Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Volkswagnova pomanjšana različica BMW X6

Čas branja: 1 min
20.11.2013  10:35
Volkswagen CrossBlue Coupe je hibridni koncept, ki so ga predstavili na avtosalonu v Los Angelesu, s svojo obliko pa precej spominja na BMW X6

Hibridi so "in", že od prvega naprej pa veljajo za nekoliko futuristične, bodisi s svojo obliko, bodisi z notranjostjo - ali pa z vsem. Na salonu v Los Angelesu so predstavili še enega, Volkswagen je na ogled postavil hibridno študijo CrossBlue Coupe. S svojo zunanjo podobo precej spominja na BMW X6, avto ima v sedanji različici pet sedežev (pred časom je imela študija sedem sedežev), je manjših in bolj kompaktnih mer.

vw_crossblue_coupe_1.20131120103201.jpg.s.600px.jpg

CrossBlue Coupe so pri VW postavili na prilagodljivo platformo MQB, ki že služi za novega golfa in Audija A3. Koncept je priključni hibrid, za pogon mu služi turbobencinski V6 motor, ki mu ukazuje DSG avtomatski menjalnik, ter dva elektromotorja, ki ju napaja baterija z močjo 9,8 kW. Skupna sistemska moč znaša 305 kW (415 KM), do stotice pospeši v 6,3 sekunde in doseže 237 km/h.

vw_crossblue_coupe.20131120103215.jpg.s.600px.jpg

Ker gre za hibrida, je na mestu vprašanje, koliko CrossBlue Coupe porabi. V povprečju naj bi poraba znašala 3,36 litra na sto prevoženih kilomeotrov, zgolj na elektriko pa lahko prevozi 21 kilometrov. Zanimiva je tudi notranjost, kjer prevladujejo usnje, les in aluminij, vgrajen pa je tudi cel kup novih tehnologij, začenši z 10,1-palčnim zaslonom na dotik.

vw_crossblue_coupe_2.20131120103228.jpg.s.600px.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...