) razstavijo v rezervne dele. Slednje nepridipravi potem prodajo ali pa jih uporabijo za popravilo razbitih vozil. Precej vozil, predvsem tistih dražjih, po tatvini prepeljejo v tujino, večinoma na vzhod in od tam naprej iz Evrope (Rusija, Afrika, Azija).

nlb-policija-2.jpg.s.600px.jpg

Število vseh ukradenih vozil v Sloveniji je po podatkih na spletnih straneh policije letos najvišje. Pred desetimi leti je bilo na seznamu 780 vozil, v času debelih krav 2008 712, predlani 858 in lani 992 vpisov. Največ tatovi delujejo v Ljubljani in okolici, kjer so policisti obravnavali dobro polovico vseh kraj, vendar je ta regija tudi z naskokom najbolj številčna. Policisti na koncu odkrijejo slabo četrtino ukradenih vozil, verjetnost da ga odkrijejo pa se manjša iz ure v uro po odtujitvi.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...