Avto

Renault kangoo poslej tudi s športno-pustolovskim videzom

Francozi so prenovili ponudbo modela kangoo za zasebne in poklicne uporabnike, poleg bolj čvrstega videza so osvežili tudi notranjost, ki zdaj ponuja nove tehnologije. Novost v ponudbi je kangoo Extrem

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

09.07.2013 12:12
Čas branja: 2 min

Renault je kot vodilna znamka lahkih gospodarskih vozil na evropskem trgu, prenovil kangooja za zasebne in poklicne uporabnike, razlike med njimi pa so zdaj precej bolj opazne kot pri prejšnji generaciji. Novost v ponudbi osebnih različic je kangoo Extrem z bolj športno pustolovskim videzom, ki lahko zavija z utrjenih poti. Ta različica je ozaljšana z dodatki v slogu športnih terencev: strešnima nosilcema, bočnimi zaščitnimi letvami in zadnjim odbijačem v črni barvi in z zrnasto teksturo, okvirjem odprtine za zrak v prednjem odbijaču. Na obeh straneh je kangoo Extrem okrašen še z modernimi barvitimi nalepkami, lakiran je črn okvir žarometov, dodatno so zatemnjena zadnja stekla, na nekaterim mestih ima oznake Extrem.

renault kangoo extrem

Kaj je novega pri zunanjosti?

Osebne različice imajo sicer na črno lakirani maski na vsaki strani kromastega romba enako kromasti letvi. Spodnji rob reže za zajem zraka v odbijaču, ki je v barvi karoserije (glede na različico), je na straneh zaobljen, črni obrobi v ohišjih žarometov pa poudarjata, da gre za osebni avtomobil. Podaljška zadnjih svetil sta v teh različicah rdeče barve. Dostavna različica ima črn prednji odbijač z zrnasto teksturo, ki je manj občutljiv za majhne poškodbe, običajne ob intenzivni dnevni rabi. Podaljška zadnjih svetil sta prav tako črna. Kromast romb izstopa iz črne zrnaste teksture maske. Za bolj dinamičen videz je na voljo tudi paket Style.

renault kangoo extrem1

Prenovljen prednji del sicer povzema elemente nove oblikovne istovetnosti znamke, vendar so določene podrobnosti specifične za osebne oziroma dostavne različice. Poleg bolj čvrstega videza je novi kangoo pridobil izboljšave zaznavne kakovosti, v notranjosti pa nove tehnologije, med katerimi je zdaj na voljo tudi povezljiva multimedijska naprava Renault R-Link.

Modernejša osrednja konzola, ekran na dotik

Večjih sprememb je bila najnovejša izdaja modela deležna tudi v notranjosti. Prostor za potnike je opremljen z novo in modernejšo osrednjo konzolo, ki je z lakirano črno površino in plemenitejšim videzom zelo podobna tistim v novem cliu in capturju. Na njej so zbrana vsa upravljala klimatske in zvočne naprave. Zdaj je na voljo tudi povezljiva multimedijska naprava Renault R-Link, z njenimi funkcijami, kot so navigacija, radijski sprejemnik, prostoročno telefoniranje, ...

Funkcije so prikazane na sedempalčnem (18 cm) zaslonu na dotik, z njimi pa se upravlja preko vrtljivega gumba, ki je nameščen na čelni plošči radijskega sprejemnika, ali pa z glasovnimi ukazi.

Trije sedeži spredaj za poklicne uporabnike

renault kangoo11

Poklicnim uporabnikom so zdaj v vseh treh dolžinskih izvedenkah na voljo trije sedeži spredaj, ob tem je kangoo Compact edini majhen dostavnik s tovornim prostorom pod 2,8 kubičnega metra, ki ponuja takšno možnost.

Z uvedbo najnovejših različic s tremi sedeži spredaj je celotna ponudba narasla na 15 različic. Dvosedežna klop ponuja prostor za dodatnega potnika in je ločena od voznikovega sedeža. Prilagodljivost te klopi omogoča večstransko rabo, naslona obeh sedežev je tako možno ločeno zvrniti

naprej in tako povečati prostor za tovor, čigar uporabna dolžina doseže 2,88 metra v različici kangoo Maxi. Tako položen naslon srednjega sedeža lahko služi tudi kot naslon za roko ali mizica, pod dvižnim sedalom klopi je skrit 15 litrov velik uporaben prostor.

Renault je v sodelovanju s pooblaščenimi predelovalci karoserij pripravil številne možnosti predelav za poslovno rabo: hladilni dostavnik, potujoča delavnica, reševalno vozilo, vozila za prevoz gibalno omejenih oseb, ipd.

Poleg tega ponuja tudi številne možnosti tovarniškega lakiranja po naročilu, na primer v značilni barvi podjetja.

renault kangoo4

Trije turbodizli in turbobencinar

Novi kangoo je na voljo s štirimi motorji, turbodizelski so Energy dCi 75, dCi 90 in dCi 110, turbobencinski pa TCe 115. Motorji imajo dodano napravo Stop&Start in sistem za zajem energije med upočasnjevanjem in zaviranjem, najbolj varčen pa na sto kilometrov porabi 4,3 litra goriva.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Preberite tudi:

21.10.2013
FINANCE
Nemški kupec: malo boljše volje, a še vedno zelo previden
Finance
nemčija
Albina Kenda Nemški kupec: malo boljše volje, a še vedno zelo previden

Prodaja na drobno v Nemčiji se je februarja spet skrčila, nekaj več optimizma pa vliva podatek, da pa se je marca nekoliko izboljšalo razpoloženje porabnikov

FINANCE
IKT
Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?
IKT
DIGITALNA DOSTOPNOST
IKTRedakcija IKT Digitalna dostopnost bo sredi leta 2025 postala zakonska obveza – kaj to pomeni za podjetja?

Več o tem boste izvedeli na brezplačnem izobraževanju, ki ga organizira Zavod za digitalno dostopnost A11Y.si.

FINANCE
Avto
Električna (moto)mobilnost pri BMW ima nov, a drag obraz
Avto
AvtoJure Šujica Električna (moto)mobilnost pri BMW ima nov, a drag obraz

V osnovni izvedbi ga bo mogoče voziti že z izpitom za avtomobil, vendar pa bi visoka cena lahko prinesla nizke prodajne številke.

FINANCE
IKT
Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja
IKT
ADD KONFERENCA
IKTPodpornik projekta Kako je videti virtualni pomočnik za podjetniška okolja

To boste lahko izvedeli na letni konferenci podjetja ADD, na kateri bodo govorili tudi o novi regulativi, ki bo krojila nadaljnji razvoj, ter o podatkih in umetni inteligenci.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)