Avto

Volvo ostaja zadržan pri ciljih in nastopu

Švedski Volvo je po desetih letih le prenovil velikega XC90, letos še povsem nova kompaktna kombilimuzina V50

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

08.02.2012 22:30
Čas branja: 1 min

Volvo letos v Sloveniji načrtuje 20-odstotno rast prodaje. Z 229 prodanimi vozili pa bo vseeno močno zaostal za najboljšimi leti. Šef znamke za jugovzhodno Evropo Loic Claude v agresivnejši nastop na trgu ne verjame, vztraja pa pri počasni dobičkonosni rasti.

[A] F27MA_claude_loic3_mm.1328726132.jpg
»Če bi cene znižali za petino, ne bi prodali niti enega avta več,« je prepričan generalni direktor Volva za jugovzhodno Evropo Loic Claude.

V času, ko se tudi prestižne znamke za kupce bojujejo z nižjimi cenami in ugodnejšimi lizinškimi pogoji in dosegajo prodajo prek tisoč vozil na leto, Volvo ostaja skromen in zadržan. »Imamo zveste kupce, to nam zadošča. Na trgih jugovzhodne Evrope, vključno s Slovenijo, pa vzdržujemo dobičkonosno rast. Tržnega deleža ne kupujemo in ne vlagamo toliko, da investicije ne bi mogli pokriti.

[A] F27MA_volvo_xc90_2012.1328726093.jpg
Največjega volva XC90 so po desetih letih prenovili, najopaznejša sprememba so dnevne luči LED.

[A] 230cUntitled-11.1328726053.gif

Tudi če bi cene znižali za petino, ne bi prodali niti enega avtomobila več kot zdaj,« nam je strategijo zadržanega nastopa in le redkih ugodnosti pri nakupu znamke Volvo pojasnil generalni direktor Volva za jugovzhodno Evropo Loic Claude. Za letos načrtuje petinsko rast prodaje, ki jo bo dosegel zaradi kompaktne kombilimuzine V40 (ta bo predstavljena marca v Ženevi, na trgu bo poleti) in drugih modelov, tudi osveženega luksuznega terenca XC90, ki ga je novinarjem predstavil minuli petek.

Prodaja daleč za dobrimi leti

Volvo je še leta 2007 v Sloveniji prodal 353, leto pozneje pa 292 avtomobilov. Leta 2009 je prodaja novih volvov padla pod 200 in se pod to številko zadržala do lani. Letos pa bo 20-odstotna rast pomenila 229 prodanih volvov.

Za XC90 najmanj 50 tisočakov

V petek predstavljeni XC90 je že desetletje znan luksuzni terenec. S prenovo je dobil prednje in zadnje dnevne luči v led-tehniki, v kabini pa nov trikraki volan, drugačno osvetlitev merilnikov in še nekaj podrobnosti. Za najcenejšega volva XC90 D3 kinetic (2,4-litrski petvaljni dizel s 120 kilovati) s samodejnim menjalnikom in pogonom na prednja kolesa boste odšteli 50.500 evrov, za najdražjega šestvaljnega bencinarja 3,2 AWD A executive s 179 kilovati pa dobrih 72 tisoč evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Mali volvo z velikimi ambicijami
Avto
AvtoMatej Kačič Mali volvo z velikimi ambicijami 4

Volvo je za ceno 29.990 evrov na slovenske ceste pripeljal model XC40, kompaktni športni terenec pa ne skriva ambicij postati njihov najbolje prodajani model. 

FINANCE
Avto
Volvova pot do rekordnega dobička
Avto
AvtoMiloš Milač Volvova pot do rekordnega dobička

Analizirali smo poslovanje švedskega proizvajalca Volvo, ki od prevzema kitajskega geelyja naravnost cveti. V zadnjem četrtletju pa je dosegel rekorden dobiček 405 milijonov evrov.

FINANCE
Avto
Hitro rastoči Volvo v primežu povečanih vlaganj svari pred učinki carin
Avto
AvtoMiloš Milač Hitro rastoči Volvo v primežu povečanih vlaganj svari pred učinki carin 1

Krepka rast prodaje in prihodkov, a upad čistega dobička ambicioznih Švedov, ki so vse bližje nemški prestižni trojici BMW, Mercedes-Benzu in Audiju.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Prelomnice, ki jih prinaša Volvo S60
Avto
AvtoMiloš Milač Prelomnice, ki jih prinaša Volvo S60

Novi srednjerazredni volvo S60 prinaša pomembne prelomnice – kot prvi avto te znamke je izdelan v ZDA, obenem pa se v celoti poslavlja od dizelskih motorjev

FINANCE
Avto
Volvo povečal prodajo in že zapolnil letošnjo knjigo naročil
Avto
AvtoUroš Božin Volvo povečal prodajo in že zapolnil letošnjo knjigo naročil

Prihodki od prodaje so se povečali za petino, k rasti pa so prispevali vsi poslovni segmenti

FINANCE
Avto
Kako si je Volvov šef prislužil priznanje svetovnega avtomobilskega voditelja leta
Avto
AvtoMiloš Milač Kako si je Volvov šef prislužil priznanje svetovnega avtomobilskega voditelja leta

Volvo je v ponedeljek premagal tekmece z evropskem izboru, predsednik uprave Volva Hakan Samuellson pa je postal prvi prejemnik nagrade za svetovnega avtomobilskega voditelja leta »World person of the Year 2018«, ki jo podeljuje organizacija Svetovni avto leta.