Avto

Do leta 2020 pri Akrapoviču načrtujejo več kot 100 novih delovnih mest

V prvem polletju ustvarili 10 milijonov čistega dobička

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
01.08.2016 23:00
Čas branja: 1 min

V podjetju Akrapovič, so v prvi polovici letošnjega leta prodali za 53,6 milijona evrov motociklističnih in avtomobilskih izpušnih sistemov, kar v primerjavi z istim obdobjem lani predstavlja 21-odstotno rast. V letu 2016 načrtujejo prodajo v višini 89 milijonov evrov, oziroma 15-odstotno rast na letni ravni. V prvih šestih mesecih so ustvarili 10,5 milijona evrov čistega dobička in tako lanski dosežek presegli za 70 odstotkov, svoje načrte pa presegli za 30 odstotkov.

Od 70 do 75 odstotkov prodanih izdelkov predstavljajo motociklistični izpušni sistemi, delež prodanih avtomobilski izpušnih sistemov, ki se krepi, pa se giblje med 25 in 30 odstotki. Najpomembnejši trgi so Evropska unija, Nemčija, Francija in Italija, vse večji delež pa predstavlja tudi prodaja v ZDA in na Kitajskem. Na domačem trgu prodajo manj kot odstotek izdelkov.

Kako do službe pri Akrapoviču?

V Črnomlju, kjer so leta 2014 zagnali novi logistični center, se je v letu 2015 proizvodnja ustalila. Na novo so v Črnomlju lani zaposlili okoli 250 ljudi. Trenutno je tam zaposlenih približno 640 ljudi, do konca leta pa naj bi jih zaposlili še 40. V Ivančni Gorici je trenutno zaposlenih 280 ljudi, ki delajo predvsem v razvoju in raziskavah ter v prodaji, dodatno pa jih bodo zaposlili še deset. V Ivančni Gorici prihodnje leto načrtujejo gradnjo novega testnega središča in upravne stavbe, poroča STA.

lamborghini01-xx.1470076574.jpg.c.960px.jpg
Akrapovičev izpušni sistem za Lamborghini Huracan

Skupno so ob polletju zaposlovali 890 ljudi, ob trenutni rasti pa naj bi v Beli krajini do 2020 zaposlovali do 800 ljudi. Število zaposlenih bo v prihodnjih letih doseglo približno 1000. Trenutno v družbi iščejo vodilnega razvijalca poslovne programske opreme. Kaj pričakujejo od kandidatov in kako se prijaviti najdete v članku: Top službe - Deutsche Bahn išče pravnika v regiji; zaposlujejo še Akrapovič, Trimo, Petrol, Gen-I, NLB in še 15 podjetij.

Omejena serija izpuhov, tako lepih, da bi jih obesili na steno

V podjetju letos praznujejo 25. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti so oblikovali novi logotip, ki predstavlja prepletajočo se številko 25 v obliki dirkalne steze. Z novim logotipom so opremili mnoge motocikle in avtomobile na dirkališčih po svetu. Podjetje je ob tem predstavilo še omejeno izdajo edinstveno oblikovanih 25 izpuhov, ki jih bo podarilo dobrodelnim organizacijam, da jih bodo lahko prodale na dražbi in tako zbrale sredstva za uresničevanje svojih ciljev.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Avto
Kaj bo Akrapovič delal v času električnih avtomobilov?
Avto
AvtoMiloš Milač Kaj bo Akrapovič delal v času električnih avtomobilov? 1

Akrapovič se ne boji dobe elektromobilnosti, saj se vse bolj usmerja v druge panoge. Pri motociklih, kjer ustvari 72 odstotkov prihodkov, pa je elektrika precej redka tema, pravi direktor podjetja Uroš Rosa.

FINANCE
Kdo bo sledil Akrapoviču, ki si v strahu pred 50-odstotno obdavčitvijo izplačuje za 32 milijonov evrov dividend
Finance
Jure Ugovšek Kdo bo sledil Akrapoviču, ki si v strahu pred 50-odstotno obdavčitvijo izplačuje za 32 milijonov evrov dividend 64

Na včerajšnji skupščini se je družba Akrapovič, d. d., odločila za izplačilo celotnega bilančnega dobička v višini 32 milijonov evrov zaradi »negotovosti glede prihodnje davčne obravnave rezultatov poslovanja družbe v preteklih letih«, Jure Knez, Dewesoft, bo ravnal podobno

IZVOZNIKI
Novice
Protiofenziva podjetnikov ob rekordnih pobranih davkih
FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Kako pospešiti podjetništvo
Finance
Rok Pikon Kako pospešiti podjetništvo 3

Koliko podjetnikov se skriva med nami in ne odkrije svojega talenta ali strasti – le zato, ker je v Sloveniji težko poslovati?

FINANCE
Avto
Elektrika: izziv za slovenske dobavitelje, avtoindustrijo in tudi Akrapoviča
Avto
AvtoMiloš Milač Elektrika: izziv za slovenske dobavitelje, avtoindustrijo in tudi Akrapoviča

Ponovno smo se zatopili v priljubljeno temo - elektromobilnost! Tokrat s slovenskimi dobavitelji, nekaj vodilnimi iz tujih podjetij in Akrapovičem, ki stavi na bencinsko romantiko. Kako je pripravljen na novo dobo? Pred vrati je avtosalon v Ženevi, zato proizvajalci že razkrivajo novosti...

FINANCE
Avto
Pozitivna avtomobilska Evropa in Slovenija, upad lahko prinese le brexit
Avto
AvtoMiloš Milač Pozitivna avtomobilska Evropa in Slovenija, upad lahko prinese le brexit

Padec avtomobilskega trga v Veliki Britaniji skorajda izniči rasti na drugih trgih, opozarjajo analitiki.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)