Avto

Slovenijo preplavil zvok 218 porschejevih bokserskih šestvaljnikov

Evropska parada Porsche, ki se vsaki dve leti odvija v drugi državi, ta hip poteka v Sloveniji. Prek 200 lastnikov porschejev je potovanje začelo včeraj na Bledu, zaključili ga bodo v soboto v hrvaškem Rovinju.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

02.06.2016 11:00
Dopolnjeno: 02.06.2016 11:14
Čas branja: 2 min
Slovenijo preplavil zvok 218 porschejevih bokserskih šestvaljnikov
Zbor slovenskih porschejev pred porschejevim salonom Porsche Inter Auta v Ljubljani. Med njimi so tudi nekateri klasični primerki, denimo 911 2.3 ST Janija Trčka in sloviti model 356

Kako pomembna in zahtevna je organizacija Porsche parade Europe, so nam na včerajšnji tiskovni konferenci pojasnili predstavniki Porsche klubov Slovenije in Hrvaške, ki so lani združili moči in se lotili zahtevnega projekta. Predsednika obeh klubov Nenad Đurovič in Rasto Ovin sta skupaj z nekaj drugimi člani lani pričela z intenzivnim lobiranjem pri evropskih Porsche klubih, poslala sta prek 7.600 e-mailov, in se spopadla s številnimi birokratskimi ovirami.

porsche parade europe 2016

Eden od pogojev je bila tudi zagotovitev vsaj sto vozil na dogodku, optimistična navdušenca pa sta si zadala cilj udeležbe dvesto vozil, kvota pa je bila januarja letos, pet mesecev pred izvedbo parade, že dosežena.

Med udeleženci sta tudi slavna gosta, predsednik nadzornega sveta Porscheja Wolfgang Porsche in njegov brat Hans-Peter Porsche, člana dinastije Porsche.

-MG-7022.1464856202.jpg.s.960px.jpg
Organizacijski odbor Porsche parade Europe 2016 (z leve) Karl Steiner, organizator največjih Porsche prireditev v Evropi doslej, predsednik Porsche kluba v Gradcu in svetovalec slovenskega in hrvaškega kluba, predsednik hrvaškega Porsche kluba Nenad Đurovič, predsednik slovenskega Porsche kluba Rasto Ovin, član kluba Andrej Malgaj in vodja dogodkov v nemškem Porsche klubu Erwin Pfeiffer.

P6010174.1464857301.JPG.c.720px.jpg

»Naslednjih 14 vozil se je v parado prikradlo po različnih kanalih, prijave smo namreč že zdavnaj zaključili,« je z zadovoljstvom povedal Ovin in še poudaril, da so na parado privabili zelo lepo zbirko starodobnih in modrokrvnih porschejev. »Večina je iz dobe zračno hlajenih bokserskih šestvaljnikov, kar 45 oziroma skoraj četrtina porschejev pa nosi oznako GT (torej 911 GT2 in GT3 RS in podobne posebne različice). Sicer na paradi prevladujejo modeli 911 v številnih različicah, nekaj je tudi klasičnih porschejev 356, modelov 944 in replik 911 2,3 ST ter 993 RSR. Večinoma jih poganjajo zračno hlajeni bokserski šestvaljniki, a ne vseh.

rasto ovin, predsednik porsche kluba slovenija
Rasto Ovin je predsednik Porsche kluba Slovenija in direktor Porsche parade Europe 2016. Dogodek opisuje kot organizacijsko zelo zahtevnega, skupaj s kolegi ga je pripravljal skoraj leto dni, udeležencem ki bodo plačali po dva tisočaka na avto, pa bodo ponudili celotno organizacijo s prenočiščem in drugimi stroški vred. Na tiskovni je Ovin soorganizatorje pozval tudi k organizaciji Porsche relije, ki bi ga lahko organizirali skozi več držav, Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško.

Kaj pa cayenni in macani, tudi panamere, teh na paradi ni videti? "V klubu pozdravljamo vse porschejeve modele, tudi omenjene, a se sami ne udeležujejo dogodkov,« je pojasnil Ovin.

Slovenske in hrvaške porsche parade so se v večini udeležili člani nemških klubov, ki ima prek 7.500 članov. Kar sto porschejev z nemškimi tablicami bo te dni vozilo po slovenskih cestah, v soboto pa po hrvaški Istri. Slovenskih udeležencev bo 24, poleg članov pa bodo na dogodku tudi člani sekcije Bernd Rosemeyer Porsche kluba Slovenije, ki povezuje mlade navdušence nad to znamko.

P6010182.1464856878.JPG.w.960px.jpg
Podpis slovitega dirkača, nekdanjega zmagovalca v reliju in danes 69-letnega testnega voznika Porscheja Walterja Röhrla na pokrovu posodo za gorivo porsheja 911 Karla Steinerja.

Parada se je pričela z včerajšnjo razstavo avtomobilov na Bledu, nadaljuje se danes s spretnostno vožnjo na letališču Lesce. Jutri se bodo udeleženci zapeljali do Postojne, kjer si bodo ogledali Postojnsko jamo, v soboto pa bodo v Rovinju organizirali še Concourse d' Elegance kjer bodo strokovna komisija in udeleženci izbirali med najlepšimi avtomobili v posameznih kategorijah.

Foto: Miloš Milač in Porsche Inter Auto

Porsche Karl Steiner Igor Kocjancic
Karl Steiner, svetovalec organizacijskega odbora Porsche parade Europe 2016 (levo) in Igor Kocjančič, vodja PR in marketinga v Porsche Inter Auto, ki od novega leta pri nas skrbi za znamko Porsche.

-MG-7068.1464857354.jpg.n.960px.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Zaposlenim v Porscheju več kot devet tisoč evrov nagrade
Avto
AvtoUroš Božin Zaposlenim v Porscheju več kot devet tisoč evrov nagrade 5

Okoli 23 tisoč zaposlenim bo Porsche za odlično poslovanje izplačal 9.656 evrov nagrade

FINANCE
Avto
Okušanje vrhunske tehnike, po kateri se cedijo sline
Avto
AvtoMatej Kačič Okušanje vrhunske tehnike, po kateri se cedijo sline

Kateri avto želiš voziti? Na to vprašanje bo večina dečkov odgovorila kratko in jedrnato: »Porscheja!« Ob omembi imena nemškega proizvajalca športnih avtomobilov se bodo oči zasvetile tudi deklicam.

FINANCE
Članki
Kako je Porsche z električnimi modeli izzval Teslo
PRO
Članki
ČlankiFinance PRO Kako je Porsche z električnimi modeli izzval Teslo (PRO)

Prihodnost bo električna, pravijo pri Porscheju, njihova rdeča nit pa sta električni športnik in električni športni terenec, s katerima so izzvali celo Teslo.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
Prihodnost mobilnosti
Kako je Porsche z električnimi modeli izzval Teslo
PRO
Prihodnost mobilnostiFinance PRO Kako je Porsche z električnimi modeli izzval Teslo (PRO)

Prihodnost bo električna, pravijo pri Porscheju, njihova rdeča nit pa sta električni športnik in električni športni terenec, s katerima so izzvali celo Teslo.

FINANCE
Avto
Porsche izdal in razprodal obveznice v vrednosti 280 milijonov evrov
Avto
AvtoMiloš Milač Porsche izdal in razprodal obveznice v vrednosti 280 milijonov evrov

Posojilo v obliki zadolžnice je dobilo več kot 50 institucionalnih vlagateljev

FINANCE
Avto
Porsche prihodnosti – mission-E cross turismo s 600 električnimi konji
Avto
AvtoMiloš Milač Porsche prihodnosti – mission-E cross turismo s 600 električnimi konji 3

Porsche je v Ženevi predstavil nadaljevanje električne zgodbe – koncept mission-E cross turismo je primer športnega in uporabnega avtomobila prihodnosti z izključno električnim pogonom