Avto

Hitri in drzni, a premalo predrzni

RS, ST in GTI so oznake, ki avtonavdušencem dvignejo srčni utrip. Ponujajo obilo zabave, številčno konjenico in še vsakdanjo uporabnost za 20 tisoč evrov.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

21.11.2013 22:30
Čas branja: 4 min

Kaj lahko malčki ponudijo poleg iskrivosti? So še tako trdi, neudobni, požrešni in neuporabni kot v preteklosti?

Sanje o črnih vrancih, rumenih bikih in drugih živalih, ki krasijo pokrove motorjev najslovitejših športnih avtomobilov na svetu, se ponavadi pričnejo in končajo v avtomobilskih revijah, na posterjih in stenskih koledarjih. Le kdo si danes namreč lahko privošči avto za 300 in več tisoč evrov? Kaj pa nekaj živahnega, nekaj, kar ponuja zabavo že pri majhnih hitrostih in dvigne srčni utrip že ob prvem pogledu ter ob tem ne stane celo premoženje? Odgovor so lahko športne različice običajnih malih avtomobilov, recimo clia, fieste in peugeota 208, vsi z 1,6-litrskim turbo štirivaljnikom. Čez palec in z odštetimi popusti stanejo okoli 20 tisočakov. Približno toliko kot karavan nižjega srednjega razreda, recimo golf ali astra z dizelskim motorjem in dobro opremo.

Kaj pa lahko malčki ponudijo poleg iskrivosti? So še tako trdi, neudobni, požrešni in neuporabni kot v preteklosti, recimo v času renaulta 5 turbo, clia 16V in williams, pa peugeota 205 GTI in fieste RX2? Preizkušeni novodobni športni malčki: renault clio RS, ford fiesta ST in peugeot 208 GTI dokazujejo, da znajo združiti športnost in udobje, moč in varčnost ter nastopaštvo in zadržanost. Sliši se odlično, na papirju tudi je, a sporazum vsaj pri dveh sega tako daleč, da načenja njun dirkaški ugled.

IMG-3080.1385059878.jpg.o.600px.jpg
Ford fiesta ST (v sredini) v športnosti z lahkoto premaga bolj vsestranskega peugeota 208 GTI (levo) in renaulta clia RS. Francoza sta sicer udobnejša, sodobnejša, a nikakor ne tako uživaška.

Clio RS - nastopač, a premehak za ugled imena RS

Začnimo z najobetavnejšim cliom vrste renault sport, na kratko RS. Kratica prinaša slavo delavnice športnih avtomobilov iz francoskega Dieppa, kjer so na osnovi povsem ljudskih renaultov vselej nastajali pravi športniki. Megane RS je še danes pojem odličnega trdnega športnika, prejšnji clio RS je ponujal svojevrstne užitke z visokovrtečim dvolitrskim štirivaljnikom, čvrstim podvozjem, školjkastimi sedeži, tudi z Akrapovičevim izpuhom v zadnji izdaji. Sedaj je tu novi clio RS s še izzivalnejšo obliko, po želji s kričečo rumeno barvo, seksi napihnjenimi boki in visokimi cilji. Po videzu sodeč, je clio še bolj športen kot njegov predhodnik, a kmalu se ta trditev postavi na glavo. Recimo, 1,6-litrski turbo motor s 147 kilovati (200 konjskimi močmi) do stotice ob vklopljenem programu za hiter start pospeši v 6,7 sekunde. Vleče že iz globin merilnika vrtljajev, se športno oglaša in zna tudi, čeprav komajda slišno, med menjavami prestav pokati iz izpuha.

Opremljen je še s samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama in lopaticami za volanom. Pri običajni vožnji je odličen, prožen in udoben. Udobni so tudi sedeži, prija velik informacijski zaslon, bogata oprema... Clio RS je tudi precej bolj lahkoten v rokah kot prejšnji. Ko pa ga zapodiš med zavoje, pogrešaš veselje do vrtenja v višjih vrtljajih in bliskovitejše odzivanje menjalnika. Tudi na voznikove ročne ukaze se odziva prav po polžje. Res je sicer, da bo bolj všeč širši množici kot prejšnji, a za takšen avto bi lahko uporabili kakšno drugo oznako, recimo GT, ki obljublja manj. Poraba ima velik razpon, mali turbo pije od sedem do osem litrov, če ga božate, in tudi prek 13 litrov, če ga priganjate.

IMG-6141.1385059879.jpg.o.600px.jpg
Živahne barve, udobni, a ne dirkaški sedeži ter serijski samodejni menjalnik v cliu RS.

Peugeot 208 - nežna duša z glasnim nastopom

Zelo civilen vtis je pustil tudi peugeot 208, čeprav je že na daleč z napisi razglašal »GTI se vrača!« Sicer ni kaj, tale peugeot je resnično lep izdelek. Samosvoj je po zasnovi armaturne plošče, na merilnike gledaš prek in ne skozi majhen volan. Materiali so odlični za ta razred, vtis najimenitnejši med vsemi tremi. Hvalimo še ergonomijo za volanom, udobne sedeže, pripraven informacijski zaslon, ki kar pade pod prste, in prostornost, ki je zasluga sodobne zasnove 208. GTI prinaša vse prednosti modela 208, zaman pa smo pričakovali tudi športno ostrino. Motor, enako velik in močan kot v cliu, je odličen za kakšno limuzino. V malem GTI pa deluje preveč zvezno, se preleno odziva na dodajanje plina in deluje nežno in tiho.

Nežen je tudi pri porabi, v povprečju se zadovolji z manj kot osmimi litri, tudi priganjanje porabe ne spravi veliko prek 11 litrov. Motorju moči sicer nikoli ne manjka, do stotice skoči v 6,8 sekunde. Z drugima dvema z lahkoto drži tempo, a vse skupaj počne komaj opazno. GTI pušča vtis, da je le nekoliko nadgrajen 208 XY in ne športna različica z vrha ponudbe. Zanimivo je tudi, da je enak motor v kupeju RCZ pokazal več športnega značaja.

IMG-2860.1385059879.jpg.o.600px.jpg
Preprosta in skromna fiesta ST z najbolj športnimi sedeži in značajem.

Fiesta iz ozadja prehiteva francoska šminkerja

Za konec še avto, ki je obetal najmanj, a je dejansko ponudil največ užitkov - fiesta ST. Nemka je že v letih, kar se vidi predvsem po preprosti kabini z majhnim informacijskim zaslonom, trdo plastiko in tudi utesnjenostjo na zadnji klopi. Dejansko izstopa le po kričeči barvi in orjaški maski, ki jo je dobila ob prenovi. Ko dodamo še najšibkejši stroj s 135 kilovati in za desetinko slabši pospešek kot pri peugeotu, bi jo v teoriji že potisnili na rep te primerjave. Že po nekaj minutah vožnje pa se fiesta pokaže v drugačni luči.

Motor je kljub manj številčnim konjem bolj odziven in po občutku tudi zmogljivejši kot v francozih, zvok je bolj rezek in športen, poraba je podobna peugeotovi, menjalnik teče bolj gladko, podvozje je čvrstejše, volan bolj težaški, a tudi natančnejši, sedeži pa imajo le v fiesti res čvrsto bočno oporo. Fiesta je zaradi naštetega edini avto v trojici, ki dejansko spominja na nekdanje manj kompromisne male športnike. Celostno gledano ponuja manj popoln paket kot francoza, ki sta dobra na vseh področjih, a je edini avto te primerjave, ki smo ga res stežka vrnili distributerju.

IMG-2946.1385059880.jpg.o.600px.jpg
Peugeot 208 GTI je imeniten, dobro opremljen in poseben zaradi zasnove armaturne plošče in majhnega volana.

Foto: Miloš Milač

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Preberite tudi:

14.03.2014
17.04.2014
08.12.2014
FINANCE
Manager
Evganejski griči – vulkanska pokrajina sredi Padske nižine
Manager
Reportaža
ManagerIgor Fabjan Evganejski griči – vulkanska pokrajina sredi Padske nižine

O vulkanski preteklosti te gričevnate pokrajine, prepredene z vinogradi in sadovnjaki, pričajo številni termalni vrelci, ob katerih so že stari Rimljani uredili kopališča.

FINANCE
Manager
Prenosni projektorji za večerne zabave na prostem
Manager
Tehnologija
ManagerMatjaž Ropret Prenosni projektorji za večerne zabave na prostem

Z višjimi temperaturami prihaja sezona druženj na terasah, ki si jih lahko s prenosnim projektorjem popestrimo tudi z ogledom filma ali tekme. Pogledali smo, kakšni so ti projektorji, kako jih namestiti in kateri so primerni za različne postavitve.

FINANCE
TOP Gradbeništvo
Je gradbeništvo res večna ljubica, ki bi rada postala žena?
TOP Gradbeništvo
BIZNIS & TRENDI V GRADBENIŠTVU
TOP GradbeništvoNataša Jančar Je gradbeništvo res večna ljubica, ki bi rada postala žena?

Se bo država končno odločila, ali bo stavila na gradbeništvo? In kaj od aktualnih vsebin je za gradbeništvo priložnost, kaj breme in kaj nadloga?

FINANCE
Prevozi
Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja
PRO
Prevozi
Prevozi
PrevoziRedakcija Prevozi Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja (PRO)

Transport poganjajo stroji, tovornjaki, dostavniki in drugi. V drugačnih konfiguracijah živijo življenje delavcev, denimo na poplavnih območjih Črne na Koroškem, ki smo jo obiskali sredi februarja.

FINANCE
Manager
Pismo iz Kampale: Kolikor denarja, toliko znanja
Manager
IZ PRESTOLNIC
ManagerTina Smole Pismo iz Kampale: Kolikor denarja, toliko znanja

V Ugandi imamo na papirju sicer brezplačno osnovno šolanje, a starši ob vpisu v nov razred dobijo seznam stvari, ki jih morajo otroci prinesti – od zvezkov do toaletnega papirja, kred in metel. Nekaj teh potrebščin ostane v šoli, druge učitelji vzamejo ali prodajo naprej.

FINANCE
Za Bežigradom do leta 2027 več kot 800 novih stanovanj
Finance
pregled projektov
Kristina Robežnik Za Bežigradom do leta 2027 več kot 800 novih stanovanj

To so projekti, ki so predvideni na območju Bežigrada in širše okolice.

FINANCE
Subvencije
Letos nove subvencije za rokodelce
Subvencije
SubvencijeTeja Grapulin Letos nove subvencije za rokodelce

Gospodarsko ministrstvo bo za spodbujanje rokodelstva v drugi polovici leta razpisalo milijon evrov. Kdo se bo lahko potegoval?