Avto

To je novi, še večji hyundai santa fe

Hyundai je včeraj razkril prvi fotografiji novega športnega terenca (SUV) srednjega razreda santa fe. To je že četrta generacija tega modela, ki je leta 2001 kot eden prvih tovrstnih avtov oral ledino na trgu SUV.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

07.02.2018 13:43
Čas branja: 2 min

Prav veliko še ni znanega, le oblikovne poteze, ureditev kabine, zunanje mere in nekaj tehničnih sistemov. Mersko se je santa fe potegnil do 4,77 metra dolžine in 1,89 metra širine in je tako že skorajda vstopil razred višje, v D SUV. Vseeno novinec ostaja srednjerazredni SUV, kjer se za kupce bori z renaultom koleosom, nissanom x-trailom, kio sorento in nekaj drugimi.

To je že četrta generacija tega uspešnega modela, ki je prodajno pot začel daljnega leta 2001 in se kljub nenavadni obliki prednjega dela zapisal med prodajne uspešnice. Že drugi santa fe je bil bolj skladen, tretji bolj resen, četrti pa stavi na bolj sodoben dizajn in delno povzema tudi obline manjše kone.

V Hyundaiju trdijo, da je novinec prostorsko pred tekmeci, omenjajo tudi prestižnost čeprav ni neposreden tekmec BMW X3, volvu XC60 in drugim, ter družinsko naravnanost.

Tehnično k tej znamki prinaša nekatere nove sisteme. Denimo rear cross traffic collision avoidance assist s katerim voznika opozarja in samodejno ukrepa – zavira na prečni promet, ki se približuje zadnjemu delu vozila (pri izvozu iz parkirišča na cesto), Safety exit assist pa omili nesreče pri naletu od zadaj, tako da za kratek čas zaklene vrata vozila in tako omogoči lažje odpiranje po nesreči.

Več podrobnosti o novincu bo znanih v začetku marca, ko bo santa fe predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Prve tri generacije, ki so tlakovale pot novincu

Foto: Hyundai

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
To je novi, še večji hyundai santa fe
Avto
AvtoMiloš Milač To je novi, še večji hyundai santa fe

Hyundai je včeraj razkril prvi fotografiji novega športnega terenca (SUV) srednjega razreda santa fe. To je že četrta generacija tega modela, ki je leta 2001 kot eden prvih tovrstnih avtov oral ledino na trgu SUV.

FINANCE
Avto
Skandinavska zima, pametni mercedes A, nakupne navade Slovencev in slovo BMW M3
Avto
AvtoMiloš Milač Skandinavska zima, pametni mercedes A, nakupne navade Slovencev in slovo BMW M3

Zimskim razmeram primerno smo se zapodili na sneg, z mitsubishijem eclipsom crossom po zaledenelem poligonu Norveške, z Opli (reportaža čez vikend) pa v Lungau blizu Salzburga. Janez je bil na razkritju novega mercedesa A, Matej pa je spoznaval novi subaru XV. Predženevska vročica razkriva prve novosti, kio ceed in hyundaija santa feja. Valicon pa je predstavil izsledke raziskave o nakupnih navadah Slovencev

FINANCE
Avto
Kaj prinaša tretja generacija kie ceed
Avto
AvtoMiloš Milač Kaj prinaša tretja generacija kie ceed 1

Korejska Kia tudi v času športnih terencev nadaljuje zgodbo klasičnega kompaktnega petvratnega modela ceed. Novi model bo pri nas konec poletja.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Kia stinger brez zadrege nad nemške tekmece
Avto
AvtoMiloš Milač Kia stinger brez zadrege nad nemške tekmece 14

Južnokorejska Kia napada s klasičnim fastbackom oziroma gran turismom vznemirljive podobe, dobre opremljenosti in nedvomno konkurenčnih cen

FINANCE
Avto
Takšen bo novi kia ceed
Avto
AvtoMiloš Milač Takšen bo novi kia ceed 7

Korejska Kia predstavlja prve skice nove generacije priljubljenega modela, novo je tudi ime. Namesto cee'd se bo imenoval ceed

FINANCE
Avto
Letne cestne takse postajajo dnevne, futurizem v BTC ter vrhunci iz Volva, Kie in BMW
Avto
AvtoMiloš Milač Letne cestne takse postajajo dnevne, futurizem v BTC ter vrhunci iz Volva, Kie in BMW

Aktualna vlada v zadnjih izdihljajih spreminja cestne takse in registracijo vozil, hkrati pa podpira enega najbolj futurističnih projektov pri nas – preobrazbo ljubljanskega BTC v sodoben laboratorij za samovozeče avtomobile. Na enem mestu smo zbrali tri izjemne avtomobile: zmagovalca svetovnega formata – volvo XC60, izjemno kio stinger in presenečenje iz ozadja – BMW serije 6 gran turismo. Teden pa je spet začinil Ekon Musk. Kaj je storil tokrat?