Avto

Ryanair priletel v Maribor

Letalo irskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Ryanair je danes prvič pristalo v Mariboru. Iz Londona je pripeljalo več kot 170 potnikov

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
avtor
07.06.2007 15:45
Čas branja: 2 min

Na mariborskem letališču je danes nekaj po 14. uri prvič pristalo letalo irskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Ryanair, ki je z londonskega letališča Stansted pripeljalo nekaj več kot 170 potnikov. Nova redna linija bo obratovala trikrat tedensko - ob torkih, četrtkih in sobotah. Doslej je bilo prek spleta prodanih okoli 11 tisoč vozovnic, kar je po besedah direktorja Ryanairovega trženja za srednjo Evropo Tomasza Kulakowskega "več kot odlično".

Sonc bi uvedel še eno letalsko linijo z Ryanairom

Prodaja za junij za zdaj kaže 80-odstotno zasedenost linije. Zasedenost za julij je trenutno 60-odstotna, Kulakowski pa pričakuje, da bo dosegla 90 odstotkov. Direktor Aerodroma Maribor Matjaž Sonc je ob tem izrazil prepričanje, da prihod prvega Ryanairovega letala napoveduje "novo zgodovino" mariborskega letališča. Opozoril je tudi na razmišljanja o še eni liniji z istim letalskim ponudnikom, do katere bi lahko prišlo že prihodnje leto. Aerodrom Maribor se sicer trudi vzpostaviti sodelovanje tudi z nekaterimi drugimi letalskimi prevozniki. Sonc je spomnil, da so že lani pripravili ambiciozen načrt, po katerem bi letališče pozitivno poslovalo že v letu 2009. V ta namen so njihova prizadevanja usmerjena k iskanju letalskih povezav, ki jim bodo zagotavljale dolgoročni razvoj. Kot je pojasnil prvi mož Aerodroma Maribor, bodo vlaganja presegla vrednost petih milijonov evrov.

Na letalu večinoma visoki gostje

Iz Londona so z Ryanairovim letalom pripotovali tudi predstavniki prometnega in gospodarskega ministrstva, Slovenske turistične organizacije, občin Maribor in Hoče-Slivnica ter različnih mariborskih institucij. Soglašali so, da prihod Ryanaira predstavlja izjemno promocijsko priložnost za Slovenijo. Spletno stran tega največjega nizkocenovnega prevoznika obišče mesečno okoli 200 milijonov ljudi.

Na ministrstvu za promet so že pred časom poudarili, da so v zadnjem letu dni uresničili vse, kar so obljubili v zvezi z mariborskim letališčem. Še posebej so izpostavili podpis pogodbe o uporabi letališke infrastrukture ter primopredajo objektov in opreme. Ministrstvo je v okviru projekta posodobitve letališča kupilo sedem vozil za potrebe letaliških služb, od tega so bila štiri v višini 300 tisoč evrov v celoti financirana iz državnega proračuna.

Nove povezave odvisne od uspešnosti danes odprte linije

Pri Ryanairu prvo leto pričakujejo okoli 40 tisoč potnikov, od zasedenosti nove linije pa bo odvisno vzpostavljanje novih povezav z mariborskim letališčem. Ryanairova pogajalska partnerja v Sloveniji sta bila Aerodrom Maribor in Združenje Rast. Z vsakim od njiju je irski nizkocenovni letalski prevoznik sklenil ločeno pogodbo: z Aerodromom Maribor o tehničnih pogojih letenja in o organizaciji vseh letaliških postopkov, z Rast pa o pogojih sodelovanja na področju marketinga.

Povratna vozovnica na Ryanairovi liniji London - Maribor stane v povprečju 41 evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

Preberite tudi:

05.06.2007
10.05.2007
08.05.2007
08.03.2007
06.03.2007
07.06.2007
22.07.2007
31.07.2007
20.08.2007
27.08.2007
FINANCE
Transport in logistika
Kako so Ryanair, BMW in Shell zavajali pri izpustih in trajnostnih projektih
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Kako so Ryanair, BMW in Shell zavajali pri izpustih in trajnostnih projektih

Britanska ustanova, ki skrbi za oglaševalske standarde (ASA), je presodila, da se Ryanair neutemeljeno oglašuje kot letalska družba z najmanjšimi izpusti

FINANCE
Koliko softverskih inženirjev je zaposlovala Adria? Ryanair jih išče 60
Finance
Rodoljub Petrović Koliko softverskih inženirjev je zaposlovala Adria? Ryanair jih išče 60 6

Razlika med Ryanairom in N26 na eni ter Adrio in Abanko na drugi strani je razlika med softverskim podjetjem in podjetjem, ki mu je softver nujno zlo.

FINANCE
Manager
Zakaj pri Ryanairu odpovedujejo polete in nekaj dejstev o mrgolenju na evropskem nebu
Manager
ManagerNataša Koražija Zakaj pri Ryanairu odpovedujejo polete in nekaj dejstev o mrgolenju na evropskem nebu 1

Nezadovoljstvo, stavke pilotov in odpovedi poletov pri nizkocenovnem prevozniku Ryanairu se vlečejo že od lani, požar pa še ni pogašen. Pogajalska izhodišča zaposlenih se zaradi razcveta panoge izboljšujejo, položaj potnikov pa se poslabšuje in bo še slabši.

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Transport in logistika
Koronavirus: EasyJet, Ryanair in British Airways odpovedujejo polete v Italijo
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Koronavirus: EasyJet, Ryanair in British Airways odpovedujejo polete v Italijo

Turisti in poslovni potniki potujejo manj, rezervacije poletov v upadu

FINANCE
Transport in logistika
Nov poskus privabljanja potnikov na mariborsko letališče, tokrat s poleti za München in Antwerpen
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija Nov poskus privabljanja potnikov na mariborsko letališče, tokrat s poleti za München in Antwerpen

Štajerska je dobila novo letalsko povezavo z Nemčijo in Belgijo

IZVOZNIKI
Novice
Hitri pregled tedna: Ryanair kupuje avstrijsko letalsko družbo, Norvežani pa se umikajo iz Srbije in Črne gore
Izvozniki.si
NoviceAnja Zaletel Hitri pregled tedna: Ryanair kupuje avstrijsko letalsko družbo, Norvežani pa se umikajo iz Srbije in Črne gore

Izbrali smo nekaj dogodkov, ki so v preteklem tednu dni zaznamovali dogajanje v državah okoli nas

FINANCE
Manager
Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov
Manager
ManagerUroš Maučec Zaradi mešanja megle nad mariborskim letališčem nam grozi vračanje evropskih milijonov 1

Od državne investicije z grandioznimi načrti prek še grandioznejših načrtov skrivnostnih kitajskih vlagateljev do trdega pristanka, ki nas lahko stane milijonskih vračil evropskega denarja.