Avto

Renault talisman: vrnitev luksuznega Francoza

Po slabi izkušnji z laguno se Renault v poslovni razred vrača z limuzino in karavanom talisman. Ta ima vse, kar ponujajo tekmeci, in še kakšen dodatek več. Temne oblake preganja s temeljito garancijo, nejeverne kupce pa vabi tudi z zelo ugodno ceno.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

10.05.2016 23:00
Čas branja: 1 min
Renault talisman: vrnitev luksuznega Francoza
Veliko prostora in opreme za ugodno ceno je glavna prednost talismana.

renault talisman estate

Glede na preteklost je jasno, da je Renault v tem razredu obrnil nov list. Pozabil je na petvratno zasnovo lagune, omadeževano ime zamenjal z novim, v talisman pa vgradil veliko sodobne tehnike, ki jo kupci danes pričakujejo v tem razredu. Limuzino je potegnil do 4,85 metra zunanje dolžine in 2,82 metra v med­osju ter s temi merami prekaša prestižne renaulte preteklosti, čeprav ti sodijo razred višje.

23.490

evrov je tržna cena renaulta talismana energy dCi 130 stop & start business.

777

evrov je mesečni najem z vsemi vključenimi stroški za tri leta in 90 tisoč kilometrov.

3,9

litra je povprečna poraba talismana dCi 130.

Kabino je očistil kopice gumbov, ukaze je spravil na pokonci postavljen 8,7-palčni zaslon na dotik, potnikom pa namenil široke in udobne ter temeljito nastavljive sedeže in veliko prostora. V širini kabine talisman prekaša tekmece, pri prostoru za kolena potnikov na zadnji klopi pa s 26 centimetri sodi med največje v razredu. Enako velja za 609-litrski prtljažnik limuzine in 572-litrski (ob podrti zadnji klopi skoraj 1.700 litrov) v karavanskem grand­tourju. Pri motorjih je velike šestvaljnike iz preteklosti postavil v muzej. Talisman ima kljub zajetnim meram le 1,5- in 1,6-litrske motorje.

Osnovnega 1.5 dCi 110 je namenil velikim voznim parkom podjetij, z močjo 81 kilovatov in pospeškom do stotice v 11,9 sekunde bo ustrezal službenim voznikom, s skromnim izpustom 96 gramov ogljikovega dioksida na kilometer (to pomeni porabo 3,6 litra na sto kilometrov) pa zahtevnim pogojem podjetij glede izpustov. Zasebne kupce utegne talisman prepričati v bogatejših različicah z 1,6-litrskim turbodizlom s 96 oziroma 118 kilovati ter enako velikim bencinarjem s 110 ali 147 kilovati. Za doplačilo talisman ponuja sistem 4control, ki z obračanjem zadnjega kolesnega para izboljšuje lego na cesti in okretnost, sistem multi-sense poskrbi za prilagajanje odzivnosti volana, menjalnika in čvrstosti podvozja ter energijske porabe sistemov.

renault-talisman-23-2560x1440.1460648359.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Preberite tudi:

14.04.2016
FINANCE
Avto
Izjemen koncept in motorni prepih v Renaultu
Avto
AvtoMiloš Milač Izjemen koncept in motorni prepih v Renaultu

Francoski Renault je v Ženevi v ospredje postavil koncept EZ-GO, ki predstavlja nove ideje prihodnje mobilnosti. Novi so še trije motorji, električni v zoeju ter 1,3- in 1,8-litrski turbobencinar.

FINANCE
Avto
Več sape za električni renault zoe in ''borovničeva'' barva
Avto
AvtoMiloš Milač Več sape za električni renault zoe in ''borovničeva'' barva

Nov motor z 80 kilovati je enako velik in težek kot šibkejši motor oznako R90. Zmogljivejši stroj omogoča dve sekundi hitrejše pospeševanje od 80 do 120 kilometrov na uro

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi
Avto
AvtoAlbina Kenda Bloomberg: Nissan in Renault se pogovarjata o združitvi

Na začetku marca se je poročalo, da se Nissan zanima za nakup državnega deleža v Renaultu, kar naj bi bil uvod v združitvena pogajanja, zdaj pa, da pogajanja o združitvi že tečejo; kot je znano, je Renault stoodstotni lastnik novomeške tovarne avtomobilov Revoz

FINANCE
Avto
Renault in Nissan končno pod eno streho
FINANCE
Avto
Športnost po žlički
Avto
AvtoMatej Kačič Športnost po žlički 1

Renault twingo GT je avtomobil za tiste, ki so v mestu radi opaženi, hkrati uživajo v bolj dinamični vožnji od enega do drugega semaforja, ali pa med ovinki radi ujezijo večje in močnejše od sebe.

FINANCE
Prevozi
Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja
PRO
Prevozi
Prevozi
PrevoziRedakcija Prevozi Stroji v vlogi prevoznikov, reševalcev in motilcev prešibkega omrežja (PRO)

Transport poganjajo stroji, tovornjaki, dostavniki in drugi. V drugačnih konfiguracijah živijo življenje delavcev, denimo na poplavnih območjih Črne na Koroškem, ki smo jo obiskali sredi februarja.