Avto

Aeroflot se zanima za Alitalio in Jat

Italijanska letalska družba Alitalia, ki je v finančnih teževah, bi lahko pristala v rokah največjega ruskega letalskega prevoznika Aeroflot, ki se zanima tudi za srbski Jat

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
avtor
07.06.2007 12:57
Čas branja: 1 min

Največji ruski letalski prevoznik Aeroflot je potrdil zanimanje za italijansko družbo Alitalia, ki je v finančnih težavah. Aeroflot želi stopiti na evropski trg letalskih prevozov in s tem postati četrti največji letalski prevoznik v Evropi za družbami British Airways, Air France-KLM in Lufthansa, je dejal prvi mož Aeroflota Valery Okulov. Potrdil je tudi zanimanje za srbskega državnega letalskega prevoznika Jat Airways.

Trenutno dva ponudnika, tretji se je konec maja umaknil iz boja za Alitalio

Aeroflot se za Alitalio poteguje skupaj z italijansko banko UniCredit. Drugi ponudnik je družba AP Holding, h kateri sodi med drugim tudi italijanska letalska družba Air One. Tretji ponudnik, konzorcij okoli družbe Texas Pacific in banke Matlin Patterson Mediobanca, se je konec maja umaknil iz boja za italijanskega prevoznika. Okulov v pogovoru za moskovski časnik, izraža tudi zanimanje svojega podjetja za srbski Jat Airways. "Vendar je to odvisno predvsem od srbske vlade. Če se bo odločila za privatizacijo, bomo med ponudniki," je dejal. Z Jatom bi Aeroflot na Balkanu vzpostavil veliko prometno vozlišče.

Aeroflot namerava kupiti 22 letal tipa boeing 787 dreamliner

Ruska tiskovna agencija Interfax pa je danes poročala, da namerava Aeroflot kupiti 22 letal tipa boeing 787 dreamliner. Pogodbo naj bi konec tedna podpisali v okviru gospodarskega foruma v St. Petersburgu. Rusi te novice niso želeli komentirati. Konec letošnjega marca so iz Airbusa sporočili, da so se z Aeroflotom dogovorili o dobavi 22 letal tipa A350XWB. Letala, ki jih še razvijajo, naj bi ruski družbi dobavili med letoma 2014 in 2017.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.

Preberite tudi:

20.09.2006
06.03.2006
18.11.2004
23.05.2007
29.01.2007
05.06.2007
11.06.2007
18.07.2007
27.03.2008
23.03.2009
FINANCE
Avto
Konec prevlade Nemcev? Tesla na vrh že po prvem mesecu
Avto
AvtoUroš Božin Konec prevlade Nemcev? Tesla na vrh že po prvem mesecu 8

Prihod tesle modela 3 pomeni začetek dolgo pričakovanega vzpona električnih avtomobilov. Februarja je celotna prodaja vozil upadla za 1,4 odstotka, prodaja baterijskih vozil pa je eksplodirala.

FINANCE
Prodajmo Petrol in Telekom za novo Adrio
Finance
Simona Toplak Prodajmo Petrol in Telekom za novo Adrio 46

Zakaj Šarčeva vlada jemlje revnim in daje bogatim?

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Članki
Grenko-sladke dileme evropske pomoči
FINANCE
Članki
EU bo namenila 220 milijonov evrov za čezmejni prevoz bolnikov s COVID-19 na zdravljenje v drugo članico
Finance
FinanceAlbina Kenda EU bo namenila 220 milijonov evrov za čezmejni prevoz bolnikov s COVID-19 na zdravljenje v drugo članico 2

Po četrtkovem virtualnem vrhu EU o testiranju in cepivih je šefinja evropske komisije Ursula von der Leyen poudarila še, da bo vsaka članica morala pripraviti načrt za cepljenje in da je odločeno, da se bodo cepiva razdelila glede na delež, ki ga imajo članice v skupnem prebivalstvu EU