Avto

Karavanski Mercedes-Benz E pripravljen tudi na brezpotja

Mercedesov odgovor na Audi A6 Allroad je tu, spopasti pa se bo moral še z volvom V90 cross country

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
23.09.2016 00:05
Čas branja: 3 min

Po našem prvem doživetju mercedesovega karavana razreda E, vam tokrat predstavljamo še terensko različico All-Terrain. Novi razred E All-Terrain se zaradi večje oddaljenosti od tal in štirikolesnim pogonom 4Matic lahko spopade s potmi, na katere si konvencionalni karavani ne upajo. Izdelan na osnovi razreda E kombinira dizajn terenskega vozila z uporabnostjo in prostornostjo karavana.

Štirikolesni pogon in napredna elektronska pomagala serijsko

Od Klasičnega karavana E se razlikuje po dodatni zaščiti karoserije in podvozja, z 19 in 20-palčnimi platišči in serijskim štirikolesnim pogonom. Ob tem je vozilo serijsko opremljeno s sistemom Dynamic select, v katerem voznik izbira med petimi voznimi programi. Program All-Terrain je namenjen vožnji po terenu in izvira iz večjega modela GLE. Voznik lahko na digitalnih merilnikih spremlja kot zavijanja, položaj zračenega vzmetenja, naklon vozne podlage in kompas.

Izberite oddaljenost od tal

Z izbiro načina vožnje All-Terrain se šasija od tal dvigne za dva centimetra do hitrosti 35 kilometrov na uro in ob tem ustrezno prilagodi delovanje sistema za preprečevanja zdrsa pogonskih koles (ASR) in sistem nadzora nihanja vozila (AYC). All-Terrain izvedba se lahko pohvali še s posebej oblikovanim prednjim, zadnjim odbijačem ter zračnim vzmetenjem. To vozniku omogoča nastavitev oddaljenosti od tal, od 12,1 do 15,6 centimetra.

Udobnejše nastavljeno vzmetenje, velika kolesa in večje gume bodo v primerjavi z E razredom poskrbeli za še udobnejšo vožnjo po slabših cestah. E razred All-Terrain bo na začetku na voljo z 2-litrskim dizelskim motorjem E 220d s 143 kilovati (194 KM), kasneje pa bo na voljo še s šestvaljnim E 350d s 190 kilovati (259 KM). Oba modela bosta serijsko opremljena z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom 9G-tronic.

Katerega bi izbrai vi?

Uradna svetovna premiera sledi na prihajajočem avtosalonu v Parizu, med kupce pa bo prvič zapeljal v začetku leta 2017. Po poročanju nemškim medijev bo od klasičnega karavana dražji za 1.500 evrov. Tako kot nedavno razkrit Volvo V90 cross coutry bo tudi mercedes z razredom E All-Terrain ciljal na kupce Audijevega A6 Allroad, ki občasno zavijejo s ceste. Katerega pa bi izbrali vi?

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

FINANCE
Avto
Ko se kralj avtocest preobuje v pohodne čevlje
Avto
AvtoMiloš Milač Ko se kralj avtocest preobuje v pohodne čevlje

Mercedes-benz E all terrain je avto za tiste, ki bi radi imeli limuzinsko udobje in vozne lastnosti, karavansko prostornost in občasno še nekaj robustnosti na brezpotjih; kombinacija je dobra, celo boljša kot pri večini športnih terencev

FINANCE
Avto
(video) Novi V60 – Volvov odgovor na nemško prestižno trojico
Avto
AvtoMiloš Milač (video) Novi V60 – Volvov odgovor na nemško prestižno trojico 3

Novo generacijo poslovnega razreda Volvo odpira s karavanskim V60, ta je eleganten, zelo varen, po trditvah Volva prostoren in praktičen ter mersko kar zajeten

FINANCE
Avto
TOP 10 najcenejših avtov 4x4
Avto
AvtoMiloš Milač TOP 10 najcenejših avtov 4x4 1

Najcenejši avtomobili za težke, tudi zimske, razmere in ugodno ceno od dobrih 12 do 20 tisoč evrov

FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.

FINANCE
Avto
Mercedes z X pogumno vstopa v svet pickupov
Avto
AvtoMatej Kačič Mercedes z X pogumno vstopa v svet pickupov 2

Mercedes je svojo ponudbo prvič obogatil s poltovornjakom, njihov razred X za najmanj 36.100 evrov pa naj bi letno prepričal vsaj 40 zahtevnih Slovencev.

FINANCE
Avto
Mali volvo z velikimi ambicijami
Avto
AvtoMatej Kačič Mali volvo z velikimi ambicijami 4

Volvo je za ceno 29.990 evrov na slovenske ceste pripeljal model XC40, kompaktni športni terenec pa ne skriva ambicij postati njihov najbolje prodajani model. 

FINANCE
Avto
(intervju) Mariborčan, ki se je povzpel na vrh razvojne verige v Audiju
Avto
AvtoMiloš Milač (intervju) Mariborčan, ki se je povzpel na vrh razvojne verige v Audiju 1

»Audi zelo ceni pridnost in jo tudi dobro nagrajuje. Plače vseh zaposlenih v Audiju so zelo dobre, v primerjavi z BMW in Mercedes-Benzom so višje,« pravi 43-letni Matjaž Korman, ki zaseda pomembno mesto v razvoju tega avtomobilskega proizvajalca.

FINANCE
Avto
Avto, ki prehiteva zakonodajo
Avto
AvtoMiloš Milač Avto, ki prehiteva zakonodajo 12

Na slovenski trg je zapeljal audi A8 četrte generacije. Eden najnaprednejših avtov ta hip, ki zna tudi sam voziti, a še ne sme. Novinec s ceno najmanj 107.500 evrov bo letos prepričal 40 Slovencev.