Avto

Robert Lešnik Američanom razkril Mercedes-Benz GLC kupe

V New Yorku na avtomobilskem sejmu je Mercedes GLC kupe doživel svetovno premiero

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

Avtor
26.03.2016 14:45
Čas branja: 1 min

Pri Mercedesu z GLC kupe širijo družino športnih terencev in v serijski avtomobil prenašajo koncept, ki je bil aprila 2015 predstavljen na avtomobilskem sejmu v Šanghaju. Vsi avtomobilski proizvajalci želijo del vse večje pogače hitro rastočega segmenta športnih terencev.

16C106-049.1458903863.jpg.s.600px.jpg

»GLC kupe prenaša uspešno oblikovno formulo Mercedesovega GLE kupe v bolj kompakten segment,« so zapisali pri Mercedesu. Avto združuje dve nasprotujoči oblikovni lastnosti kupeja in športnega terenca, s katerima se spušča v boj z BMW X4 in Range Rover Evoque. Koeficient zračnega upora GLC kupe znaša le 0.31.

Od klasičnega GLC za 8 centimetrov daljši

Kupejevska izvedenka temelji na GLC, vendar je 8 centimetrov daljša, 4 centimetre širša, ima padajočo strešno linijo in mišičasti zadek. Notranjost si deli z razredom C in GLC. Prtljažni prostor kupeja sprejme od 491 do 1.205 litrov prtljage. Za primerjavo GLC sprejme od 550 pa do 1600 litrov prtljage.

Vstopni model bo opremljen z vzvratno kamero, Artico umetnim usnjem, sistemom za prostoročen zagon vozila, 18-palčnimi kolesi in sistemom za preprečevanje trkov. Novi GLC kupe bo serijsko opremljen še s športnim vzmetenjem DYNAMIC SELECT in samodejnim menjalnikom 9G-TRONIC s petimi programi delovanja.

16C106-106.1458910126.jpg.e.600px.jpg

Pod motornim pokrovom bosta na voljo dizelska GLC 220 d kupe in GLC 250 d 4MATIC kupe (125 in 150 kW), bencinski GLC 250 4MATIC kupe (155 kW), ob koncu leta 2016 pa bosta sledila še zmogljivejši priključni hibrid GLC 350 e 4MATIC kupe (235 kW) in AMGjev GLC 43 4MATIC kupe (270 kW). GLC kupe bo mogoče konfigurirati in naročiti od 20. junija 2016, prva vozila pa bodo pri nas predvidoma 17. septembra 2016, so sporočili pri slovenskem zastopniku. Cene še niso znane.

16C103-13.1458904188.jpg.e.600px.jpg

V videu si lahko ogledate newyorško svetovno premiero novega Mercedesovega športnega terenca, ki jo je vodil Robert Lešnik, glavni oblikovalec zunanjosti Mercedesovih vozil:

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Celotno predstavitev si lahko ogledate na povezavi.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
Mercedes z X pogumno vstopa v svet pickupov
Avto
AvtoMatej Kačič Mercedes z X pogumno vstopa v svet pickupov 2

Mercedes je svojo ponudbo prvič obogatil s poltovornjakom, njihov razred X za najmanj 36.100 evrov pa naj bi letno prepričal vsaj 40 zahtevnih Slovencev.

FINANCE
Avto
Takšen je dostavnik nove dobe - mercedes-benz sprinter
Avto
AvtoBoštjan Paušer Takšen je dostavnik nove dobe - mercedes-benz sprinter

Na Dunaju smo spoznali novi Mercedes-Benzov dostavnik najvišjega razreda, ki bo kupce razvajal z veliko nosilnostjo, zanesljivostjo, varnostjo, udobjem, 10,2-palčnim zaslonom na dotik, napovedovanjem servisnih posegov in prihodnje leto tudi električnim pogonom

FINANCE
Avto
Mali mercedes, ki dosega in presega veliki S
Avto
AvtoJanez Kovačič Mali mercedes, ki dosega in presega veliki S 7

Mercedes-benz razreda A je poln dobrih domislic. Elektronika, ki opozarja na mrtve kote, bo še tri minute po tistem, ko bo avto že parkiran, opazovala okolico in opozarjala na morebitne kolesarje.

FINANCE
Avto
Mercedes-Benz S za 170 tisočakov: avto zamenjam za dvosobno stanovanje v Ljubljani
Avto
AvtoJanez Kovačič Mercedes-Benz S za 170 tisočakov: avto zamenjam za dvosobno stanovanje v Ljubljani 2

Mercedes S v podaljšani izvedbi in ozaljšan s kupom dodatne opreme je lahko moderna pisarna, dnevna soba ali celo stanova­nje – pa tudi stane približno toliko.

FINANCE
Avto
Mercedesov 4Matic za prave zimske užitke
Avto
AvtoMatej Kačič Mercedesov 4Matic za prave zimske užitke 4

Mercedes je v zasneženem Centru varne vožnje na Vranskem ponudil najboljše, kar bi tisti hip lahko - paleto svojih vozil s štirikolesnim pogonom 4Matic.

FINANCE
Avto
Novi mercedes razreda G: ponovno rojstvo kockaste legende brezpotij
Avto
AvtoUroš Božin Novi mercedes razreda G: ponovno rojstvo kockaste legende brezpotij 9

Nesmrtni G-razred je po prvi prenovi širši, daljši in še bolj oborožen za brezpotja. Oblikovno ostaja zvest robovom in ploskvam, v notranjosti razkošen, tehnično pa še bolj prepričljiv.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)