Članki

GM in kitajski SAIC ustanavljata skupno podjetje

Ameriški GM in njegov kitajski partner SAIC bosta ustanovila skupno podjetje, ki bo na kitajski avtomobilski trg prineslo sodobne rešitve s področja varnosti in komunikacij
Avtor
avtor
02.12.2007 10:06
Čas branja: 1 min

Ameriški avtomobilski koncern General Motors (GM) in njegov kitajski partner SAIC sta najavila ustanovitev skupnega podjetja Shanghai Onstar Telematics, ki bo na kitajski avtomobilski trg prineslo sodobne rešitve s področja varnosti in komunikacij. Družbi bosta v skupno podjetje, ki naj bi na trgu s svojo ponudbo začelo nastopati v letu 2009, vložili 46 milijonov dolarjev.

Novoustanovljeno podjetje, ki bo za Onstar, hčerinsko družbo koncerna GM, prvo skupno podjetje, bo ponujalo različne sodobne storitve s področja telekomunikacij ter varnosti in zaščite vozil. Podobne storitve Onstar že ponuja v ZDA in Kanadi. Gre za storitve, kot so pomoč na cesti, prostoročno telefoniranje, diagnostika vozila, navigacija in drugo.

Najprej bodo te storitve na voljo kupcem vozil, ki jih izdeluje podjetje Shanghai GM, skupno podjetje v lasti GM in kitajskega proizvajalca Shanghai Automotive Industry Corp (SAIC). Ta bo tudi 20-odstotni lastnik podjetja Shanghai Onstar Telematics, medtem ko bosta GM in SAIC imela v lasti po 40-odstoten delež.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.

Preberite tudi:

07.11.2007
01.10.2007
25.04.2007
04.12.2007
09.12.2007
27.01.2008
FINANCE
Manager
(intervju) Kitajska in Slovenija sta gospodarsko komplementarni
Manager
ManagerLojze Javornik (intervju) Kitajska in Slovenija sta gospodarsko komplementarni 1

Kako vidi slovensko-kitajske naložbe gospodarski svetovalec na kitajskem veleposlaništvu Yuan Kehua.

FINANCE
Članki
Pri Kitajski in Rusiji se naučite nov izraz: sharp power
Finance
FinanceSimona Toplak Pri Kitajski in Rusiji se naučite nov izraz: sharp power 4

Z veliko denarja, ki ga prinašajo Kitajci, spomin na pokol na Trgu nebeškega miru bledi. Kitajci mirno plačujejo visokim politikom, da zagovarjajo kitajske ozemeljske, varnostne in gospodarske interese.

FINANCE
Članki
Kitajci prihajajo: Če Kitajci dajo denar za Gorenje, bo morala Slovenija Kitajski izročiti Tajvance!?
Finance
FinanceSimona Toplak Kitajci prihajajo: Če Kitajci dajo denar za Gorenje, bo morala Slovenija Kitajski izročiti Tajvance!? 5

Kitajska je novi Hanibal. In je pred vrati. Kitajci ne prihajajo z bombami, ampak z denarjem. Za tem denarjem je državna diktatura. Kitajci se zanimajo tudi za Gorenje. Evropski posel ne sme izbirati po nacionalnosti.Denar je denar, zakaj ne kitajski. Evropska politika pa govori o zaščiti. Dobivamo lex Kitajska. ZDA uvajajo carine. Koliko veste o Kitajski? Številke, dejstva, nevarnosti, priložnosti, resnice in zablode – smo zbrali v posebni izdaji o Kitajski.

FINANCE
Avto
Severna Afrika postaja nova avtomobilska proizvodna lokacija
Avto
AvtoMiloš Milač Severna Afrika postaja nova avtomobilska proizvodna lokacija 17

PSA Peugeot Citroën je ta teden začel proizvodnjo modela 208 v Maroku, kitajski SAIC pa načrtuje gradnjo tovarne v Egiptu

FINANCE
Nova revija Finance: panoge prihodnosti
PRO
Finance
NOVA REVIJA FINANCE
Finance PRO Nova revija Finance: panoge prihodnosti (PRO)

Vabljeni v zakulisje šestih prepletenih panog prihodnosti