Avto

Mali Adam, veliki mestni frajer

Anja, Barbara, Cirila, ...Kaja, Lara, Maja, ...Simona, Vida, Zoja in Žana - prav vsem je všeč Adam. Kako ne, saj je pravi šminker - privlačen, sodoben, moden, priročen, ravno prav poskočen, živahnih barv, s polnimi žepi raznoraznih dodatkov, ob tem pa ga krasi velik nasmešek. Adam je tako kul, da ne uide niti moškim očem

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

27.08.2013 12:08
Čas branja: 6 min

"Poglej ga, kako je lušten," je bila ena izmed številnih opazk na račun adama, novega Oplovega trendovskega malčka z nešteto možnostmi individualizacije. Če ne bi slišali glasu, bi izjavo prej pripisali ženskemu delu mimoidočega para, tako pa smo se le še prepričali, da testni temno modro-vijolični oziroma indigo nastopač (uradno se barva odštekano imenuje Dark Ink/Pump up the blue) lahko pritegne tudi moški del populacije.

IMG_3822

Že med našimi prvimi in kratkimi kilometri sredi marca so se radovedno zanj zanimali lastnik Fiata 500, naključni dostavljalec ekspresnih pošiljk in diplomant računalniške fakultete. Punc, žensk in dam, ki jih je trivratni in 370 centimetrov dolgi adam omrežil tudi tokrat nismo šteli, smo si pa med preizkusom lahko vestno zabeležili njihove redke pripombe. Teh vsekakor niso bile deležni adamova zunanja pojava, notranjost, občutki med vožnjo in zajeten spisek dodatne opreme - tudi takšne, v vrednosti nekaj kosil ali gledaliških predstav.

opel adam by night 1200

Dodatna oprema? Seznam obsega pet strani!

Opel z adamom sicer stopa na morda nekoliko spolzka tla trendovskih malčkov oziroma ikon sodobnega časa. Zmagovalne karte se tukaj večinoma delijo med že nekaj let uveljavljena modela Fiat 500 in Mini, v ozadju sta Audi A1 in Citroen DS3, vsi pa bolj kot s prostorom ali uporabnostjo igrajo na emocije, individualnost posameznikov ter modne dodatke. Med vsemi je prvak nedvomno adam, saj ponuja 61 tisoč kombinacij, seznam dodatne opreme pa obsega pet na gosto tipkanih strani. Vzemite si čas! In strogo določite zgornji limit! Adam na zunaj sicer deluje sveže, všečno, privlačno, zanimivo in tudi dovolj posebno, da mnogim kar dolgo ni bilo jasno, da gre pravzaprav za Opla. Po avtomobilu sodobnega življenjskega sloga za mlade in večno mlade naj bi sicer največ povpraševale predstavnice ženskega spola (60 odstotkov), ker je dovolj opazen, eleganten in tudi športen pa naj bi prepričal tudi moške.

IMG_3972

Dobro opremljen in prikrojen željam posameznikov

IMG_4122

Trendovski urbani malček sicer ponuja tri različna razpoloženja, ki temeljijo na obliki - naš je bil drugi najsiromašnejši vendar odštekani Jam z 1.4 motorjem ter 64 kW (87 KM), ki mu je ukazoval petstopenjski ročni menjalnik. Pri opremi gre za oprijemljivo nadgradnjo povsem golega adama (10.400 evrov s popustom), v osnovni različici s popustom pa testni stane 12.300 evrov. Po želji si sicer lahko omislite živahni Slam ali elegantni Glam model, na voljo sta še dva motorja. Dnevnih LED luči spredaj in zadaj naš paket ni zajemal, zanje je sicer treba doplačati 300 evrov. Testnega adama je krasila tudi bela streha (200 evrov), po želji je ta lahko črna ali rjava, ta možnost zajema tudi dodatno zatemnjena zadnja stekla in ogrevana vzvratna ogledala z električnim nastavljanjem. Spredaj je adamu nasmešek risala bela okrasna letev z logotipom (110 evrov), v belo sta bili odeti tudi ohišji zunanjih ogledal in platišča s 17-palčnimi gumami (350 evrov). Bela je prevladovala tudi v sicer tribarvni notranjosti.

Glamurozna, a občutljiva notranjost

Zgornji del na otip mehke in kvalitetne armaturne plošče je tako prekrivala temno siva barva z zanimivimi vzorci, srednji del je bil enake barve kot zunanjost (150 evrov), monotonost pa je pomagala razbijati snežno bela. Takšne barve so bili tudi delno usnjeni sedeži, spodnji del usnjenega volana, obloge vrat in prav tako v usnje odeta prestavna ročica (100 evrov), nekaj dodatkov pa je bilo kromiranih (150 evrov). Pridih prestiža in glamurja, ki ga na najbolj izpostavljenih delih kaže bela barva pa ima tudi slabost - prekomerna občutljivost na umazanijo, ta se tudi z intenzivnim krtačenjem in pranjem le stežka ukloni. Nad kakovostjo izbire materialov in končne izdelave se sicer ne moremo pritoževati, vse kaže da so bili izbrani skrbno in pazljivo, pred domači prag pa bi zlahka lahko odnesli tudi tepihe iz velurja z napisom adam in veliko dekorativno packo na njem (70 evrov).

IMG_3707

IMG_4023

"Naj nebo nad nami se zjasni"

Ko se voznik udobno namesti na sedež, ki kljub drugačnim prvim občutkom ponuja dovolj prostora njemu in sovozniku in obrne ključ, lahko sledi vprašanje: "Ali sem morda v casinoju?" Armaturka namreč ponuja živo rdečo osvetlitev, ki v mraku in ponoči kar kliče po zatemnitvi, iz obeh predalov prednjih vrat je "butala" vijolična barva (100 evrov), nad glavo pa nas je pričakalo zvezdnato nebo v obliki 64 LED-diod (280 evrov). Ko prideš malo k sebi ugotoviš, da si lahko z gumbom nad glavo ambientalno svetlobo prilagodiš tako po moči kot po barvi, s sosednjim gumbom pa si glede na počutje nastaviš, kako močno naj sijejo zvezdo. Ker adam (še) ni kabriolet, lahko to romantičnim dušam pride še kako prav. Poleg zvezd si lahko omislite tudi odtisnjene motive šahovnice, oblakov ali jesenskih listov.

IMG_4237

Kar nekaj koristnih dodatkov je treba doplačati

Štiri varnostne blazine, dve varnostni zavesi, ESP, tempomat, omejevalnik hitrosti, sistem prostoročnega telefoniranja, radio z USB priključkom in tipkami na volanu, pomoč pri speljevanju v klanec ter osnovna klimatska naprava so del serijske opreme Jam, za elektronsko klimatsko napravo pa boste morali doplačati 250 evrov.

IMG_4252

Del dodatne opreme sta bila tudi brisalca s senzorjem za dež, samozatemnitveno vzvratno ogledalo in samodejni vklop luči (145 evrov), skoraj 300 evrov pa je bil vreden radio My Media s sedempalčnim na dotik občutljivim zaslonom ter tipkami za za glasnost in vrnitev na osnovno stran - zabavno informacijski sistem z možnostjo povezovanja, ki je zagotovljeno uporabnikom pametnih telefonov in tablic, je pri tem pritegnil pozornost potnikov. Voznik si po želji lahko za ozadje nastavi tudi kakšno svojo fotografijo, skozi menije pa nas vodi slovenski jezik.

Motor v mestu kot doma, na avtocesti kot tujek

Pod motornim pokrovom testnega adama se je skrivala srednja od treh možnosti; na spodnjem delu ponudbe je namreč 1,2-litrski motor z 51 kW (70 KM), na vrhu pa 1,4-litrski s 74 kW (100 KM). Sam motor se je izkazal za nekaj povprečnega, v mestu pa povsem zadovolji potrebe. Do hitrosti 100 km/h potrebuje 12,5 sekunde, merilnik hitrosti se ustavi pri 176 km/h, največji navor 130 Nm pa doseže pri 4.000 vrtljajih. Med mestno in primestno vožnjo ni bil pretirano glasen, med celotnim testom pa smo v povprečju porabili 7,6 litra na sto prevoženih kilometrov.

IMG_3660

Medtem ko se je v mestni vožnji izkazal z zmerno žejo okoli 6,5 litra, zelo kratkimi prestavnimi razmerji in kjer nam je servo s programom City dodatno pomagal pri obračanju in parkiranju, je adam kar malo nerad zavijal na avtoceste in pri tem tudi precej spil. Tudi vključena funkcija ECO ni pripomogla k nižjim številkam, saj ta pride prav pri nežnem pospeševanju in hitrem prestavljanju. Pri avtocestnih hitrostih okoli 130 km/h se je namreč vrtel z okoli 4.000 vrtljaji, pri tem povzročal kar nekaj hrupa in večkrat smo pomislili na to, kako drugače bi lahko bilo s šesto prestavo. Nizko težišče avtomobila sicer ponuja dober oprijem s cestiščem, prostora za izboljšave na področju vzmetenja in prenosa informacij prek volana do voznika pa je še nekaj.

Pri Oplu se vsega tega zelo verjetno zavedajo, zato že nestrpno pričakujemo različico s povsem novim 1,0-litrskim trivaljnim turbo SIDI motorjem, ki bo ponujala 85 kW (115 KM).

Kaj vse je zmotilo Eve?

IMG_3978

In pripombe žensk? Barva testnega vozila je bila zares občutljiva za umazanijo, zapovrh so jo na posameznih mestih že grdo kazile praske od krtač pralnice. A temu se bodoča Eva lahko hitro ogne z izbiro kake druge barve z odštekanim imenom. Rahlega negodovanja so bila deležna tudi velika in dokaj težka vrata, ki na kakšnem klancu nežnim ženskim rokam lahko spolzijo iz rok in pristanejo v denimo betonski ogradi. Teža Oplovcem sicer pregovorno povzroča težave in morda je čas, da obiščejo kak program za zmanjševanje teže z uporabo raznih naprednih materialov. Prazen adam tehta 1.120 kg, približno toliko kot Mini One, primerljivi Fiat 500 pa je težak (zgolj) tono.

Nekatere punce so pogrešale tudi klasični vrtljivi gumb za uravnavanje jakosti zvoka, avdio sistemu namreč ukazujemo izključno s pomočjo na dotik občutljivih tipk. Gumbi na volanu so sicer v pomoč, a stara navada je železna srajca.

adam ren

Novopečena imetnica Fiata 500 se je ob adamu spraševala, kam lahko zadaj spravi tri otroke - prostora je res malo, a za krajši čas se je tam spodobno prevažal tudi naš informatik Renato, navdušenje nad stropnimi LED diodami je najbrž naredilo svoje. Ob nežnem pritisku na Oplov znak in odpiranju prtljažnih vrat smo opazili tudi damsko vihanje nosu nad prostorom v prtljažniku. Ta sicer ponuja 170 litrov, kar je 15 litrov manj od prostora v Fiatu 500, a vseeno deset več kot v Miniju. Prostora je za kako potovalko ali dve ter nekaj nakupovalnih vrečk, s podiranjem po polovici deljive zadnje klopi pa ga pridobimo še nekaj. Po potrebi lahko v adamu sicer prevažamo marsikaj, le več spretnosti in potrpljenja pri zlaganju potrebujemo.

IMG_4152

Pri testnem avtu pa se je bilo treba tudi precej zanašati na občutke in lastne parkirne sposobnosti, saj je imel za doplačilo 320 evrov le zadaj na voljo osnovni parkirni sistem Park Pilot, dodatna tipala spredaj pa bi denarnico skupaj olajšala za 580 evrov!

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Preberite tudi:

03.09.2013
17.10.2013
20.02.2014
03.03.2014
20.08.2014
29.06.2015
FINANCE
Avto
Zakaj je superb (lahko) boljši od passata
Avto
AVTOPORTRET
AvtoJure Šujica Zakaj je superb (lahko) boljši od passata

Vozili smo škodo superb, četrto generacijo največjega Škodinega modela. Je tehnično enak Volkswagnovemu passatu, a ohranja pravi Škodin karakter.

FINANCE
Manager
Evganejski griči – vulkanska pokrajina sredi Padske nižine
Manager
Reportaža
ManagerIgor Fabjan Evganejski griči – vulkanska pokrajina sredi Padske nižine

O vulkanski preteklosti te gričevnate pokrajine, prepredene z vinogradi in sadovnjaki, pričajo številni termalni vrelci, ob katerih so že stari Rimljani uredili kopališča.

FINANCE
Manager
Prenosni projektorji za večerne zabave na prostem
Manager
Tehnologija
ManagerMatjaž Ropret Prenosni projektorji za večerne zabave na prostem

Z višjimi temperaturami prihaja sezona druženj na terasah, ki si jih lahko s prenosnim projektorjem popestrimo tudi z ogledom filma ali tekme. Pogledali smo, kakšni so ti projektorji, kako jih namestiti in kateri so primerni za različne postavitve.

FINANCE
TOP Gradbeništvo
Je gradbeništvo res večna ljubica, ki bi rada postala žena?
TOP Gradbeništvo
BIZNIS & TRENDI V GRADBENIŠTVU
TOP GradbeništvoNataša Jančar Je gradbeništvo res večna ljubica, ki bi rada postala žena?

Se bo država končno odločila, ali bo stavila na gradbeništvo? In kaj od aktualnih vsebin je za gradbeništvo priložnost, kaj breme in kaj nadloga?

FINANCE
Manager
Pismo iz Kampale: Kolikor denarja, toliko znanja
Manager
IZ PRESTOLNIC
ManagerTina Smole Pismo iz Kampale: Kolikor denarja, toliko znanja

V Ugandi imamo na papirju sicer brezplačno osnovno šolanje, a starši ob vpisu v nov razred dobijo seznam stvari, ki jih morajo otroci prinesti – od zvezkov do toaletnega papirja, kred in metel. Nekaj teh potrebščin ostane v šoli, druge učitelji vzamejo ali prodajo naprej.

FINANCE
Za Bežigradom do leta 2027 več kot 800 novih stanovanj
Finance
pregled projektov
Kristina Robežnik Za Bežigradom do leta 2027 več kot 800 novih stanovanj 1

To so projekti, ki so predvideni na območju Bežigrada in širše okolice.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)