Avto

Prostoren in poceni družinski karavan

Dacia je na sanderovi osnovi naredila praktičen, prostoren, kvaliteten in tudi poceni družinski karavan, ki je na voljo že za manj kot osem tisoč evrov

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

25.10.2013 11:16
Čas branja: 2 min

IMG_3286
Novi Dacia logan MCV je poceni družinski karavan.

Slovenski avtomobilski trg je v krizi, ta pa je odprla možnosti za preboj cenejšim modelom. Tako ne čudi, da Dacia s svojimi nizkocenovnimi vozili pri nas dosega uspeh, po podatkih o registriranih vozilih je prodaja že na ravni lanske celoletne, njihov novi model logan MCV pa ustreza dvema skupinama kupcev. Na eni strani so to racionalneži, ki nujno potrebujejo avto, ob tem pa iščejo najboljše razmerje med ceno, funkcionalnostjo in stroški vzdrževanja. Na drugi strani gre za kupce, ki so zaradi pomanjkanja sredstev do zdaj kupovali le rabljena vozila, potrebujejo pa prostoren in večji avto, kot je sandero. Logan MCV je zdaj pri nas na voljo že za 7.800 evrov oziroma za približno 700 evrov več, kot stane sandero.

IMG_3255

Dacia je tokrat naredila avto, ki bolj kot predhodnik spominja na družinskega karavana - prejšnji logan MCV je bil s svojimi ravnimi linijami namreč bliže dostavnikom. Od starega se novi loči po svojih oblih linijah, spredaj je podoben lani predstavljenemu novemu sanderu, na zadku pa ni več navpičnih zadnjih asimetričnih dvokrilnih vrat temveč klasična dvižna.

IMG_3258

Logan MCV je sicer nastal na sanderovi osnovi, s svojo osnovo tako sodi v razred clia, vendar pa z zajetnim nahrbtnikom skače v meganov razred. Novinec namreč ponuja 573 litrov prostornine, kar je skoraj sto litrov več kot ga premorejo megane grandtour, kia cee'd SW in hyundai i30 wagon, za malenkost pa zaostane za prostorsko razkošnim golfom variant.. S podiranjem zadnje klopi se prostor poveča na zajetnih 1.518 litrov, v njem pa je moč prevažati do 2,7 m dolge predmete.

IMG_3263

Novi logan MCV je izgubil možnost različice s sedmimi sedeži, kljub temu pa proizvajalec poudarja prostornost, praktičnost, racionalost in zanesljivost. To pa so besede oziroma obljube, ki lahko premamijo tudi tiste, ki na Dacio morda ne bi pomislili. Tisti, ki ob njihovih modelih pomislijo na špartansko opremo in varnostne elemente iz nekih drugih časov, pogoltnejo slino ob omembi serijskega sistema ESP, štirih varnostnih blazin, električnega ali hidravličnega servo volana, ABS ter razpoložljive dodatne opreme. Ta med drugim vsebuje multimedijsko napravo s sedempalčnim zaslonom na dotik (570 oziroma 410 evrov), parkirne senzorje zadaj (205 evrov), tempomat (155 evrov) ter imitacijo usnja (610 evrov). Zadnja klop je opremljena tudi s priključki isofix, v drugi stopnji opreme Ambiance je klimatska naprava serijska.

IMG_3310

Za logana MCV je na voljo en bencinski motor (55 kW/75 KM), ki je po želji kupca in za dodatnih 710 evrov lahko tovarniško predelan na plin - takrat zmore 53 kW (72 KM). Šibkejši turbodizel ima 55 kW (75 KM), močnejši pa 66 kW (90 KM). Motorji so preverjeni, dovolj zmogljivi in predvsem varčni.

Prvi vtisi z novo Dacio logan MCV so pozitivni, pogled na cenik pa pokaže, da za zmeren denar dobimo praktičen, prostoren in zanesljiv družinski karavan. Osnovna različica Base 1.2 16V stane 7.800 evrov, vendar je bolj namenjena za vzhodnoevropske trge. Enak motor s stopnjo višjo opremo Ambiance (ročna klimatska naprava, električni pomik stekel, strešni nosilci,...) stane 8.690 evrov, na 9.500 evrov pa cenijo bencinarja z najvišjo stopnjo opreme Laureate (multimedijska naprava z zaslonom na dotik, po višini nastavljiv volan - globinske nastavitve ni na voljo, potovalni računalnik...). Najcenejši in najšibkejši dizel Ambiance stane 10.690 evrov, zmogljivejšega dizla in opremo Laureate pa cenijo na 12 tisočakov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Citroën razkriva sedemsedežni SUV C3 aircross
Avto
AvtoMiloš Milač Citroën razkriva sedemsedežni SUV C3 aircross

Novi C3 aircross je krepko zrasel, dolg je 4,39 metra in ponuja tri sedežne vrste. Poleg bencinskega bo na voljo tudi elektropogon.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Manager
Nova uredba, še en papirnati tiger
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik Nova uredba, še en papirnati tiger

Lobisti so poskrbeli, da se bomo še bolj dušili v odpadni embalaži, le plastiko bo zamenjal papir.

FINANCE
Manager
Kako so zminirali reševanje krize z embalažo in odpadki
Manager
Zakonodaja EU
ManagerGorazd Suhadolnik Kako so zminirali reševanje krize z embalažo in odpadki 3

Zaradi interesov industrije se je izjalovil poskus, da EU z novo uredbo ukroti nenasitno porabo plastične in papirnate embalaže.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.