Avto

Volvo V90 - veliki šved se vrača po 18 letih odsotnosti

Volvo V90 dopolnjuje ponudbo manjšega brata V70; 4,94 metra dolg karavan se uvršča v zgornji del višjega srednjega razreda

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

24.02.2016 23:34
Čas branja: 2 min
Volvo V90 - veliki šved se vrača po 18 letih odsotnosti
Oblikovno klasičen in eleganten karavan nadaljuje tradicijo Volvovih velikanov iz preteklosti, izgubil je le navpično odsekan zadek. Sodobnost kaže z mehkejšimi robovi karoserije, varnostjo in majhnimi, a zmogljivimi dvolitrskimi motorji z močjo od 140 do 300 kilovatov.

Volvo je znamka karavanov, šele nato limuzin in drugih oblik. Kljub temu v višjem razredu karavanov kar 18 let ni imel predstavnika, posel je uspešno delal z modelom V70. Letos pa prihaja 4,94 metra dolgi V90 s tehniko in oblinami limuzine S90.

Volvo S90, mega limuzina ki bo pretresla nemški razred

Švedski Volvo bo prihodnji torek v Ženevi razkril svoj največji karavan, ki po 18 letih odsotnosti nadaljuje tradicijo velikih karavanov te znamke. Tehnični in oblikovni sorodnik limuzine S90 spredaj nosi opazno masko z vidnim znakom, dnevne luči v obliki črke T, imenovane Thorovo kladivo, s strani klasične poteze, zadek ni več tako odsekan, kot je pri tej znamki v navadi, luči pa se iz stranskih stebričkov stekajo skoraj do sredine prtljažnih vrat. Novi volvo V90 je naslednik istoimenskega modela iz leta 1998. Sodi v isti razred oziroma na njegov zgornji rob kot 4,81 metra dolgi V70 ter pomeni tehnično bolj napredno in razkošno alternativo manjšemu bratu.

Volvo-V90-Estate-2017-1600x1200-wallpaper-15.1456337705.jpg.n.960px.jpg
V kabini je volvo V90 enak limuzini S90 in luksuznemu terencu XC90 - prepoznaven je po preprostih potezah, prečiščeni armaturni plošči, velikem pokončnem multimedijskem zaslonu na dotik ter po prestižnih materialih in opremi.

Tokrat oblika pred prostornostjo

Mere prtljažnega prostora novinca še niso znane, a glede na njegove obline lahko pričakujemo, da ne bo dosegel slavnih prednikov, ki so v zadek spravili tudi od 900 (osnovni) do več kot dva tisoč litrov (ob podrti zadnji klopi) prtljage. V90 je v primerjavi z limuzino S90 krajši za dva centimetra, vse drugo je enako. To pomeni tudi zelo bogato založenost z varnostnimi rešitvami, denimo z nadgrajenim sistemom za zaviranje v sili (city safety collision avoidance), ki bo podnevi in ponoči zaznal večje živali in poskrbel za izogibanje, sistemom za usmerjanje vozila znotraj cestnih črt, ki bo v povezavi z radarskim tempomatom deloval do hitrosti 130 kilometrov na uro tudi, če pred njim ne bo drugega avtomobila.

Znana je še motorna ponudba, vsi motorji so dvolitrski štirivaljniki. Dizelska ponujata 140 oziroma 173 kilovatov, bencinska 184 oziroma 235 kilovatov, hibridni bencinski v T8 pa 300 kilovatov. V zadnjem primeru za pogon skrbita dvolitrski bencinski turbo z 235 kilovati in elektromotor s 65 kilovati, ki se napaja iz baterije z zmogljivostjo 9,2 kilovatne ure. Zgolj na elektriko zmore prevoziti 50 kilometrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
(video) Novi V60 – Volvov odgovor na nemško prestižno trojico
Avto
AvtoMiloš Milač (video) Novi V60 – Volvov odgovor na nemško prestižno trojico 3

Novo generacijo poslovnega razreda Volvo odpira s karavanskim V60, ta je eleganten, zelo varen, po trditvah Volva prostoren in praktičen ter mersko kar zajeten

FINANCE
Avto
Mali volvo z velikimi ambicijami
Avto
AvtoMatej Kačič Mali volvo z velikimi ambicijami 4

Volvo je za ceno 29.990 evrov na slovenske ceste pripeljal model XC40, kompaktni športni terenec pa ne skriva ambicij postati njihov najbolje prodajani model. 

FINANCE
Avto
Kako si je Volvov šef prislužil priznanje svetovnega avtomobilskega voditelja leta
Avto
AvtoMiloš Milač Kako si je Volvov šef prislužil priznanje svetovnega avtomobilskega voditelja leta

Volvo je v ponedeljek premagal tekmece z evropskem izboru, predsednik uprave Volva Hakan Samuellson pa je postal prvi prejemnik nagrade za svetovnega avtomobilskega voditelja leta »World person of the Year 2018«, ki jo podeljuje organizacija Svetovni avto leta.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Avto
Volvo XC40 je evropski avto leta 2018
Avto
AvtoMiloš Milač Volvo XC40 je evropski avto leta 2018

Volvo XC40 se je kot prvi avto te znamke zavihtel na vrh evropskega izbora avta leta

FINANCE
Avto
Volvo S90: pet metrov varnosti in razkošja, cena pa pod 40 tisočaki! Kje je trik?
Avto
AvtoMiloš Milač Volvo S90: pet metrov varnosti in razkošja, cena pa pod 40 tisočaki! Kje je trik? 2

Osnovni volvo S90 D3 A business ni beli mercedes-benz D 190 iz osemdesetih. Skromen, za današnje razmere, je le njegov motor.