Avto

Fiat tipo: kot v starih časih

Ime iz preteklosti za avto sedanjosti. Tipo je prostoren in soliden, z osnovnim bencinskim motorjem tudi zelo poceni. Z dizelskim in nekaj opreme pa stane okoli 16 tisoč evrov.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

14.04.2016 23:00
Dopolnjeno: 26.04.2016 23:07
Čas branja: 1 min
Fiat tipo: kot v starih časih
Tipo kot včasih, prostoren, bogat in dostopen. A le v osnovni različici.

Italijansko ličen tipo je iz podobnega testa kot stari. Novinec je namreč velik, zelo prostoren, solidno opremljen in dostopen. Tipo s ceno sega med cenovno ugodnejše predstavnike svojega razreda, vendar si ga pri Fiatu niso zamislili kot nizkocenovno limuzino, saj v ničemer ne zaostaja za tekmeci iz spodnjega srednjega razreda.

fiat-tipo-rear.1460644368.jpg

15.890

evrov je tržna cena fiata tipa 1.6 multijet easy.

631

evrov je mesečni najem tipa z vsemi vključenimi stroški za tri leta in 90 tisoč kilometrov.

520

litrov meri prtljažnik fiata tipa.

V funkcionalni klasični limuzini - jeseni se mu pridružita še karavan in kombilimuzina - dolžine 4,54, širine 1,79 in višine 1,49 metra je po zaslugi razmeroma dolge medosne razdalje 2,64 metra in kratkih previsov dovolj udobnega prostora za štiri do pet potnikov. Prtljažnik v osnovi ponuja 520 litrov prostora, ob zloženi zadnji klopi pa tudi več. Praktičnost avtomobila kljub limuzinski zasnovi povečujeta zložljiva zadnja klop v razmerju 60 proti 40 ter vrsta odlagalnih vdolbin in predalov s skupno prostornino dobrih 12 litrov.

Potniška kabina je preprosta in pregledna, opazna sta predvsem tipičen Fiatov volanski obroč in lahko dosegljiv petpalčni za dotik občutljivi zaslon razvedrilno-informativnega sistema Uconnect. Na pravem mestu in dovolj velika so tudi druga stikala in gumbi.

V tipu so v začetku na voljo štirje motorji, dva atmosferska bencinska in dva turbodizelska z močjo med 70 in 88 kilovati (95 in 120 konjskimi močmi). Najvarčnejši dizel pri tem porabi manj kot štiri litre plinskega olja na sto kilometrov. Osnovno zasnovo podvozja in prednjo premo si tipo deli z modelom 500X, poltoga zadnja prema pa je iz fiata 500L. Močna in zmogljiva tehnika se pokaže tudi pri vožnji, podvozje je dovolj natančno in se po pričakovanjih odziva na voznikove ukaze, k čemur pomaga tudi dovolj natančen in odziven volan.

fiat-tipo-interior.1460644371.jpg
Potniška kabina je preprosta in pregledna, opazna sta predvsem tipičen Fiatov volanski obroč in lahko dosegljiv petpalčni za dotik občutljivi zaslon razvedrilno-informativnega sistema Uconnect.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Preberite tudi:

14.04.2016
FINANCE
Avto
V devetdesetih letih je polnil slovenske garaže, kakšne adute ima danes?
Avto
AvtoJanez Kovačič V devetdesetih letih je polnil slovenske garaže, kakšne adute ima danes? 3

Med fiatoma tipo v karavanski (SW) varianti in petvratno kombilimuzino ni velikih razlik, toda dodatna oprema občutno zviša ceni, ki nista nič nizkocenovni

FINANCE
Avto
Punto in tipo se poslavljata, drugi Fiatovi malčki pa bodo neslišni
Avto
AvtoUroš Božin Punto in tipo se poslavljata, drugi Fiatovi malčki pa bodo neslišni 10

Fiatovi modeli, ki bodo preživeli čistko, lahko pričakujejo delno in polno elektrifikacijo, razkriva petletni poslovni načrt.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
To so novi berlingo, combo in partner
Avto
AvtoMiloš Milač To so novi berlingo, combo in partner

Namesto dvojčkov prihajajo trojčki, nov član je opel combo (prejšnji je bil preoblečeni fiat). Niso več dostavniki, ampak vozila za prosti čas.

FINANCE
Avto
TOP 10 najcenejših avtov 4x4
Avto
AvtoMiloš Milač TOP 10 najcenejših avtov 4x4 1

Najcenejši avtomobili za težke, tudi zimske, razmere in ugodno ceno od dobrih 12 do 20 tisoč evrov