Avto

Audi A6: Izbira brez tveganja

Stari znanec ne kaže vidnih znamenj staranja. Po zadnji prenovi ponuja še bolj uglajene motorje, več varnostnih sistemov in boljšo povezljivost.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

14.04.2016 23:00
Čas branja: 1 min
Audi A6: Izbira brez tveganja
Limuzinska klasika brez večjih napak ter z veliko dobre tehnike in udobja

P4050970.1460650659.jpg

Audi A6 je že stalni gost tega razreda, ne glede na različico ponuja dobro izbiro, saj vseskozi sledi času in ne kaže vidnih slabosti. Čeprav prenova Audijeve šestice pričakovano ne prinaša revolucije - na zunaj denimo le finese, ki predvsem zaradi novih prednjih žarometov in rahlo spremenjene maske poudarjajo njen močni značaj -, so jo v Ingolstadtu opravili z odliko in si tako izbojevali nekaj prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Pri zadnji prenovi je dobil spremenjene prednje luči, serijske so ksenonske, doplačilno pa LED ali matrix LED, ki smo jih spoznali že v audiju A8. Ko nemcu podrobneje pogledaš pod kožo, pa je tradicionalno novega veliko več, kot ujame oko. V kabini boste osveženega audija A6 prepoznali po novih barvah, prednjih sedežih, ki za doplačilo lahko hladita ali masirata potnika, spletna povezava je mogoča prek LTE-omrežja, novost pa je tudi spremljanje voznih redov letal, vlakov prek aplikacije, a le v državah, kjer ponudniki storitev to omogočajo. Slovenske železnice denimo tega ne znajo.

48.609

evrov je redna in tržna cena audija A6 2.0 TDI 140 kW ultra S-tronic.

1.370

evrov je mesečni najem z vsemi vključenimi stroški za tri leta in 90 tisoč kilometrov.

4,4

litra je povprečna poraba audija A6 2.0 TDI 140 kW.

Motorji so pridobili moč in postali še varčnejši, v povprečju kar 22 odstotkov. Dvolitrski turbodizel z oznako ultra, ki označuje najbolj varčno različico, zdaj zmore 110 oziroma 140 kilovatov, povprečna poraba pa je le 4,2 litra. Posebnost modelov ultra so med drugim kompozitne vzmeti, ki zamenjujejo jeklene, njihova prednost je za 40 odstotkov manjša masa, ki prinaša 0,3 grama ogljikovega dioksida na sto kilometrov manjše izpuste. V teoriji je zelo varčen tudi bencinski stroj 1.8 TFSI s 140 kilovati in porabo 5,3 litra. Stopničko višje so osveženi trilitrski turbodizli z močjo 160, 200 ali 235 oziroma 240 kilovati moči v različici 3.0 TDI clean diesel competition quattro. Naša izbira je močnejši od dveh dvolitrskih dizelskih motorjev s samodejnim menjalnikom. Z nekaj opreme takšen A6 stane okoli 50 tisoč evrov, njegova vrednost glede na ceno pa je še vedno ena najboljših v tem razredu.

P4051022.1460650660.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Preberite tudi:

14.04.2016
FINANCE
Avto
(intervju) Mariborčan, ki se je povzpel na vrh razvojne verige v Audiju
Avto
AvtoMiloš Milač (intervju) Mariborčan, ki se je povzpel na vrh razvojne verige v Audiju 1

»Audi zelo ceni pridnost in jo tudi dobro nagrajuje. Plače vseh zaposlenih v Audiju so zelo dobre, v primerjavi z BMW in Mercedes-Benzom so višje,« pravi 43-letni Matjaž Korman, ki zaseda pomembno mesto v razvoju tega avtomobilskega proizvajalca.

FINANCE
Avto
Kako je Audi iz kopice nesmislov naredil smisel
Avto
AvtoMiloš Milač Kako je Audi iz kopice nesmislov naredil smisel 2

Audi Q8 je avto z vseh vetrov, povezuje luksuz, robustnost in kupejevstvo. Lastnosti, ki v teoriji ne sodijo skupaj, se v praksi prav lepo dopolnjujejo. Ta hip je v Sloveniji na voljo le dizelski 50 TDI, stane pa 83.400 evrov.

FINANCE
Avto
Nekoč najmanjši Audi pred življenjsko vlogo
Avto
AvtoMatej Kačič Nekoč najmanjši Audi pred življenjsko vlogo

Prek več kot 2.000 metrov visokih prelazov v osrčju italijanskih Dolomitov smo zapeljali novi Audi Q3 ter spoznali, da bo zagotovo kos visokim ambicijam - postati eden prodajno najpomembnejših modelov prestižne nemške znamke.

FINANCE
Prevozi
Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja
PRO
Prevozi
Prevozi
PrevoziRedakcija Prevozi Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja (PRO)

Transport poganjajo stroji, tovornjaki, dostavniki in drugi. V drugačnih konfiguracijah živijo življenje delavcev, denimo na poplavnih območjih Črne na Koroškem, ki smo jo obiskali sredi februarja.

FINANCE
Avto
Novi audi A6 kaže smer razvoja direktorskih limuzin
Avto
AvtoMiloš Milač Novi audi A6 kaže smer razvoja direktorskih limuzin

Novi A6 bo na nemški trg zapeljal junija letos, osnovni štirivaljni turbodizel 40 TDI bo stal 48 tisoč evrov

FINANCE
Avto
Audijev šef zapušča mesto predsednika uprave
Avto
AvtoMiloš Milač Audijev šef zapušča mesto predsednika uprave

Včerajšnja aretacije je prvega moža pripeljala do odločitve, da začasno zapusti mesto predsednika uprave Audija in člana uprave Volkswagna

FINANCE
Avto
Tu je audi A6, digitalen avto za malo večje množice
Avto
AvtoMiloš Milač Tu je audi A6, digitalen avto za malo večje množice 3

Na trg je zapeljal novi audi A6, najbolj dostopen prestižni audi nove generacije in eden najbolj priljubljenih audijev nasploh. Osnovni štirivaljni dizel 40 TDI stane 55 tisočakov. Letos bo prepričal od 50 do 60 Slovencev, prihodnje leto kar 250.