Avto

Devetnajstletni Štajerc na prestolu svetovnega motokrosa

Motokrosist Tim Gajser, iz Pečk pri Slovenski Bistrici, si je danes ponoči v ameriškem Glen Helenu privozil skupno zmago v svetovnem prvenstvu razreda MX2.

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

21.09.2015 12:54
Dopolnjeno: 21.09.2015 13:18
Čas branja: 2 min

Kaj je po zmagoslavnem zaključku povedal Tim Gajser: »V letošnji sezoni je bil cilj moje ekipe, kot tudi moj cilj, uvrstitev med prve tri voznike na svetu.« Cilj daleč presežen! MX2 je "prva liga" za motokrosiste do 23 let. Gre za najboljše voznike te starosti, kar jih je mati narava dala v tem trenutku!«

zOpt-GajserWin2-MXGP-18-USA-2015-foto-youthstream.jpg.1442834277.jpeg.c.960px.jpg

Naš intervju s Timom Gajserjem

    Največji dosežki Tima Gajserja:

  • 2007 - Evropski prvak v kategoriji do 65 ccm

  • 2009 - Evropski prvak v kategoriji do 85 ccm

  • 2012 - Evropski prvak v kategoriji do 125 ccm

  • 2012 - Mladinski svetovni prvak v kategoriji do 125 ccm

  • 2015 - Svetovni prvak v razredu MX2

Leta 2012 je prejel priznanje Mednarodne motociklistične zveze FIM za novinca leta v moto športu. Glasove so podeljevali oboževalci, predstavniki medijev, vozniki, ekipe in tovarne.

Kaj so pri AMZS zapisali o Timu Gajserju, zasebno

Letos poleti je maturiral in tako uspešno zaključil srednjo ekonomsko šolo v Slovenski Bistrici. Priznava, da je v času šolanja nekajkrat pomislil na to, da bi šolo obesil na klin, a predvsem oče je bil tisti, ki ni dovolil tovrstnih popuščanj. »V drugem letniku, ko sem začel dirkati v svetovnem prvenstvu v razredu MX2 in sem pogosto manjkal pri pouku, sem sam pri sebi že malo obupal nad šolo. Res je težko, ko si odsoten en mesec in ti manjka ogromno snovi, manjka ti razlaga, nič ne razumeš ... A oče je bil strog in je vztrajal, da šolo moram dokončati. Da je to osnova in hkrati naložba za čas po športni karieri. Danes sem mu seveda hvaležen, da me je pravilno usmeril.«

Tim-Zadar-trening-2.1442832626.jpg.s.960px.jpg

Po zaključku šole s polnim plinom v motokros

Ko so se z maturo zaključile šolske obveznosti, si je Tim oddahnil in se močno razbremenil. »Zdaj, ko je šolanje zaključeno, mi je dosti lažje. Zdaj sem lahko povsem osredotočen na motokros, več je seveda tudi prostega časa. Končno se lahko kakovostno spočijem in se povsem posvetim treningom. Ko sem še hodil v šolo, sem se seveda skušal kar se da dobro skoncentrirati - ko sem treniral, sem treniral, ko sem se učil, sem se učil. A vseeno je bil tudi takrat, ko sem bil na treningu, nekje v podzavesti prisoten tisti občutek.

"Joj, jutri pišemo, moram se učiti, kdaj,... Zdaj tega ni več! Ko pridem s treninga, se lahko v miru spočijem in je vse skupaj dosti lažje."

Na motocikel vsak dan ob petih zjutraj

Vsak dan pred začetkom pouka ga je čakal trening. Kdaj? Ob petih zjutraj! Gajser pripoveduje: »Eno uro sem treniral na sobnem kolesu, se stuširal in šel v šolo. Po pouku sem imel pol ure počitka, nato sem šel zopet na trening in zvečer je sledil čas za učenje ... če,« je dodal v smehu. Ker je imel tako zelo zapolnjen urnik, ni bilo veliko prostega časa. Enkrat na mesec, enkrat na dva meseca se je našel čas za kakšno igro nogometa s prijatelji, za obisk kina,...

Sošolke so mu za naslov spekle torto,...

»Naš razred je bil športni razred in ker smo vedeli, kaj je šport in kaj zahteva, smo se zelo dobro razumeli. Vsem je bilo jasno, kaj vse je potrebno, da kot športnik uspeš. V prvem letniku, ko sem postal evropski prvak, so mi sošolke spekle torto in skupaj z razredničarko, ki mi je 'odstopila' uro pouka, smo proslavili moj uspeh. Zares lepo.«

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite + poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Preberite tudi:

21.09.2015
FINANCE
Dražbe
Pošta na spletno dražbo pošilja 18 nekdanjih poslovalnic
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe Pošta na spletno dražbo pošilja 18 nekdanjih poslovalnic

Spletna dražba bo v sredo, 11. aprila

FINANCE
Članki
Kam z otrokom, ker jutri stavkajo vzgojitelji in učitelji?
Finance
FinanceAna Turk Kam z otrokom, ker jutri stavkajo vzgojitelji in učitelji? 4

Kaj je prav in kaj narobe pred jutrišnjo stavko vzgojiteljev in učiteljev? Ministrstvo trdi, da morajo biti vrtci in šole odprti, sindikat pravi, da to ne drži.

FINANCE
Avto
Izbrali smo finaliste izbora svetovni avto leta; kako smo glasovali na Financah?
Avto
AvtoMiloš Milač Izbrali smo finaliste izbora svetovni avto leta; kako smo glasovali na Financah?

Kateri avtomobili so v izboru za priznanja najodmevnejšega avtomobilskega izbora na svetu – svetovni avto leta in kako sem v prvem krogu razdelil svoje točke

FINANCE
Avto
Avtomobili, ki ostajajo v boju za vrh sveta
Avto
AvtoMiloš Milač Avtomobili, ki ostajajo v boju za vrh sveta

Po trije finalisti v vsaki od šestih kategorij, ki ostajajo v boju za priznanja Svetovni avto leta 2018

Aktualno
Izkoristili otroško tekmovalnost in dosegli bolj zdrave zobe pri mladih (Dobra praksa 2017)
Medicina danes
AktualnoNoemi Kandus Izkoristili otroško tekmovalnost in dosegli bolj zdrave zobe pri mladih (Dobra praksa 2017)

Tretja najboljša praksa je po ocenah komisije postal projekt Stomatološke sekcije Slovenskega zdravniškega društva, ki poteka že 35 let. Gre za edinstveno tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani (TČZ), katerega bistvo je motivacija otrok za večjo skrb za ustno higieno. Rezultati so tako dobri, da je idejo kot najbolj inovativno prakso na svetu na tem področju nagradila tudi Svetovna zobozdravstvena organizacija.

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)