Avto

Rabljeni volvi na naš trg nadzorovano

Množičen uvoz rabljenih avtomobilov volvo bodo pri Volvu Hungary zajezili

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

05.09.2002 22:00
Čas branja: 2 min

Franc Vovk, Volvo Hungary, 1712002
Nadzorovan uvoz rabljenih volvov bo zaščitil kupce volvov, ki bodo tudi za rabljen avtomobil dobili garancijo, pravi France Vovk, direktor ljubljanske podružnice družbe Volvo Hungary.

France Vovk, direktor ljubljanske podružnice družbe Volvo Hungary, je zaskrbljen nad uvozom rabljenih avtomobilov znamke Volvo na naš trg, saj ta zadnji dve leti obsega več kot 40 odstotkov prodaje teh vozil. Uvoz, ki ga opravljajo celo pooblaščeni prodajalci volvov pri nas, bo zajezil z nadzorovanim uvozom rabljenih volvov, ki bodo ustrezali določenim merilom o kakovosti. Imeli bodo tudi garancijo.

V zadnjih nekaj letih je uvoz rabljenih avtomobilov znamke Volvo prav zacvetel ter lani in letos presegel 40-odstotni delež celotnega uvoza novih in rabljenih volvov. To je dobro za kupce teh vozil, saj velika ponudba rabljenih avtomobilov znižuje ceno na trgu. Slaba stran uvoza pa je, da kupec nikoli ne ve, za kakšen avtomobil je plačal nekaj milijonov tolarjev, saj je prevoženih kilometrov pri teh avtomobilih ponavadi precej več, kot zatrjuje merilnik. Zgodi se tudi, da je bil avtomobil teže karamboliran, pa so ga na servisu ustrezno popravili. Na zunaj lep avto pa bo v nekaj letih po nakupu začel močneje rjaveti. Pokazale se bodo tudi druge napake. Te bo lastnik moral odpraviti na svoje stroške. Vsi ti dejavniki avtomobilom volvo zmanjšujejo ugled na našem trgu in otežujejo prodajo novih avtomobilov te znamke. Za tri do štiri leta star volvo iz uvoza boste denimo odšteli pol toliko kot za novega. Nad tem pa se marsikateri kupec zamisli in si večkrat raje omisli rabljenega.

Ukrepi za zajezitev uvoza

Razmere na trgu vzbujajo skrbi predvsem družbi Volvo Hungary oziroma njeni podružnici v Ljubljani, katere direktor je France Vovk. Podružnica ima na skrbi izobraževanje trgovcev in serviserjev, trženje znamke Volvo v Sloveniji, posle z velikimi kupci in nadzor nad trgom. Vovk pravi, da bodo v družbi skušali zajeziti nenadzorovan uvoz rabljenih vozil, ki ga opravljajo celo pooblaščeni prodajalci volvov pri nas. "Uvoza ne moremo ustaviti, lahko pa ga nadzorujemo," napoveduje Vovk in dodaja, da so skupaj z Volvom Hungary zastavili politiko uvoza rabljenih vozil. Ta bodo na naš trg prihajala v nadzorovanih okoliščinah, iskali pa jih bodo v preostalih evropskih podružnicah ali predstavništvih. Avtomobili bodo ustrezali določenim merilom o številu prevoženih kilometrov in poškodbah (tistih, ki so bili teže poškodovani, ne bodo uvažali). Avtomobili bodo opremljeni tudi z garancijo, kupec pa bo tako zaščiten pred slabim nakupom. Cena teh vozil bo po Vovkovih besedah ustreznejša, kar seveda pomeni, da bo višja. Posledično se bo zmanjšal uvoz rabljenih in povečal uvoz novih volvov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Volvova pot do rekordnega dobička
Avto
AvtoMiloš Milač Volvova pot do rekordnega dobička

Analizirali smo poslovanje švedskega proizvajalca Volvo, ki od prevzema kitajskega geelyja naravnost cveti. V zadnjem četrtletju pa je dosegel rekorden dobiček 405 milijonov evrov.

FINANCE
Avto
Mali volvo z velikimi ambicijami
Avto
AvtoMatej Kačič Mali volvo z velikimi ambicijami 4

Volvo je za ceno 29.990 evrov na slovenske ceste pripeljal model XC40, kompaktni športni terenec pa ne skriva ambicij postati njihov najbolje prodajani model. 

FINANCE
Avto
Hitro rastoči Volvo v primežu povečanih vlaganj svari pred učinki carin
Avto
AvtoMiloš Milač Hitro rastoči Volvo v primežu povečanih vlaganj svari pred učinki carin 1

Krepka rast prodaje in prihodkov, a upad čistega dobička ambicioznih Švedov, ki so vse bližje nemški prestižni trojici BMW, Mercedes-Benzu in Audiju.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Prelomnice, ki jih prinaša Volvo S60
Avto
AvtoMiloš Milač Prelomnice, ki jih prinaša Volvo S60

Novi srednjerazredni volvo S60 prinaša pomembne prelomnice – kot prvi avto te znamke je izdelan v ZDA, obenem pa se v celoti poslavlja od dizelskih motorjev

FINANCE
Avto
Kako si je Volvov šef prislužil priznanje svetovnega avtomobilskega voditelja leta
Avto
AvtoMiloš Milač Kako si je Volvov šef prislužil priznanje svetovnega avtomobilskega voditelja leta

Volvo je v ponedeljek premagal tekmece z evropskem izboru, predsednik uprave Volva Hakan Samuellson pa je postal prvi prejemnik nagrade za svetovnega avtomobilskega voditelja leta »World person of the Year 2018«, ki jo podeljuje organizacija Svetovni avto leta.

FINANCE
Avto
Volvo povečal prodajo in že zapolnil letošnjo knjigo naročil
Avto
AvtoUroš Božin Volvo povečal prodajo in že zapolnil letošnjo knjigo naročil

Prihodki od prodaje so se povečali za petino, k rasti pa so prispevali vsi poslovni segmenti