Avto

Adam, ki ni samo za Eve

Začetek pomladi nam je poleg toplega in sončnega vremena prinesel tudi novega Oplovega »šminkerja« adama - avtomobil sodobnega življenjskega sloga za mlade in večno mlade. Ne glede na spol!

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

20.03.2013 22:30
Čas branja: 2 min

»Kako je lep (hud, fajn, lušten)!« niso vzdihovale samo ženske z žametnimi glasovi, ampak tudi moški s svojimi basi. Za njim se niso obračale samo ženske, pozornosti ni pritegnil le med dekleti in nanj se niso lepili samo pogledi voznic. Za trivratnim malčkom je z zanimanjem zrl, si ga podrobneje ogledoval in po podrobnostih spraševal tudi močnejši spol.

opel-adam15-be.1363802045.jpg.o.470px.jpg
Majhen in okreten, dovolj poskočen, opazen, za oko privlačen in zanimiv, predvsem pa z nešteto

možnostmi individualizacije. Tak je adam, novi Oplov adut v razredu fiata 500, minija one, audija A1 in citroëna DS3.

S svojo velikostjo 3,7 metra in širino 1,72 metra, opazno obliko, živahnimi barvami ter nešteto možnostmi kombiniranja zunanjosti in notranjosti bi mu z distance morda lahko prilepili etiketo »ženski avto«, a iz salona ga bo zapeljal tudi marsikateri moški, ki ceni moden življenjski slog. Novi opel adam je namreč tudi opazen in avtomobilsko mišičast, v startu ponuja tri motorje, na cesti deluje suvereno, nizko težišče ponuja dober oprijem s cestiščem, navduši z zabavnim informacijskim sistemom ter možnostjo povezovanja, ki je zagotovljeno uporabnikom pametnih telefonov in tablic. Ženskam bodo všeč sistem pomoči za speljevanje na strmini, okrepljeni servovolan za lažje manevriranje v mestu, pomočnik pri parkiranju ter ogrevani sedeži in volan.

Fiat 500, pazi se

Opel je pred leti z insignio začel produktno ofenzivo, poleg posodobljene ponudbe količinskih modelov je z ampero in mokko zakorakal tudi v nove avtomobilske razrede in do leta 2018 obljubil 23 novih modelov. Z letošnjo pomladjo tako osvajalski pohod začenja (po imenu) blažen med Oplovimi ženami - adam. Majhen avtomobil sodobnega, modnega življenjskega sloga je s svojim prihodom vrgel rokavico predvsem fiatu 500, pred njim pa naj bi trepetali tudi mini one, citroën DS3 in audi A1. Novi izzivalec v razredu A - v zadnjih štirih letih je sicer eden izmed najhitreje rastočih v avtomobilski industriji - stavi predvsem na svojo individualnost.

opel-adam09-be.1363802046.jpg.o.470px.jpg

Noben adam ni tak kot drugi

Adamov adut so virtualno tako rekoč neomejene možnosti kombinacij barv zunanjosti, prevlek, različnih platišč, velikosti med 15 in 18 palcev, in številnih izvedb ter opreme notranjosti, vključno z oblogami različnih dekorjev, ambientalne osvetlitve in stropa. To kupcem ponuja možnost, da izberejo avtomobil, ki je unikaten oziroma drugačen od vseh drugih - skupaj ponuja več kot 61 tisoč možnih izvedb zunanjosti in približno 82 tisoč izvedb notranjosti. Določene dele lahko kupec pozneje tudi spremeni, tako si bo lahko tudi lastnik rabljenega vozila delno vozilo prilagodil po svojem okusu.

Vstop v adamov svet za 11.400 evrov

Opel je do zdaj prejel okoli 30 tisoč naročil za novega adama, pri slovenskem zastopniku pa želijo letos prodati okoli sto vozil. Najbolj osnovna različica stane 11.400 evrov, a takšnih naj bi prodali le okoli štiri odstotke. Adam jam se začne pri 12.900 evrov, glam pri 13.600 in slam pri 13.890 evrov, pri vseh pa ponujajo tisoč evrov popusta. Kupec ga lahko dobi v gotovini, ali pa si za ta denar omisli poljubne dodatke.

Med kupci naj bi sicer prevladovale ženske, imena okoli 40 odstotkov kupcev pa naj se ne bi končala na črko A. Večina si bo omislila dvobarvno streho, čakalna doba znaša okoli sto dni, nekaj vozil imajo v zalogi. V tujini bodo adame ponekod prodajali v posebnih trgovinah, trem bencinskim motorjem se bo kmalu pridružil še en, na ženevskem salonu pa so predstavili robustno različico rocks in dirkaško R2.

opel-adam17-be.1363802047.jpg.o.470px.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

FINANCE
IKT
Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi
IKT
TRETJI RAVNATELJEV ZAJTRK
IKTRedakcija IKT Varnost digitalnega okolja v šolah – ključ do uspešnega izobraževanja v digitalni dobi

Na tretjem ravnateljevem zajtrku, ki ga je organiziralo podjetje eŠola, je bil izpostavljen pomen zagotavljanja varnega digitalnega okolja za šole.

FINANCE
Vlagatelj Maks
Maksov piknik vlagateljev: resna vlagateljska vprašanja ob sproščenem ozračju
FINANCE
ESG
Atlantic Droga Kolinska je ESG-prvak Slovenije 2024
ESG
Izbor prvaka
ESGAna Ivančič Atlantic Droga Kolinska je ESG-prvak Slovenije 2024

Atlantic Droga Kolinska uravnoteženo uresničuje ESG-zaveze na vseh treh področjih – okolje, družba in upravljanje.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Vlagatelj Maks
Ne potrebujem še ene delnice iz velike sedmerice
Vlagatelj Maks
VLAGATELJ MAKS
Vlagatelj MaksVlagatelj Maks Ne potrebujem še ene delnice iz velike sedmerice

Amazon si je opomogel kot zadnji med velikimi.

FINANCE
Manager
En mora voziti trolejbus
Manager
Rodoljub Petrović
ManagerRodoljub Petrović En mora voziti trolejbus 9

Kako sem sinu razložil socialno državo.

FINANCE
Kaj tehta strateški svet za davke glede nagrajevanja zaposlenih?
Finance
DAVKI
Tanja Smrekar Kaj tehta strateški svet za davke glede nagrajevanja zaposlenih?

Ena varianta je zadružno lastništvo, druga več opcijskega nagrajevanja, tretja posebne olajšave za inovativce; kakšna so nasprotovanja?

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)