Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga preizkusili z novim dizelskim strojem, ki nosi oznako GLE 300d; so štirje valji dovolj?
Fordova zmagovalna formula Fordova zmagovalna formula Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.
Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?
Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene največjih avtomobilskih predstav sveta.
Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

Volkswagen rekordno - tokrat pri odpoklicu vozil

Čas branja: 1 min
15.11.2013  09:29
Nemški Volkswagen je zaradi težav z lučmi, menjalniki in odtekanjem goriva v servisne delavnice po vsem svetu vpoklical 2,6 milijona vozil, od tega 1.653 v Sloveniji. Gre za največji vpoklic v zgodovini avtomobilskega velikana.

Nemškega proizvajalca vozil Volkswagen neredko spremlja pridevnik "rekordno", tokrat pa bi se mu najraje izgonili, saj so prisiljeni v največji odpoklic vozil v zgodovini. Zaradi težav z lučmi, menjalniki in odtekanjem goriva so namreč v servisne delavnice po vsem svetu vpoklicali 2,6 milijona vozil, od tega 1653 v Sloveniji.

vw tiguan

Vpoklicani tudi slovenski VW tiguani

V Sloveniji je prizadetih 1.653 VW tiguanov, začetek akcije menjave varovalk pa je predviden za 25. november.

Vpoklic zadeva 800.000 tiguanov, izdelanih med letoma 2008 in 2011. Pri njih so namreč ugotovili napako na varovalkah, ki lahko povzroči ugašanje luči. Kot so pojasnili pri generalnem uvozniku Porsche Slovenija, je Volkswagen v okviru spremljanja vozil ugotovila, da lahko pri posameznih tiguanih pride do okvare talilne varovalke in posledično do izpada enega izmed obeh tokokrogov osvetlitve vozila. Nekatere funkcije luči zato ne delujejo. Električno vezje vozila kljub temu zagotavlja, da je vozilo še vedno dobro vidno, voznik pa je o izpadu obveščen s prikazom ustrezne informacije v kombiniranem instrumentu.

Težave z menjalniki na Kitajskem

V sklopu spremljanja kakovosti na Kitajskem in v jugovzhodni Aziji se je pri Volkswagnovih vozilih s sedemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko izkazalo, da pri uporabi sintetičnega olja lahko pride do napak pri napajanju menjalnika z električno energijo. Takšni primeri so pogosti zlasti v vlažnih in vročih podnebnih razmerah, ko je funkcija Stop & Go aktivirana v najzahtevnejših pogojih. Skladno s tem je nemška družba lastnikom več kot 1,6 milijona vozil različnih modelov s sedemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko ponudila brezplačno menjavo sintetičnega olja z mineralnim.

Na Kitajskem vpoklic več kot 600 tisoč vozil

Kot so pojasnili pristojni kitajski regulatorji, so v Volkswagnu zaradi možnosti težav z menjalnikom samo na Kitajskem vpoklicali 621.563 vozil, med njimi golfov in lavid izdelanih na Kitajskem, in 18.746 vozil, tudi Audijev in beetlov, uvoženih iz tujine. Odpoklic je udarec za Volkswagen, ki je želel prav s pomočjo kitajskega trga do leta 2018 postati največji avtomobilski proizvajalec na svetu.

vw amarok

Vpoklic tudi za amarok, obetajo se novi

Podružnica Volkswagna, ki proizvaja tovorna vozila, je medtem zaradi možnih težav z odtekanjem goriva po svetu vpoklicala 239.000 vozil amarok. Ali zaradi napake na ceveh za gorivo obstaja nevarnost, da bi zagorelo, v nemškem avtomobilskem koncernu niso navedli. Volkswagen je ob tem za letošnje leto zaradi napak, povezanih z menjalniki, napovedal nove vpoklice.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
AVTO
Testi
Testi Mercedesov orjak, ki ubeži davčni gorjači 5

GLE je naslednik razreda ML, ki se uvršča med začetnike premijskih športnih terencev – v najnovejši, četrti generaciji smo ga...

AVTO
Testi
Testi Fordova zmagovalna formula

Test ford transit connect furgon L1220 1,5 EcoBlue 88 kW trend – dostavno vozilo leta 2019 po izboru Financ in revije Kamion & Bus.

AVTO
Novice
Novice Zvezde Frankfurta, novi okoljski pritiski na cene avtov in mobilnost kot suženjstvo

Razburljiv avtomobilski teden poln pozitivnih in negativnih novic, privlačnih klasičnih in električnih novosti salona v Frankfurtu in...

AVTO
Novice
Novice Začetek, vzpon in padec avtosalona IAA v Frankfurtu 2

Avtomobilski salon s kar 112-letno tradicijo IAA ni bil vselej organiziran v Frankfurtu. Zgodovina, posebnosti in zanimivosti ene...

AVTO
Novosti
Novosti Električna Honda s pustim imenom in igrivo vsebino

Retro oblika, kopica domiselnih idej in zelo mestna naravnanost, tudi s skromno baterijo. To je honda s preprostim imenom e.

AVTO
Novosti
Novosti Audi Q3 sportback: Znana vsebina v izstopajoči obliki

Prvič smo se zapeljali z vročim audijem Q3 sportback. Kako se privlačen audi Q3 sportback primerja z običajnim?

AVTO
Novice
Novice Novi okoljski pritiski na kupce avtov, slovenska vlada se ne zmeni za priporočila EU 8

Slovenska vlada je zanemarila priporočila EU, da novim meritvam porabe prilagodi obdavčitev avtomobilov. Zato lahko pričakujemo nove...

AVTO
Novosti
Novosti Japonec trden kot skala, uporaben kot švicarski nož 2

So terenski avtomobili in so manjši tovornjaki, vsak po svoje zmogljivi, uporabni in robustni, a kdor potrebuje fuzijo obeh svetov, se bo...