Avto

Baroin: PSA Peugeot Citroën je zasebno podjetje

Nekdanji finančni minister se odziva na včerajšnje napovedi predsednika Hollanda o intervenciji v avtomobilskem proizvajalcu, ki napoveduje odpuščanja. Dodaja, da lahko država na druge načine omili socialne posledice napovedanih ukrepov

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

15.07.2012 13:33
Čas branja: 1 min

Baroin.1321534387.jpg

"Država ni nemočna v primeru odpuščanj v PSA Peugeot Citroën. Lahko uporabi ukrepe delne brezposelnosti, prekvalifikacije delavcev ali posredovanja javnih podjetij," se je nekdanji francoskih finančni minister Francois Baroin (na sliki) odzval na včerajšnje izjave predsednika Francoisa Hollanda o napovedanem zapiranju tovarne avtomobilskega proizvajalca na obrobju Pariza.

To bi se izrazilo v rezanju osem tisoč delovnih mest, kar sproža hude polemike v drugem največjem gospodarstvu EU. Hollande je včeraj že dejal, da so imenovali posebnega strokovnjaka za analizo finančne situacije v podjetju. Več v članku Hollande:" href="https://www.finance.si/359294">Hollande:" target=_blank>www.finance.si] Fiskalnega pravila v francoski ustavi ne bo.

Sarkozyjeva vlada pod plazom obtožb

Prejšnja vlada, ki jo je vodil Nicolas Sarkozy, se je znašla pod plazom obtožb levice, da je od podjetja PSA Peugeot Citroën zahtevala, da z razkritjem socialnega načrta počaka do konca parlamentarnih in predsedniških volitev. Baroin namigovanja ostro zanika.

"V državnih podjetjih smo poskušali zavrti odpuščanje, PSA Peugeot Citroën pa je zasebno podjetje z zasebnim kapitalom. Sicer dmo bili z njimi v stiku, a vodstvo ni nikoli omenjalo odpuščanj takšnih razsežnosti," je dejal.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

Moje finance
Slovenija
Kako »pasje« bo leto 2018?
Moje finance
SlovenijaKako »pasje« bo leto 2018?

Kitajci bodo v novo leto vstopili čez slab mesec dni, 16. februarja. prihaja leto psa. napovedujejo se velike ekonomske spremembe, čaka nas padec ali preoblikovanje glavnih institucij in sledijo prilagajanja v gospodarstvu ter prenova ali gradnja novih sistemov, napoveduje mojster feng šuja in kitajski astrolog dušan donko.

FINANCE
Avto
To so novi berlingo, combo in partner
Avto
AvtoMiloš Milač To so novi berlingo, combo in partner

Namesto dvojčkov prihajajo trojčki, nov član je opel combo (prejšnji je bil preoblečeni fiat). Niso več dostavniki, ampak vozila za prosti čas.

Prihodnost dela
Se želite upreti robotom? Vlagajte v ljudi!
Prihodnost delaSe želite upreti robotom? Vlagajte v ljudi!

Razvija­joče se države v Aziji potrebujejo usmeritve, ki pomenijo podporo delavcem – in ne delovnim mestom. Od prožnih pogodb in vseživljenjskega učenja ter možnosti za prekvalificiranje imajo lahko korist vsi.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
PSA lani z rekordnim dobičkom in prodajo
Tovarna
Izbor Tovarne leta
Delovanje proizvodnih podjetij osvetljujemo z več zornih kotov
Tovarna leta
Izbor Tovarne letaSabina Petrov Delovanje proizvodnih podjetij osvetljujemo z več zornih kotov

Z izborom tovarne leta podjetjem in njihovim vodjem proizvodnje omogočamo, da svoje dobre prakse postavijo ob bok drugim uspešnim industrijskim podjetjem v Sloveniji

FINANCE
O osnovah javnofinančne matematike s predsednikom fiskalnega sveta: Je prostor za višje plače in/oziroma nižje davke?
Finance
Jure Ugovšek O osnovah javnofinančne matematike s predsednikom fiskalnega sveta: Je prostor za višje plače in/oziroma nižje davke? 1

"Konjunktura je primeren čas za razmislek o vitki javni upravi, saj v zasebnem sektorju v gospodarstvu nastajajo nova delovna mesta, strokovnjaki v javnem sektorju pa bi bili spodbujeni v iskanje priložnosti v zasebnem sektorju," pravi predsednik fiskalnega sveta Davorin Kračun

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.