Avto

V Mednem bodo še zastoji

Most v Mednem dnevno prečka več kot 21 tisoč vozil, promet bo še nekaj časa potekal enosmerno

Izpostavljamo

FINANCE
Avto
Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike
Avto
AvtoMiloš Milač Prva vožnja s porschejem macanom e: konec bencinske in začetek električne romantike 8

Ekskluzivno - po terenskem poligonu in stezi Porschejevega centra v Leipzigu z novim električnim porschejem macanom, elektrozverino z več kot 600 konji, ki bo v celoti nadomestila bencinskega macana.

FINANCE
PMM
(Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega
Pametna mesta in mobilnost
Pametna mesta in mobilnostMiloš Milač (Miloš živi trajnostno, 22. del): Primerjava – električni avto je že danes cenejši od bencinskega 14

Električni avtomobili so tudi cenovno vse bliže primerljivim bencinskim. Po natančnem izračunu, ki vsebuje tudi spodbude Eko sklada, pa so lahko celo precej cenejši, dokazujem na podlagi novega domačega električnega avta – cupre born bold.

FINANCE
Manager
Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta
Manager
ManagerMiloš Milač Moje najlepše in najbolj znamenite ceste sveta 4

Vzpon na Transfagarasan v Romuniji, Džebel Hafit v Abu Dabiju, Visoki Atlas v Maroku, Angeles Crest v Kaliforniji, prek otokov do Key Westa na Floridi ali preprosto med zavoji slovenskih biserov.

25.05.2015 14:49
Čas branja: 1 min

Promet prek mostu v Mednu bo očitno še kar nekaj časa tekel izmenično enosmerno ter povzročal zastoje in nejevoljo. Državna revizijska komisija je namreč pred kratkim razveljavila postopek izbire izvajalca za postavitev začasnega montažnega mostu, ki bi do sanacije obstoječega izboljšal pretočnost prometa. Župani protestirajo.

most-medno-001-jm.1423077852.jpg.e.600px.jpg

Enosmerni promet na mostu v Mednu so uvedli pred letom in štirimi meseci, potem ko je takratna Direkcija RS za ceste ugotovila, da je tako kot še 14 drugih premostitvenih objektov tako dotrajan, da ga z razpoložljivimi sredstvi ni več mogoče spraviti v primerno stanje za uporabo, sredstev za temeljito obnovo pa da ni.

Da bi vsaj začasno rešili problem prometa prek mostu, ki ga dnevno prečka več kot 21 tisoč vozil, je Direkcija RS za infrastrukturo januarja letos izvedla javni razpis za postavitev montažnega mostu ter marca med tremi prispelimi ponudbami kot najprimernejšo izbrala ponudbo družbe CPV Inženiring iz Ljubljane.

Ta naj bi začasni montažni most tipa Mabey, ki bi razbremenil polovično zaporo obstoječega mostu, s tem ko bi promet po starem tekel v eno, po montažnem pa v drugo smer, postavila v treh mesecih od podpisa pogodbe. Vendar pa do tega sploh še ni prišlo.

Oba zavrnjena ponudnika - družba Rafael iz Sevnice in Gorenjska gradbena družba iz Kranja - sta se namreč na izbiro direkcije za infrastrukturo pritožila in Državna revizijska komisija jima je sredi maja ugodila. Strinjala se je namreč, da izbrani ponudnik v ponudbeni dokumentaciji ni izkazal izpolnjevanja vseh pogojev iz razpisne dokumentacije.

Državna revizijska komisija je tako odločitev o oddaji naročila razveljavila, s tem pa se postopek oddaje vrača v fazo pregleda in ocenjevanja ponudb.

Postopki se bodo torej zavlekli, nad čemer župani sosednjih občin niso prav nič navdušeni. V torek bo tako na platoju pod hotelom ob mostu v Mednu protestna novinarska konferenca, na kateri nameravajo župani občin Medvode, Žiri, Železniki, Gorenja vas - Poljane in Škofja Loka opozoriti na posledice takšnega nevzdržnega stanja in nasloviti zahteve pristojnemu ministrstvu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
FINANCE
Manager
Kitajski konzorcij bo zgradil most na polotok Pelješac
Manager
ManagerSabina Petrov Kitajski konzorcij bo zgradil most na polotok Pelješac

420 milijonov evrov je vreden projekt gradnje mostu na polotok Pelješac, od tega bo 357 milijonov evrov iz kohezijskih skladov prispevala Evropska unija.

FINANCE
(GORENJE) Težke obtožbe delničarja Sluiterja: Žal mi je, da nisem šel na policijo!
Finance
Petra Sovdat (GORENJE) Težke obtožbe delničarja Sluiterja: Žal mi je, da nisem šel na policijo! 2

Franjo Bobinac mu vrača z njegovimi osebnimi propadlimi projekti

FINANCE
Slovenija
Reciklaža: Gorenje
Slovenija
SlovenijaRedakcija Financ Reciklaža: Gorenje 1
FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)
FINANCE
Analiza: Skromen dobiček Gorenja – pa še ta na trhlih temeljih
Finance
Jurij Šimac Analiza: Skromen dobiček Gorenja – pa še ta na trhlih temeljih 5

Tako lanski dobiček Gorenja kot napovedani za prihodnje leto je plod izrednih dogodkov ter razmejitev stroškov razvoja na prihodnje obdobje

FINANCE
Transport in logistika
 (video) Krimski most: Putin se je simbolično pripeljal na polotok s tovornjakom Kamaz
Transport in logistika
Transport in logistikaNataša Koražija (video) Krimski most: Putin se je simbolično pripeljal na polotok s tovornjakom Kamaz 4

Ruski predsednik Putin je štiri leta po priključitvi Krima včeraj sedel za volan tovornjaka in se odpeljal po novem mostu med jugom Rusije in (nekoč) ukrajinskim polotokom Krim

FINANCE
Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje
PRO
Finance
Spletni dogodek
Redakcija Mojih financ Poplave in potresi: kako pametno zavarovati premoženje (PRO)