Avto

V Adrii Tehniki ''olupili'' že drugi Spainairov airbus

Adria Airways Tehnika je februarja Spainairu izročila prvi prenovljeni Airbus A320. Do konca leta bodo za špansko letalsko družbo prenovili skupaj 20 letal iz petletne pogodbe o vzdrževanju

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

17.02.2011 17:44
Čas branja: 1 min

Spainar
Spainarov airbus je letalsko tehnično osebje v hangarju Adria Tehnike na Brniku »sleklo« do izolacije. Vse dotrajane dele bodo prenovili ali pa zamenjali z novimi.

V Adria Airways Tehniki so februarja zaključili vzdrževalna dela na prvem airbusu A320 za špansko letalsko družbo Spanair in začeli s prenovo drugega. Gre za prva letala iz petletne pogodbe o vzdrževanju Spainarove flote airbusov A320 in A321, ki so jo v Adria Airways Tehniki (AAT) podpisali leta 2010. To so večji servisi in vzdrževanje po 12 letih letenja, kar pomeni, da je treba letala temeljito »olupiti« - znotraj kar do izolacije (na sliki), nato pa prenoviti ali zamenjati vse dotrajane sestavne dele.

Prelomnica s Spainairom

Mirjana Tratnjek Čeh, izvršna direktorica AAT ocenjuje, da je posel s Spainairom pomembna prelomnica v razvoju družbe, ki so jo lani poleti izločili iz sicer izgubarskega letalskega prevoznika Adria Airways.

Mirjana Tratnjek Čeh, Tone Magister
Izvršna direktorica Adrie Airways Tehnika Mirjana Tratnjek Čeh in Tone Magister, predsednik upravnega odbora Adria Airways Tehnika, v ozadju drugo Spainarovo letalo, ki ga bodo v brniškem hangarju prenavljali približno štiri tedne.

Vzdržujejo letala za več kot 10 družb

Obseg dela za Adrio Airways jim je v letu 2010 upadel za 32 odstotkov, posel za tuje družbe pa so povečali za 23 odstotkov. Pogodba s Spainairom je doslej največja pogodba, ki so jo podpisali za druge prevoznike, sicer pa poslujejo z več kot desetimi letalskim družbami. AAT je sicer evropski center za servisiranje letal canadair regional jet kanadskega proizvajalca Bombardier, povečujejo pa tudi obseg vzdrževanja airubusov 319, 320 in 321. Poleg evropskega trga med ciljne trge uvrščajo kavkaške in obkaspijske države, Indijo in Kitajsko, ker se tam letalski promet hitro razvija. V letu 2011 načrtujejo, da bo AAT ustvarila 21 milijonov evrov prihodkov in osemodstotni donos na vložen kapital (14,7 milijona evrov).

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

FINANCE
Transport in logistika
Eksperiment Adrie Airways z ruskimi letali: je to dobra poteza ali norost?
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Eksperiment Adrie Airways z ruskimi letali: je to dobra poteza ali norost? 6

Pavel Prhavc, Adria Tehnika: Pri Airbusu vsak mesec izdelajo 90 do sto letal airbus 320, pri ruskem Suhoju pa so v devetih letih izdelali vsega skupaj približno 200 letal

FINANCE
Transport in logistika
Adria Airways: že druga napoved dokapitalizacije v zadnjem mesecu. Kaj se dogaja?
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Adria Airways: že druga napoved dokapitalizacije v zadnjem mesecu. Kaj se dogaja? 4

V Adrii Airways so 25. oktobra napovedali dokapitalizacijo vsaj deset milijonov evrov, zdaj pa napovedujejo še štiri milijone.

FINANCE
Transport in logistika
Po skoraj 30 letih zadnjič v Moskvo z Adrio Airways
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Po skoraj 30 letih zadnjič v Moskvo z Adrio Airways

Pri Adrii Airways so ta teden z voznega reda črtali polete za Moskvo in Düsseldorf; ohranjajo povezave s 15 mesti in napovedujejo nadaljnjo optimizacijo.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Transport in logistika
Adria Airways odpovedala naročilo letal sukhoi superjet; dokapitalizacije ne bo
FINANCE
Bilanca Adrie Airways pod lupo agencije za nadzor nad revidiranjem
Finance
Petra Sovdat Bilanca Adrie Airways pod lupo agencije za nadzor nad revidiranjem 2

Kaj se dogaja v letalskem prevozniku po odpovedi dokapitalizacije z novimi letali

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)