Avto

Ali si danes upate voziti najboljši avto na svetu?

V Sloveniji je od slabih sto tisoč evrov naprej naprodaj novi Mercedes S, za katerega si je svet domala enoten: je najboljši avto na svetu. Ali si ob sedanjih razmerah v državi kljub temu upate voziti z njim?

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

06.09.2013 12:54
Čas branja: 3 min

mercedes s

Svetovna avtomobilska javnost, strokovnjaki iz konkurenčnih tovarn, novinarji, radovedneži in predvsem poslovneži so ga že nestrpno in kar malce dolgo čakali. O njem se je vse glasneje začelo govoriti lani poleti, nekateri so ga zamaskiranega celo že videvali po cestah, potem so si od jeseni do pomladi en za drugim sledili pomembni avtomobilski saloni, a ga še kar ni bilo.

In potem je sredi maja v nalivu iz Stuttgarta dobesedno priletel v Airbusov hangar v Hamburgu, zapeljal na oder in se razkril pred 500 novinarji. Novi Mercedes S! Prvi mož Daimlerja Dieter Zetsche ga je takrat označil za airbus 380 na cesti, saj prinaša vrhunec avtomobilske tehnike, združuje vse najboljše, kar je v vsej zgodovini ponudila in ta hip ponuja avtomobilska industrija. Z novim S Mercedes postavlja nove standarde v tehnologiji, varnosti, udobju in prijaznosti do okolja.

Nepogrešljiv za posel

IMG_6866

Novi S skuša biti dinamičen in mladosten, torej drugačen, kot smo bili vajeni v preteklosti. Z njim skuša Mercedes znižati starostno mejo svojih kupcev, tako je primeren za aktivno poslovno populacijo oziroma mlajšo generacijo poslovnežev, ki niso vpeti samo v lokalno okolje. Med drugim namreč združuje vso komunikacijsko tehnologijo in omogoča delo kjerkoli, tako se izkaže tudi kot koristno orodje v vsakodnevnem poslovanju. Avto je po duši namenjen temu, da sediš zadaj, voziti oziroma lastiti si tak avto pa je posebna izkušnja. "V njem se zapreš pred svetom in imaš svoj mir, tako, kot bi sedel v prvem razredu kake najboljše letalske družbe," je prihod novega S v Slovenijo komentiral Andrej Bergant, direktor prodaje in marketinga v družbi Autocommerce.

Avto za sposobne in uspešne ljudi

"Imel bi ga, všeč mi je, čakal sem ga, vendar ne vem, če se z njim upam voziti in kazati na slovenskih cestah glede na razmere v državi," je ena izmed dilem potencialnih kupcev novega S pri nas. Dilema je, če pogledamo cenik osnovnih različic (od 93 tisoč naprej) in bogate dodatne opreme, kjer lahko zgolj posebno ozvoženje doseže ceno manjšega avta, morda na mestu. A tudi na takšne dileme se najde odgovor: "Novi S ni samo luksuz, je bistveno več. Z njim ne daješ napačnih informacij, ker ima Slovenija veliko sposobnih in uspešnih ljudi," dodaja Bergant.

IMG_6843
Novi Mercedes S in njegov oblikovalec Robert Lešnik.

Prestižni mercedes po slovenskem receptu

Med uspešnimi je nedvomno Robert Lešnik, ki se je pod novi S podpisal kot oblikovalec in vodja oblikovanja osebnih avtomobilov te znamke. Tudi to je odraz, da naša država pomembno prispeva k razvoju avtomobilske industrije, kaj vse nam je Lešnik o novem Mercedesu S povedal maja ob svetovni premieri pa si preberite v članku Prestižni mercedes po slovenskem receptu

Razkošen seznam dodatne opreme

IMG_6894

Najcenejši osnovni model 350 BlueTEC v krajši različici in s 190 kW (258 KM) turbodizelskim motorjem stane 93 tisoč evrov, podaljšana različica tega modela je slabih sedem tisočakov dražja, cena najdražjega podaljšanega S 500 z bencinskim osemvaljnikom in 335 kW (456 KM) pa se začne pri ceni 146.390 evrov. V serijski opremi je združeno domala najboljše, kar v povezavi s tehniko, elektroniko, luksuzom in razkošjem ta hip ponuja avtomobilska industrija, kljub temu pa si je za okoli deset tisočakov moč omisliti še ekskluzivni paket, prav toliko stane športni AMG paket. Spisek dodatne opreme obsega 19 strani, med njimi je za sedem tisočakov na voljo tehnična poslastica Magic Body Control - ta pri vozniku in potnikih vzbudi občutek, da lebdijo na leteči preprogi. Približno tri tisočake stane paket komfortnih zadnjih sedežev, okoli deset tisočakov pa High-End sistem za 3D prostorski zvok Burmester s 24 zvočniki in 24-kanalnim ojačevalnikom.

Letos želijo v Autocommerceu prodati od pet do sedem vozil, leta 2014 in 2015 po 20, leta 2016 pa je cilj prodati 15 vozil.

Kako deluje magic Body Control

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Več različic novega S kot kadarkoli doslej

Novi S podobno kot prejšnja generacija izraža elegantno in klasično držo. Posebej učinkovit je pri rezanju zraka, najvarčnejša različica ima količnik zračnega upora le 0,23, preostale pa 0,24, kar je rekorden dosežek v tem razredu. Novi S je namenjen tako tradicionalistom z ameriškega in evropskega trga in še novopečenim bogatašem iz Kitajske, Indije, Rusije in drugih rastočih držav. Novi S ni kar tako, saj zamenjuje starega S in hkrati še megarazkošnega maybacha. Zato bo novi S na voljo v več različicah kot kadarkoli doslej, z njim pa želi Mercedes-Benz voziti v višjem in luksuznem razredu hkrati.

IMG_6884

Finance za volanom najboljšega avta na svetu

Ali še kolebate glede tega, ali bi se vozili z novim Mercedesom S? V tem primeru preberite izkušnjo Financ za volanom najboljšega avta na svetu po ulicah in okolici kanadskega Toronta. Najmočnejši pečat je poleg kopice presežnikov pustil sistem Magic Body Control.

mercedes s zadaj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.

Preberite tudi:

18.07.2013
16.05.2013
15.05.2013
FINANCE
Subvencije
Prihajajo novi naložbeni skladi: kdo jih bo upravljal in kdo financiral
Subvencije
VLAGANJE V PODJETJA
SubvencijeTeja Grapulin Prihajajo novi naložbeni skladi: kdo jih bo upravljal in kdo financiral

SID banka je napovedala štiri nove sklade, slovenski podjetniški sklad dva; upravljavce so oziroma bodo iskali prek razpisov.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 23. del): Zima z električnim avtom, kakšna sta bila poraba in doseg?
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 23. del): Zima z električnim avtom, kakšna sta bila poraba in doseg? 2

V zimskih razmerah in z zimskimi gumami je cupra born dosegla povprečen doseg 324 kilometrov. Avtocestni kilometri so ga spustili nekaj pod 300 kilometrov, bolj umirjena vožnja po mestu in podeželskih cestah pa ga je povečala na več kot 350 kilometrov.

FINANCE
Avto
V Bosni bodo izdelovali majhen električni avto
Avto
AvtoMiloš Milač V Bosni bodo izdelovali majhen električni avto 3

Dostavnik s 300-kilogramsko nosilnostjo in dosegom sto kilometrov med polnjenji, namenjen pa bo predvsem mestni dostavi. Iz GS-TMT ga bodo izvažali v Nemčijo in v nekatere druge države EU.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Manager
Kako humanoidni roboti v Amazonu že kažejo prihodnost delovnega okolja
Manager
Robotika
ManagerBloomberg Kako humanoidni roboti v Amazonu že kažejo prihodnost delovnega okolja 2

Družba Agility Robotics se je z dvonožnimi roboti usmerila v industrijo skladiščenja, sčasoma pa naj bi ti tudi polnili trgovske police in delali v bolnišnicah.

FINANCE
Subvencije
Kdaj od besed k reformam
Subvencije
KOMENTAR
SubvencijeTeja Grapulin Kdaj od besed k reformam 3

Od tega, ali bo vlada Roberta Goloba izpeljala nekatere glavne reforme, je odvisno tudi črpanje evropskih sredstev. Za zdaj še ni kaj pokazati, na reforme pa je vezanih več sto milijonov evrov.

FINANCE
Avto
Akrapovič sklenil večletno pogodbo s Ferrarijem
Avto
AvtoMiloš Milač Akrapovič sklenil večletno pogodbo s Ferrarijem 3

Ferrarijev dirkalnik 499P s 640 kilovati moči in maso le 1.030 kilogramov bo dihal prek Akrapovičevega izpuha.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)