Avto

Avtomobilski praznik na Posestvu Pule

PAL 2007 je privabil 140 gostov, razdelil štiri kipce ter podelil volkswagna passata

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

06.06.2007 22:30
Čas branja: 2 min

Bilijana Weber
Predsednica menedžerske komisije PAL 2007 Biljana Weber je v evrovizijskem slogu prebrala glasove.

Osmi izbor PAL, drugi v okviru Financ, je uspel še bolje kot lani, kar dokazujejo številna dejstva. Najlepše pa ga je opisal predsednik uprave Celjskega sejma Franc Pangerl z besedami: "Bog je res z vami!"

Na letošnji dogodek, ki je bil minuli četrtek na Posestvu Pule, smo pritegnili še več sodelavcev kot lani. Za goste smo pripravili imeniten vhod skozi železna vrata in po 60 metrov dolgi rdeči preprogi, ob kateri so bili razporejeni finalisti najmanjših dveh razredov na vsaki strani mimo kašče, kjer jih je osebje posestva pričakalo s šampanjcem, kozjim sirom in polento, so prišli do velikega odra.

Laserski žarki so zarezali v konec dneva

Ob devetih zvečer je začetek napovedal laserski šov, ki je zarezal v ugašajoči dan in predramil 140 visokih gostov iz avtomobilskega in drugih poslovnih okolij. Živa Vadnov je pozdravila goste, Gorazd Teppey, generalni pokrovitelj PAL, in Miloš Milač, vodja izbora PAL, pa sta postavila vsebinsko osnovo z resnicami o poslovnem najemu in pravilih ter natančnih merilih PAL. V naslednjih 40 minutah so bili na ogled štirje filmi s predstavitvijo finalistov v vseh štirih kategorijah, nastop plesne skupine Bolero ter točkovalne tabele, ki so na koncu predstavile zmagovalce v vseh štirih kategorijah, razen v managerski, kjer so odločilni del prispevali menedžerji, ki so tistega popoldneva preizkušali finaliste v tem razredu.

Av tomobili na zelenici
Goste so pričakali rdeča preproga in finalisti najmanjših kategorij, na sliki mali službeni avtomobili. Za odrom so stali poslovni in menedžerski.

Menedžerji so začeli že popoldne

Janez Ajlec, direktor družbe AJM, Štefan Belingar, član uprave Deželne banke Slovenije, Tadej Tufek, predsednik uprave Adrie Airways, Biljana Weber, direktorica IBM Slovenija, Mitja Otorepec, direktor Summit Leasinga, Anton Papež, direktor TCH Unitecha, Andrej Lazar, direktor Helle Lux, Igor Irgolič, podpredsednik uprave Petrola, in Jože Anderlič, direktor Kranjske investicijske družbe in lastnik Posestva Pule, so se na posestvu zbrali ob 15. uri in se najprej okrepčali v kleti ob kozarcu pijače, nekaj rezinah pršuta ter dobili še nekaj informacij o nalogah menedžerske žirije, pa tudi o povsem novi kleti pristnega videza in gradnje ter bogati ponudbi vin z vsega sveta.

Petmetrske limuzine skozi zavoje

Nato so menedžerji sedli za volane petih finalistov v managerskem razredu: audija A6 3,0 TDI allroad quattro, mercedes-benza razreda E 280 CDI 4matic in S 420 CDI, BMW 530d in honde legend in se ob pomoči natančno izdelanega načrta poti pognali skozi zavoje v okolici posestva. Zavita cesta je poudarila predvsem športne lastnosti avtomobilov, pa tudi udobje, okretnost in zmogljivosti. Najhitrejši med njimi je bil Janez Ajlec, lastnik dirkaškega mercedesa SLR, ki je prestrašil tudi našega fotografa Urbana, saj se je po vožnji z njim odpovedal vsem nadaljnjim vožnjam. Vsi pa so tistega popoldneva uživali, Biljana Weber je med komentarje na ocenjevalnem listu celo zapisala "z veseljem pridem tudi drugo leto"



Laserski žarki Jože anderlič
Menedžerska žirija je preizkusila avtomobile. Med njimi je bil tudi direktor kranjske investicijske družbe Jože Anderlič (desno).

Laserski žarki so zarezali med navzoče in napovedali začetek slovesne

razglasitve.



frankel in Witgasser Rajh in Živa vandov
Volkswagen passat je že drugič osvojil naziv poslovni avto leta, letošnji kipec je Wilfriedu Weitgasserju (levo), direktorju družbe Porsche Slovenija, podelil odgovorni urednik in direktor Časnika Finance Peter Frankl.

Andrej Rajh iz DBS Leasinga, generalnega pokrovitelja PAL 2007, je med 4.952 glasovnicami izžrebal srečneža, ki bo domov za določen čas odpeljal volkswagna passata. Voditeljica Živa Vadnov je prebrala ime: Bojan Sirk, Goriška cesta 22, 5212 Dobrovo v Brdih.



Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

Preberite tudi:

21.06.2007
IZVOZNIKI
Novice
(anketa) Tako se v podjetjih pripravljajo na leto 2021
FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Članki
Grenko-sladke dileme evropske pomoči
FINANCE
Članki
Nemški fintech N26 uvaja ležarine za fizične osebe – za koga in kdo se jim lahko izogne
Finance
FinanceAlbina Kenda Nemški fintech N26 uvaja ležarine za fizične osebe – za koga in kdo se jim lahko izogne 3

Mejo za ležarine so pri nemškem fintechu postavili razmeroma nizko, pri petdesetih tisočakih

FINANCE
Članki
EU prodala prve socialne obveznice: več kot pol jih je izdanih z negativno obrestno mero
Finance
FinanceAlbina Kenda EU prodala prve socialne obveznice: več kot pol jih je izdanih z negativno obrestno mero 1

Takšen rezultat je bil mogoč, ker je povpraševanje za skoraj 14-krat preseglo ponudbo, saj ima EU prvovrstno boniteto