Avto

Lastnik Volva razkriva novo znamko, ki prihaja tudi v Evropo

Lynk 01 bo zasnovan na skupni osnovi z novim volvom serije 40, kitajski novinec bo na trg zapeljal tudi s pomočjo drugačnega modela prodaje

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

20.10.2016 16:37
Čas branja: 2 min

Kitajski avtomobilski proizvajalec Geely, oba z Volvom sta v lasti kitajske družbe Zhejiang Geely, je predstavil novo avtomobilsko blagovno znamko Lynk.

Prvi model znamke je športni terenec C segmenta z oznako 01. Za serijsko proizvodnjo bo pripravljen konec leta 2017, v Evropi in v ZDA pa bo avto na voljo leta 2018. Avtomobili znamke Lynk bodo tesno povezani s švedskim Volvom. Lynk 01 bo denimo zasnovan na skupni osnovi s prihodnjim volvom  družine 40, petvratnim S40 in športnoterenskim XC40.

O novem modelu, trenutno je še konceptni, je znanih že nekaj tehničnih podrobnosti. Novinec bo hybrid, poganjala ga bosta 1,5 litrski trivaljnim bencinski motor in električni motor, s pogonom bo povezan šeststopenjski ročni ali sedemstopenjski samodejni menjalnik z dvema sklopkama. Na voljo bo tudi Volvov dvolitrski bencinski turbo motor.

Po velikosti bo sodil v C SUV razred, za kupce bo tekmoval z nissanom qashqaijem, kio sportage, hyundaijem tucsonom in volkswagnom tiguanom.

Novinec je zasnovan v Volvovem razvojnem centru na Švedskem, izdelan pa bo v Geelyjevi kitajski tovarni. Z novo znamko bo kitajski proizvajalec ciljal na srednji cenovni razred, kamor sodijo tudi Volkswagen, Opel, Ford in drugi. Prestižni del ponudbe pa bo prepustil Volvu.

V naslednjih letih bo nova znamka predstavila še dva modela izdelana na enaki osnovi, limuzino z oznako 02 in še eno različico. Klasičen hybrid bo dopolnil priključni na zunanje polnjenje električnega motorja.

Z Lynkom bo Geely uvedel tudi nove prodajne poti. Da bi ohranil nizke stroške in cene, bo temeljil na prodaji prek spleta in manjšem številu lastnih avto salonov. Vsi modeli bodo omogočali stalno povezavo s spletom, lastnik pa bo prek aplikacije lahko nadziral ključne funkcije avtomobila.

“Naš cilj je poenostaviti lastništvo avtomobila, to nam lahko uspe tudi s spremembo načina nakupa avtomobila,” je v sporočilu za javnost zapisal podpredsednik Lynka Alan Visser.  

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Volvo XC40 je evropski avto leta 2018
Avto
AvtoMiloš Milač Volvo XC40 je evropski avto leta 2018

Volvo XC40 se je kot prvi avto te znamke zavihtel na vrh evropskega izbora avta leta

FINANCE
Avto
Kako si je Volvov šef prislužil priznanje svetovnega avtomobilskega voditelja leta
Avto
AvtoMiloš Milač Kako si je Volvov šef prislužil priznanje svetovnega avtomobilskega voditelja leta

Volvo je v ponedeljek premagal tekmece z evropskem izboru, predsednik uprave Volva Hakan Samuellson pa je postal prvi prejemnik nagrade za svetovnega avtomobilskega voditelja leta »World person of the Year 2018«, ki jo podeljuje organizacija Svetovni avto leta.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Mali volvo z velikimi ambicijami
Avto
AvtoMatej Kačič Mali volvo z velikimi ambicijami 4

Volvo je za ceno 29.990 evrov na slovenske ceste pripeljal model XC40, kompaktni športni terenec pa ne skriva ambicij postati njihov najbolje prodajani model. 

FINANCE
Avto
Avto postaja intimni prostor, avtonomni dostavnik ali potujoča trgovina
Avto
AvtoMiloš Milač Avto postaja intimni prostor, avtonomni dostavnik ali potujoča trgovina 5

Sejem elektronike CES v Las Vegasu prikazuje zanimivo prihodnost mobilnosti, ki iz enačbe vselej povsem izloča voznika.

FINANCE
Dražbe
Vozila na dražbi: dostavniki, passat, porsche, BMW serije 3 in 5 ter ford S-max
Dražbe
DražbeUroš Božin Vozila na dražbi: dostavniki, passat, porsche, BMW serije 3 in 5 ter ford S-max

Cene se začnejo pri 700 evrih in se vzpenjajo do 13.500 evrov